Piggvar till helgen?

11th maj 2017

Halloj!
Hur har vi det i kylan? (skrev först kylen… )
Galet väder just nu men jag är mest tacksam att det inte regnar så hellre snö även om jag gärna hade börjat med lite vårklänningar och lättare skor men det är väl till att gilla läget…

Sägs att det ska bli bättre väder framåt helgen och jag hoppas stenhårt på det!
Det märks fortfarande lite på skaldjurspriserna att det varit blåst på kusten så räkorna kostar 36:- hg, havskräftorna 440:- kg och håller blandade storlekar. Hummern har däremot gått ner till sina 230:- stycket igen, det var på tiden. Kommer även preparera hummer att grilla som vi ska marinera i en olja med koriander/chili & vitlök som kostar 125:- halvan. Till det ska Nat baka sesambaguetter att servera till. Till det kanske en Riesling gör sig fint? Pröva Main Divide med artikelnummer 6590 för 121:-.

Märks även på den tyska sparrisen att det är kallt för den har gått upp lite till 260:- kg. Fast i min värld är den värd varenda öre…

Kanske grilla lite piggvar till varmrätt? Färsk fin piggvar för 198:- kg. Beräkna 1 kg till 2 personer och den första laddningen som kom nu är lagom för  2 personer skulle jag säga.
Jag ska äta det själv på lördag men nog i filead form som jag ska smörsteka servera med ugnsbakade svenska jordärtskockor (min nya last). 59:- kg. Behöver inte ens skalas, baka med olivolja & flingsalt. Ullis ska göra en vinaigrette på brynt smör & rostade hasselnötter att servera till. Jag ska ha massor av färsk spenat till den anrättningen samt kanske några vita sparrisar till, fungerar alltid!  Drick gärna Chateau Ste Michelle med artikelnummer 6447 för 119:- till piggvaren.
Det blir middag hemma hos oss på lördag och jag vill ha fler mindre rätter så man får dricka mer roliga viner så som rätt två blir det färsk chorizo med en haricots vertesallad med bakade tomater. Chorizon kostar 129:- kg. Kanske ska jag även baka en hel rotselleri över natten att servera till. Ta hela sellerin, en rejäl klick smör, flingsalt och färsk timjan. Slå in i folie och släng in i ugnen över natten. Får väl se om jag kommer ihåg det, brukar hänga på det.
Sellerin kostar 39:- kg.
Vill du inte ha korv kommer det även finnas rosekalvytterfilé för 398:- kg. Rödvinsås & bearnaise finns det också. Kanske servera västerbottenostkrämen till korven? Mycket gott!
En god Zin Fandel Ravenswood med artikelnummer 26001 för 109:- flaskan.

Connie ska göra en rå cheesecake smaksatt med limonchello samt ett mandelsmul till helgen.
Nat ska baka det vanliga, kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar.

Ostdisken är smällfylld, bara att komma och smaka ut din favorit!
Frukt & nötbröd ska vi baka i massor till helgen, ledsen att det tog slut redan i fredagsförmiddag i förra veckan.

Det var väl vad jag hade att komma med den här veckan, ska nämna att jag fått hem superfin makrill också! En av mina favoritfiskar som alltid morfar fiskade när han levde. Mjöla i rågmjöl och stek i massor av smör och stuva spenat till! Kanongott!

Hör av dig om jag ska lägga undan något och ring då på

08-6400882!

I skrivandes stund är inte allt riktigt klart då nyhetsbrevet är tidigt idag så spring inte benen av dig ner till butiken utan ring…
Kram på dig och trevlig helg!
/Pernilla på Hammarströms fisk

Ps bilden du ser är på Ullis i måndags när hon premiärcyklade Hammarströms Rullsylta! Fin va?