Otroligt tråkiga nyheter… Men även nytt datum för ”Öppna bordet”

20th oktober 2022

Hej!
River av plåstret med dom trista nyheterna först.. 
Krabban den här veckan är riktigt tråkiga.. 
Mest för att dom inte var fullmatade och dom som var fina är redan bokade så tar inte emot fler bokningar. 
Anledningen är leveransen från den ordinarie leverantören uteblev..
Ordinarie båt hade stött på patrull och helt enkelt gått sönder ute till havs.. 
Trodde inte att det kunde skilja så mycket men jodå.. 

Får trösta oss med havskräftor denna helg men det är då inte fy skam för dom är magiska just nu. 
Gått ner lite i pris den här veckan till 680:- och värt varenda öre om du frågar mig. 
Ullis håller just på och kokar havskräftsoppa som vi i morgon ska baka briocher till. 
59:- hg kostar soppan. 
Frossa i havskräftor av olika slag? 
Kräftorna som kommer är stora så vill du gratinera är det bra size för det. 
Personligen tycker jag det är ett otyg att förstöra skaldjuren när dom är av sån toppenkvalité (och gott kokade säger hon ödmjukt…). 
Men det är ju jag det.. 

Sänker priset på hummern från Canada från 350:- st till 298:- som krabb-kompensation den här veckan. 
Läge att boka och häng inte på låset i morgon så vi hinner koka alla skaldjuren..
Svenska hummern kostar den här veckan 950:- kg och om du ens tänker tanken på att gratinera dom så måste jag bannlysa dig… 
Räkorna som kom i dag var superfina och räknar kallt med samma kvalité i morgon.
Priset ligger på 290:- kg, prisvärt det också. 

Helgkasse den här veckan blir en kavringfriterad abborrfilé (ordentligt byxad) som serveras med en krämig ägg & gräslökskräm samt potatispuré. 
Fisken värms enkelt i ugn (eller airfryen om du som jag har en som står och dammar?)
Purén värms bäst i en kastrull och krämen äts kall till.
175:- per portion kostar abborren och till det kanske du ska knäcka en flaska Vouvray med artikelnummer 6288 för 149:- 
 
Dessert blir en mousse på mascarpone & persimon en frukt jag undrar varför jag inte jobbat med tidigare för var ju supergod. 
Rostad mandelmassa & choklad toppar desserten.
Blir även ett smördegsflarn med svenska äpplen smaksatt med kanel samt vaniljvisp. 75:- pp

Smörrebröd den här veckan blir följande 
Räkor med dillmajonnäs och ägg 
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök 
Samt baskisk getost med tomat & vaniljmarmelad 
3 st 150:- 

Fortsätter med bra pris på abborrfilé, 320:- kg 
I morgon kommer det vild piggvar från Smögen, bergtunga, stor spättafilé och hel gös för 240:- kg och en massa andra godsaker.. 
Kika på beställningsformuläret för alla tips inför helgen. 
Blir lite av varje i diskarna som vanligt.

Vi tänkte passa på med åtminstone ett ”Öppet bord” innan det blir för kallt att sitta i butiken men hoppas på mild vinter så vi kan köra ett par till. 
Brukar vara julrusningen som sätter käppar i hjulet vid den här årstiden. 
Julbokningarna börjar trilla in vilket är superkul. 
Alternativen finns uppe redan nu för dig som kanske ska boka till jobbet? 
Inget gig är för stort men inte färre än 10 personer.. 
Just det, vi pratade ju om ”Öppna bordet” med skaldjursfrossa samt en liten vinprovning. 
Onsdag den 16 november kl 18.30 kör vi nästa bord. (För övrigt 2 dagar innan min 23årsdag.. Bara så du inte glömmer;) )
Ring nu på 08-6400882 och boka din plats. Max 4 platser och även om du ser mailet sent är det värt att ringa.
Bordet nästa vecka blev det en total omsnurring när dom som bokat insåg att det var höstlov så nu är nästan alla som stod på väntelistan välkomna. 

Nu får det räcka så jag hinner avsluta det jag påbörjat i köket för i kväll ska alla tjejorna här till Di Luca och dricka vin. 
Kanske slitna brudar här i morgon… 
Och ring nu då och boka din helgmat samt boka plats till det Öppna bordet

Kram säger Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882