Påskharen är här!

11th april 2022

Hej på dig! 
Påskharen här. 
Ja jag vet att jag sa i onsdags att det skulle bli sista mailet innan påsk men precis som vanligt har jag för mycket att prata om… 
Sen hittade jag 2 sidor med mailadresser som jag la till som kanske behöver få klarhet om vad vi håller på med. 
Inte för att jag vet vad vi håller på med  efter knappa 16 år men vi är ju kvar?
Säger som jag brukar att det är ju tack vare dig och dina jämlikar som lådan rullar på!
Och att ni pratar om oss för jösses vad många ni är som kommer på rekommendationer. 
Gissa om det värmer extra i hjärtat.

Tänker vi ska prata allvar och påsk… 
Kom helt osökt tänka på Johan Glans underbara stå-up om påsken.. 
Allt annat än allvar men men…
Skickar en länk till ett youtube-klipp som du bara måste titta på. 

Och precis där tappade jag just alla nytillkomna vänner som undrar ”vad är det här för dåre som mailar mig?”… 
Förlåt men jag är och förblir snurrig, det handlar ju inte bara om mat/vin utan lite skratt också i dessa röriga mail.. 

 

Vill man tex ha den inkokta laxen som en ”egen rätt” finns den i formuläret. 
Sillarna och strömmingarna är nu klara, ny sort för i år är en ramslökssill som seglade upp som favorit hos mig. 
Andra favoriter är currysill med äpple, koriander och chili. Några måsten i min värld. 
Hos oss blir alltid den inlagda sillen & senapsillen kvar så den följer inte ens med hem men tur är att smaken är som baken. 
Det finns en 20 sorters sill/strömming att välja på så du ska nog också hitta din favorit. 

Annie har gravat lax så det ska förslå, finns i skivor på ca 3 hg alternativt ”på bit” om du vill skiva själv. 
Kallrökt lax finns, likaså vår hemrökta laxfilé som vi styckat på ca 100 grams bitar. 
Gäller även den inkokta laxen. 
OM du vill ha en större bit varmrökt/inkokt behöver jag veta det snarast så löser vi det. 
Tove har börjat på gubbröran, jag kan lätt intyga att hon gör den bästa i stan! 
Jag är inte så förtjust i gubbröra kanske pga kaviaren men hennes är ”to die for” på en knäckemacka. 
Matjesillstårtor kommer det också, bra att boka. 
45:- per bit och vill du ha en ”hel tårta” som räcker till typ 12 pers kostar det 450:-. 
Skagenröra/bohusröra/laxröra till äggen kommer det också att finnas. 

Det står givetvis en drös andra saker i formuläret men en del saker är extra bra att boka som tex påskpåsen, Sivans påskostar och lammstekar.

 
Svensk lammstek finns det för 398:- kg och de ligger på ca kilot, potatisgratäng för 35:- pp. 
Rödvinssås så klart!
Lite svenska 5 hg´s kycklingar för 245:- kg samt våra populära köttbullar gjorda enkom på nötkött. 10 st 79:- och är av lite större storlek. 
Victor kommer i morgon med en laddning av Frankly´s handgjorda lammkorvar samt en korv smaksatt med ramslök. 

Ca 3 hg´s för 398:- kg. 
Världsklass!
Västerbottenostpajer i lite olika storlekar kommer det också. 

Ostdisken är som sagt knök och då väntar jag ändå in en laddning till från Sanda Gårdsmejeri i morgon. 
Boka gärna din påskost, kan säga att Sivans boxholms kryddost var magisk samt en Svensk Kaltenbach som jag tullat hårt på hela helgen. 
Ett annat måste till sillen är ju vår OP & kumminost. Prästost tärnad och marinerad i op-sprit för att marineras i rostad kummin. 
Ja du hör ju själv, en klar vinnare! 

Desserter blir det så klart, tror Tove kommer göra en del extra tårtor som är till påskpåsen så det kan du boka. 
Kolapajer/citrontarter/chokladtryffeltårtor och godbitar. 
Inte helt omöjligt att hon får feeling och göra något i glas också som en bonusdessert. 
Det har hon ju fått dom sista veckorna så knas vore det ju annars. 

Ja allt finns uppradat i formuläret som är det absolut lättaste sättet att boka din påskmat på. 
Glöm inte att du har chansen att få din mat levererad av Spårvägens simförening. 
Ungdomarna där var ovärderliga under den värsta pandemin då dom gick runt hela söder med mat till vänner & bekanta som skulle hålla sig hemma. 
Man fick svisha 75:- pix till simföreningen så pengarna gick så klart oavkortat till dom. 
Det som var extra bra var ju att dom ändå inte hade några träningar så dom kvistade runt varje fredag. 
Nu till storhelger finns det även en bil så du som bor snäppet utanför tullarna också kan få maten hem. 

Men det börjar dra ihop sig ordentligt till påsk så boka din mat så snart som möjligt! 
Tänker att om ett dygn dvs kl 16 i morgon tisdag stänger jag ner formuläret så boka på. 
Eller kom bara förbi och låt dig frestas när du handlar på plats. 
Våra öppettider under påsk är som följer 
Skärtorsdag 10-18 
Långfredag vilar vi 
Påskafton tillbaka mellan 10-15 
Vilar Påskdagen och annandag påsk. 

Boka nu din mat för som bekant är vi en liten ”låda” och när det är slut är det slut…. 
Ha nu en härlig påsk, det ska vi ha!

Ring och boka din mat eller använd formuläret. 
Är det något jag tycker är knas med din beställning dvs ovanligt mycket av något hör jag av mig. 
08- 6400882 ringer du eller svarar på vändande mail. 

Kram Pernilla & Ullis på Hammarströms