Nytt år och nya möjligheter!

11th januari 2023

Hej och god fortsättning på er!
Vi gick ut hårt det här året med att ligga på soffan i en vecka. 
Jag och katten Elvis låg framför brasan på undervåningen, mannen och  katten Ziggy på övervåning på Plåten.
Bättre sätt att börja det nya året finns inte.. 
Fast kanske ändrar mig när jag får elfakturan då jag inser att vi kunde åkt till Thailand för samma peng.. 
Fick decemberfakturan på över 4000:- och då har jag inte satt min fot där på hela månaden… 
Ja ja så kan det gå;) 

Men nu är vi tillbaka på jobbet och det känns bra. 
Laddade för ett nytt år!
Hoppas på många Öppna bord, Melodikrysslördagar och kanske andra roliga event i butiken. 
Det bästa med vintern efter nyår att skaldjurspriserna äntligen är lite mer ”vanliga” och att den norska skreien är här. 
Nu kommer perioden då jag äter torsk 5 dagar i veckan.. 
Finns inget bättre. 
Nu kanske det var någon som trodde jag skulle säga att det bästa med vintern var skidåkningen? 
Då känner du inte mig.. 
Kallt i backen, snålblåst och obekväma skor. 
Ska det vara obekväma skor ska dom åtminstone ha klack… Och hög klack!
Nä du jag håller mig hemma och käkar torsk och dricker vin. 
Mer min melodi.. 
Bortsett från skreitorsken har jag bra pris på koljafilé för 298:- och gråsejfilé för 210:-. 
Väldigt prisvärda fiskar så här efter jul/elfakturor…
Blåmusslor är en annan bra prisvärd råvara. 
Varieras till oändlighet. 
För 89:- får du ett nät musslor som räcker för 2 personer. 
Lite vin, lök, chili och grädde samt en god brödbit och du har en kanonmiddag. 

Jag har även gjort årets första blodpudding, 140:- kg även den prisvärd.
Och nyttigt.. 
Stekt äpplen och rödlöksklyftor till samt servera med rårörda lingon. 

Helgkassen uteblir denna vecka men vi har gjort lite tillbehör till fiskarna. 
Äggsås smaksatt med gräslök som bara är att värma på och sen koka potatis.
Eller ett brynt vispat pepparrotssmör kanske? 
Funkar toppen till alla fiskar. 
Koka, stek, ugnsbaka, fritera eller servera rå i en ceviche eller sushi? 
Vad som helst funkar skulle jag säga.

Smörrebröd ska vi dock göra.. 
En röra på kallrökt lax, äpple och purjolök 
Hemgjorda köttbullar med rödbetssallad 
Grönmögeloströra toppat med marmelad 
3 st 150:- 

Dessert denna vecka blir en vitchokladkaka toppat med en limefärskost samt rödavinbärscouli. 
75:- st

Ja det var väl lite av vad jag hade att komma med.. 
Som vanligt är det bra om ni bokar via formuläret eller ringer på 08-6400882
Lite lugnare veckor här hos oss nu så tar inte hem tok-mycket av allt utan det är bra om du bokar.. 
Ska även säga att vi söker förstärkning i köket!
Så känner du någon kock som du tror skulle passa i vårt dårhus tipsa hen gärna.. 
Kräver erfarenhet från kök på minst 5 år och tjänsten är heltid och dagtid. 
Be hen ringa och fråga efter mig bara.. 
Ha nu en go helg, det ska jag ha!
/Pernilla som nås på 08-6400882