Öppna bordet och annat lattjo till helgen.

17th augusti 2017

Hej på dig!

Börjat vänja dig vid att arbeta?
Vi fick en flygande start, hade kanske inte räknat med något annat så det är bara att ta på dom snabba skorna..
Går ut hårt med festligheterna kring Nytorget till helgen, kickar igång redan i morgon så kom förbi och säg hej.
Kommer servera  mat och för en gångs skull kommer vi ha bord att äta vid..
Bara en sån sak. Nu hoppas jag bara på fint väder så vi inte fryser ihjäl, då måste du komma ner och värma oss hur som helst..

Denna helg kör vi hårt på kräftor, hemkokta Hjälmarekräftor. 450:- kostar dom och är givetvis kokta i butiken. En drös goda tillbehör har vi så klart, ny laddning med OP & kumminosten är klar. Bifogar en länk här till lite recept som vi gjorde i ett trevlig DNreportage för någon vecka sen. Fått väldigt mycket positiv respons av kunder som lagat hemma.
Kräftrecept
Fick ett kräftvintips av en kund, eller kanske skaldjursvin överlag som jag tänkte tipsa om Muscadet Sèvre et Maine för 84:- och har artikelnummer 2275. Måste jag pröva någongång. Ska kanske skärpa mig iår, åt ju inte en enda kräfta ifjol bortsett från dom jag provåt här… Bagarns barn och bullar eller vad säger man?

 

Annars i skaldjursväg har jag hummer från både Canada 250:- st och från Irland 650:- kg. Den senare tycker jag är att föredra, blir inte så mycket dyrare runt 320:- men av bättre kvalitet.
Havskräftorna kommer i olika storlekar till helgen, de storsorterade kostar 595:- och mellankräftan 440:-.
Räkorna kostar 39:- hg.
Kommer bulla upp med kungskrabbor (dom vanliga krabborna får vi ge oss till tåls någon vecka till..)
Ostron finns det, vongole & blåmusslor.

Helgens fisktips är abborre för 159:- hel och filépriset är 440:-. Smörstek och servera med vårt brynta vispade smör, kokt färsk potatis, finhackad persilja och kapris.
Enkelt och gott!
Till det kanske vi ska dricka en Sauvignon Blanc, Hunter´s med artikelnummer 6202 för 114:- pengar.

Annars har vi gulfenad mscmärkt tonfisk till fint pris 360:- kg (ord 495:-). Viktigt är nu att när du grillar eller halstrar fisken att den inte är kylskåpskall för du vill ju att fisken ska ha en ”kärna”. Välstekt tonfisk är något bland det tristaste som finns..
Vi kör på gamla klassiker som vi vet är populära, vår mangosalsa och chiliaioli som tillbehör..
Ska jag vara helt ärlig hinner vi inte riktigt med att göra några andra garnityr. Jösses haft öppet en vecka och det är redan fullt ös.. Att dricka där kanske Riesling som Von Winning med artikelnummer 79393 för 119:-
Men om du vill kan du ju alltid göra en god tonfisk Nicoise. Väldigt gott!

I kötthyllan finns det Rocklundakarré för 198:- kg, skotskt superfin entrecote för 598:-.

 

I dessertväg vet jag inte riktigt än vad det blir men kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor finns det ju så klart.

 

Har fint pris på en härlig liten kittost för 45:- och sänker Sivans knäcke till 65:- paketet.

Det var ju som bekant surströmmingspremiär igår och om någon nu äter det har vi fjolårets Röda Ulven och Oscars för 159:-burken.

Just det, vi måste ju komma igång med ”Öppna Bordet”!
Ni är många som vill komma så nästa bord blir den 6 september, en onsdag i sedvanlig ordning.
För er som är nya på nyhetsbrevet ska jag berätta att detta är en tillställning som vi försöker ha 1 gång i månaden, har haft lite snärjigt med tid i vår men ska verkligen försöka skärpa oss. Det finns 14 platser, man får boka max 4 och klockan 18,30 sharp kommer man och spisar en 10 rätters meny( hemlig sådan) i nya vänners lag. Kuvertpriset ligger på 950:- ink vin.
Väldigt populärt och det är först till kvarn som gäller. Ska även nämna att om man står på väntelista är man inte garanterad plats på nästa bord för då skulle jag ha fullt till mars 2021…
Men väldigt skoj och uppskattat så släng dig på luren och ring.

Här hittar du en länk till lite bilder av maten vi har serverat genom åren på ”Öppna Bordet”

Öppna bordet

 
Ring 08-6400882 för att boka plats och även om jag ska lägga undan något till dig i helgen!

Hoppas vi ses på Nytorget till helgen för i butiken kommer jag inte hinna vara dessvärre…
Tur att resten av ligan finns på plats!
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms