”Öppna bordet” återuppstår!!

7th september 2022

Hej du!

I bland hörs bön.. 
Sen vi slutade med ”Öppna bordet” har jag fått ungefär i snitt 3 förfrågningar varje vecka om när vi ska köra det igen. 
Fast först kanske jag ska berätta för er nytillkomna läsare vad det innebär.. 
Det började för kanske en 10 år sedan (så vi var tidigt ute med Chef Table) då vi kom på idén om att ha sittningar i butiken. 
12 pers får plats vid bordet och man får boka max 2 platser. 
För att få en så härlig spridning på folk som möjligt så kan man inte boka fler.. (Kommer kanske finnas möjlighet för egna sittningar framöver också)
Tanken var att jag och Ullis  skulle sitta ner för att kunna hänga lite med er härliga kunder men vi la kanske ribban lite för högt… 
Vi gjorde en hemlig 10 rätters meny med vin. 
Nu gick vi kanske lite ”bananas” emellanåt med vad vi tyckte  var roliga serveringar. 
Hade en av Maxägarna här och då serverade vi allt i förpackningar från McDonalds.. 
Serverade ostar i råttfällor, jag hade fullt sjå att smyga på Wirströms så ingen såg mig köpa råttfällor så dom skulle tro vi hade råttor i lokalen. 
Hästtartar på laminerade V75bongar men då tyckte en kvinna att vi hade gått lite för långt;) 
Roligt var det men blev lite för mycket och pressen stor att komma på nya saker samt att vi helt enkelt inte pallade vara här fler timmar på dygnet än vad vi redan var. 
Så nu tänkte vi kanske servera det som vi gör allra bäst om jag får säga det själv.. 
Skaldjur i alla dess former!
Håll utkik framöver så kommer det mer information. 
Och det är ingen idé att försöka boka för det är lika för alla dvs först till kvarn när jag väl släpper datumet.
Står man på väntelista (som det alltid blir) är man inte garanterad plats till nästa bord för då skulle vi haft fullt till år 2030.. 
Som snabbast tog platserna slut på under 6 minuter och hade 35 pers i kö. 

Så där ja, jag har inte ens kommit till helgens erbjudande och mailet är redan alldeles för långt. 
Enda man hör om när man får tips om hur man ska skriva nyhetsbrev är ”VAR KORTFATTAD!!” 
Jo tjena.. 

Ni är många som längtar efter krabban men ni får vänta någon vecka till för krabban är inte så som jag vill ha den.  Dvs rommig och smörig.

Vi fortsätter helt enkelt med våra hemkokta insjökräftor för 580:- kg. 
Inte fy skam det inte!
Annie kokar kräftor och ser till att alla tillbehör som västerbottenostpajer, rostad kumminmajonnäs och aioli finns.
Till det tycker jag du ska knäcka en flaska Mendel Semillon om du som jag helst dricker vin, artikelnummer 91297 för 159:- pix
Det kommer norska räkor till helgen för 39:- hg, brukar vara kanonfina. 
Havskräftorna har gått ner lite till 630:- 
Hummern ligger på 350:- st. 
Fin vild piggvar på ca 1 kg kommer från Smögen för 390:- kg. 
Jag har kokat en vitvinssås smaksatt med dill och färska ostron. 
Supergott tycker jag.
Alla pratar om ostronens umami men om jag ska vara ärlig vet jag inte vad det innebär. 
Kanske i teorin men vad det smakar? 
Och då har jag jobbat med smaker sen jag var 15 bast.. 
Men vad jag vet är att en Alvarinho Contacto funkar fint till. 
6707 för 124:- 

Helgkasse denna vecka blir en 
”Tromsö”bakelse som är en röra på lax, senap & gräslök på kavringbotten för 95:- 
Varmrätt blir en gratäng på bergtunga med duchesse smaksatt med dill samt en räksås. 
175:- per person. 
Till det kanske jag kan tipsa om Italienare från Piemonte Marin Bianco för 139:- med artikelnummer
Dessert blir dels en plommon & mandelpaj för 150:- lagom för 2 personer. 
Samt en björnbärsmousse på chokladbotten för 75:- 

Smörrebröden den här veckan blir 
Bohusröra 
Oxbringa med majonnäs och oxbringa 
Dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Jag har en ny laddning blodpudding i ugnen. 
Jösses vad många ni är som upptäckt blodpuddingen.. 
Även entrecôte för 698:- kg, hemslagen bearnaise för 69:- burken. 
Finns även rödvinssås för 320:- kg. 

Om du vill se vad vi höll på med under tiden av ”Öppna bordet” kolla på vår facebooksida och skrolla ner ganska långt för det har blivit en del inlägg sen dess;) 
Som vanligt är det bäst att boka din mat via formuläret eller ring på 08-6400882 
Ha nu en trevlig helg, det ska jag ha!
/Pernilla på Hammarströms