Räkmackans dag ska vi väl fira?

11th oktober 2023

Hej gott folk!
Och än en gång ska jag välkomna nya härliga kunder till mitt förvirrade brev… 
Kul för det blir ett nytt A4papper med nya kunder i veckan. 
Tror eller vet att det har lite med att hallen stängt.. 
Tycker faktiskt lite synd om dom där borta som inte fick en chans till evakueringslokaler eller ens chansen att komma tillbaka.. 
Skickat dit kunder i alla år när vi inte haft det kunderna sökt. 
Framförallt har jag skickat kunder till Lulles Fågel Och vilt men nu när dom inte finns kvar så satsar vi lite mer på just kött. 
Denna vecka kommer det hängmörad biff & entrecôtè från Finland. 
Lammracks från Sverige. Dessa rackare kostar 598:- kg. Hel knäredskyckling  för 145:- kg samt Hugos Isterband. 
Jag älskar isterband när dom är gjorda på riktigt. 

Till helgen blir det som vanligt blodpudding, kroppkakor och kåldolmar i husmanskost-väg. 
Vi har fått någon idé om att ev rappa på och köra en ”husmanstorsdag” mest för att vi själva var sugna på ärtor med fläsk/pannkakor och punsch. 
Glömde lägga ärtor i blöt dock så det får bli nästa vecka men denna vecka har Klas kokat ”Kokt kalv i dillsås” 
Räkna på ca 2-3 hg per person och kostar 40:- hg. 
Koka potatis till så är middagen fixad. 
Finns klart redan nu för er som vill ha.

Känns kanske som jag förvirrar nytillkomna vänner genom rabbla upp allt kött vi har för vi är ju trots allt en gammal fiskaffär. 
Eller rättare sagt,  det har varit fiskbutik sen 1921.
Något man inte ändrar  på det i första taget eller det vill jag inte för historien om butiken är väldigt viktig för mig. 
Känns dock dumt att begränsa sig vid fisk när vi alla är kockar som jobbat minst 25 år på krogen.. 
Usch nu känner jag mig gammal  trots säkerhetsnål i örat och stålmannenmärke påsytt på kappan. 
Fast säger kanske mer om min självbild… 

Fisk och skaldjur var det ju jag skulle komma till, jag har svårt att hålla mig till ämnet.. Som bekant.
 
Den svenska hummern fortsätter hålla fint pris, 990:- kg. 
Värre med rackarn från Canada som kostar 790:- kg, den där svenska kronan ger vi inte mycket för just nu. 
Havskräftorna kostar 790:- och har varit magiska sista veckorna. 
Krabban kommer både från Norge & Irland denna vecka, första koket såg kalas ut. 
470:- kg även denna vecka. 
Räkorna kostar 310:- idag och hoppas det håller i sig men det vet man ju aldrig… 
Förra veckan var det visst ett recept på hjärtmusslor i Svenskan, önskar man fick veta sånt innan för jösses vilken efterfrågan det var i lördags. 
Har tagit i som tusan till helgen. 
298:- för ett nät hjärtmusslor. 

Det kom hem superfin stor torskfilé från Smögen i morse. 
359:- kg kostar filén. 
Inte mycket kvar för vi gjorde helgkasse på torsken men kommer mer på fredagmorgon. 
En av rätterna på helgkassen är då 
Mie De Painbakad torskfilé med persilja samt bakade tomater/zucchini/aubergine/paprika (tänk ratatouille) som serveras med saffransaioli 

Kötträtten blir en favorit hos mig, 
Buns fyllda med långbakad karré serveras med en asiatisk sallad med groddar, picklad rödlök och chiliaioli 
Varmrätterna kostar 195:- pp 

Desserter blir en ”Budapestrulle med mandariner” och sen en dessert på kokos/karamellstekt ananas i någon form. 
Lite oklart än men gott blir det;) 

Sen var det ju det där med ”Räkmackansdag”. 
Våra räkmackor kostar i vanliga fall 150:- men tänkte sänka i helgen till 130:-. 
Och precis som vanligt är våra räkmackor gjorda på vårt hembakta mumsbröd och inte dom där hemska thékakorna. 
Och har total avsaknad av tomat och gurksnurror.. 
Ett otyg det där med grönsaker på mackan. 
Citron & dill är grönsaker nog om du frågar mig. 
Är också bra om du bokar.
Eller så gör du din egna räkmacka för just nu är räkorna som bäst. 

Inte glömma av våra ”småmackor” dvs helgens smörrebröd 
Friterad rödspätta med curryremoulade med friterad lök 
Rilette med västerbottenostkräm med bakad tomat och knaprigt bacon 
Dagens ost med hemkokt marmelad 
3 st för 165:-

Ett stort tack till dig som pallat läsa så här långt, ni är trägna kära vänner;) 

Just det har kanske 8 kilo löjrom från Bottenviken kvar som jag säljer för 1500:- för ett halv kilo. 
Först till kvarn så klart… 
Ni shoppade på bra förra helgen vill jag lova men finns lite kvar så jag rallar vidare.

Nu ska jag fortsätta jobba för håller på att bygga om butiken till ”Ett slutet bord” i stället för ”Öppna bordet”. 
I dag kommer det 12 härliga kunder som jobbar på en byrå här i kvarteret. 
Vinprovning och skaldjursfrossa står på schemat. 
Satt här med några av mina älskade tjejkompisar i lördags.. 
Började kl 16.30 och var hemma vid 02.30… 
Där märks det att man börjar bli gammal för jag var sleten i 2 dagar.. 

Boka nu din mat via formuläret eller svara på mailet. 
Det går också bra att ringa på 08-6400882 

Ha en fantastisk helg, det ska jag vara. 
Kram Pernilla på hammarströms, hon den där utan självinsikt…