Rimmad torskrygg samt en massa härliga skaldjur
4th oktober 2018Hej på dig!
Då har vi firat klart vår födelsedag, tack snälla för alla blommor & heja rop.
Nu kör vi på i 12 år till eller hur?
Det är ju verkligen skaldjurstid nu, passa på för guds skull!
Får hem några svenska humrar i morgon, med betoning på några för dom flesta är redan sålda och det finns inge fler att få tag på så vill du ha måste du ringa snarast..
Känns ganska bra att varorna är sålda långt innan bilen lämnar Smögen.
1100:- kg kostar den svenska, kommer även irländsk hummer som är av samma art som den svenska och kostar 799:- ett väldigt bra alternativ till den svenska.
Canadahumrar för 289:- st finns det också.
Har just fått hem krabba från en fjärde leverantör så det vore väl själva tusan om den inte ska vara bättre.
Känns som ett dåligt krabbår eller så är jag bara sjukt kräsen men tycker dom inte vara så matade som jag vill ha dom.
Ring gärna och lägg undan för hur det än är så går dom allra finaste till dom kunder som förbeställt. Säg gärna till om ditt bröd i samma veva.
Räkorna kommer kosta 27:- hg i morgon, havskräftorna 439:- kg.
Blåmusslor, 85:- nätet och hjärtmusslor 189:-.
Att dricka till din krabba kan jag tipsa om Trimbach, Riesling från Frankrike med artikelnummer 2639 för 149:- pix.
Vi kommer fylla upp fiskdisken hårt som vanligt men det som blir helgens tips är rimmad torskrygg för 398:- kg. (498:-)
Till det ska det göras ett brynt vispat smör med hackade ägg i samt toppat med räkor.
Det finns även vitvinssås eller rödvinssås att servera till.
Vitvinsåsen är ju också en bra ”grund” om du själv vill krydda såsen med tex forellrom, pepparrot eller kanske hackade ägg?
Den rimmade torsken gör sig bästa att koka eller koka i ugnen.
En Saint Claire till med artikelnummer 2188 för 89:-.
Tove ska göra smörrebröd, 3 sorter för 110:- och denna vecka blir det med gubbröra med gräslök, kallrökt lax med västerbottenostkräm och pepparrot samt en tunnskivad kalvfilé med sardellkräm och friterad kapris. (typ en Vitello Tonnato, supergott)
Ska göra mer denna vecka än förra hann ju knappt ut ur köket i fredags…
Tog slut i ett nafs så kanske bra att boka när du ringer..
Calle har gjort mer blodpudding, Jonas styckar just nu entrecoté samt gödkalventrecoté finns till helgen.
Rödvinssås finns det och kanske om vi har tur ett brynt vispat smör..
Har en stor lunchbeställning på 40 pers men om vi har tur har vi gjort lite extra men det ser vi i morgon.
Du vet väl att du kan boka upp mat till dina lunchmöten?
Få maten levererad varm i portionslådor och vi har även fikat till eftermiddagskaffet.
Har kanelbullar idag, kan kanske erkänna att jag ätit mer än en…
Skynda dig ner om du vill ha!
Ostdisken är rejält påfylld, ny laddning av Sivan´s ostar.
Känns som om det är det som går bäst, vilket jag kan förstå.
Fantastiskt goda…
Annars är Brie De Meaux´n perfekt skulle jag säga.
Servera med vårt frukt & nötbröd samt en liten klick marmelad.
Tove har gjort en galet god dessert, Bananacreamdessert med rostad mörkchoklad och salt.
Den gick också ner mellan bullätandet…
Varit en bra dag för Pernillas midjemått…
Det finns så klart de övriga desserterna också, kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar.
Ja det är som vanligt kommer butiken vara smetfylld med godsaker, det är bara att komma förbi!
Och glöm nu inte boka dina skaldjur och framförallt din hummer och krabba.
Kram säger Pernilla på Hammarströms som nås med vändande mail eller på telefon på nummer 08-6400882.
Och du, Sassa på InBloom kommer bulla upp sin fantastiska butik med mörkmörka hortensior..
Och håll utkik på Facebook och Instagram om det kommer några ”sistaminutentips”