Ostron & kalventrecote

5th september 2019

God dag!

Dags igen då, känns som jag inte gör annat än mailar er.. 
Get A Newsletter som jag använder mig av skrev på sitt Instakonto att man skulle fatta sig kort för att få bäst resultat.. 
Fatta sig kort, hur gör man då? 

Trots att skaldjuren är så grymma just nu fick jag inte tag på några havskräftor till i morgon.
Du får satsa på insjökräftor istället, det kommer finnas i kanske max två veckor till. 498:- kg och det finns det där paket för 698:- för 2 personer och då är det kräftor, västerbottenostpaj, rostad kumminmajonnäs, surdegsbaguette samt helgens dessert som är Toves grymma ostkaka med rårörda bär & grädde. 
Desserten finns så klart att köpa ”ensamt” också.. 
Fortsätter med dom fantastiska Lyngenräkorna, Lyngen utanför Tromsö i Nordnorge. 
Struntar helt enkelt i smögenräkorna för dom här slår precis allt!
43:- hg kostar dom, värda varenda öre! 
En av mina leverantörer informerade mig om att det var ”ostronets dag” på lördag… 
Tycker det är sjukt lökigt framförallt när det inte finns en ”Pernilla-dag”. ÄN.. 
Kanske ska lägga in en motion om det? 
Verkar ju vara lätt att få till en ”dag”. 
Äsch kan ta ostronen som en ursäkt att knäcka en flaska bubbel i helgen, om jag nu måste ha en ursäkt.. 
Ostron kommer jag ha och då Fine De Claire för 19:- st, Chironfils som är ett Marenns ostron som odlas i kassar ute i havet men förtöjda i bojar. 25:- st. Sen har vi det oerhört prisvärda och faktiskt prisbelönta Huitres Céline för 10:- st. 
Och när du knäck ostronet knäcker du en flaska Andre Clouet med artikelnummer 7686-01 för en ”vanlig” 7689-02 för i halv flaska och 7689-06 för en magnum. 
Du vet vilken jag rekommenderar va? Ett ostron och en flaska 7689-06… 
Ullis brukar säga att en magnum är lagom för 2 om en inte dricker.. 
Norska krabban håller i sig, dock väldigt små den här veckan men romstinna och goda! 
Fick tipset om ett vin som dock bara finns under en begränsad tid i ett mindre parti vid Söderhallarna men alltid kul att slinka för Anders, Tommi och grabbarna där.
Lioco för 189:- med artikelnummer 99485. 

Kommer hem rödingfilé, den finaste du kan tänka dig från Island. 
Stora filéer som bara är att steka ganska hårt på skinnsidan i mycket smör. 
369:- kg ( 440:-) och till det har Jonas kokat en sås på svenska kantareller att servera till. 
Fiskdisken är uppfylld med det mesta men röding är det bästa kortet i helgen.. 
Calle har gjort blodpudding för glatta livet 75:- för 2 portioner. 

Kommer kalventrecoté för 598:- kg samt kalvstekar för 298:- kg. 
Det är en liten gård utanför Sala, Östra Vräninge som har dessa kalvar. 
Hörde att många av bönderna numera inte vill uppge sina namn till konsumenterna för att de är rädda för att bli attackerade av veganer. 
Galet, kan dom inte åka till Polen och gå på deras massindustri med böskött?!
Fast det är väl samma sak som med fisken som odlas, man drar all fisk och alla små jordbruk över samma kam. 
Sen att man får vad man betalar för verkar inte falla vissa människor in. 
Billiga T-shirts från Gina Tricot för 79:- kanske inte gjorts under bra premisser lika lite som laxen som kostar 79:- kg heller har odlats.  
Enkel logik i Pernillas värld. 
Hrm måste nog få till en Pernilladag så jag får tycka och orera bäst jag vill. 

Tove har gjort smörrebröd med hennes galet goda gubbröra, en getost med en grön tomatmarmelad samt biffrad med en rostad vitlöksmajonnäs och bakad tomat 3 st för 130:- 
Hon har också styrt upp en del desserter som då ostkakan, vispad saffranspannacotta med konjaksrussin och chokladmousse med limemarinerad bär. 

Nä nu är brevet långt nog, du får se vilka roliga ostar vi har i butiken när du kommer förbi. 
Samma sak med alla pajer, allt bröd, såser, kött ja allt du kan tänkas behöva för hela helgen… 
Och precis som vanligt blir jag väldigt glad om du ringer ner och bokar.. 
Ring på 08-6400882 
Med vänlig hälsning Pernilla