Bild från lastbilen utanför vid jul..

Nytt år nya möjligheter!

10th januari 2024

Hej och god fortsättning på det nya året!

Hoppas du hade en lika skön jul/nyårshelg som jag? 
Stressig som sig bör men måste säga att det har gått bra. 
Underbart att kunna ha lastbilen utanför, det underlättar verkligen för alla..
Ska även passa på att tacka för alla hejarop som ni framfört angående årets nyårsmeny. 
Så kul att få den härliga responsen! 

Förra veckan är i särklass den lugnaste veckan hos oss så jag brydde mig aldrig om att maila som du kanske märkte;) 
Men ni verkade sakna mig då, det känns ju bra. 
Hade verkligen ingenting att komma med så tänkte att du kunde få vila en vecka från mitt dravel.
Trots att det är kul att jobba när det är snudd på galet här är det kanska skönt när allt återgår till det normala. 
Personligen tycker jag det är skönt när man är ute på andra sidan av året och det vankas ljusare tider. 
Är ingen vintermänniska alls, vill ju ha klackeskor och sitta på uteserveringar ju.. 

Och när det gäller mat är våren så mycket härligare. 
Fast vi måste ju börja med skreien, denna underbara torsk som just nu är i säsong. 
Fick första laddningen i måndags. 
Vi kommer ha rygg (690:-) filé (355:-) slag (298:-) samt hel på ben för 329:-kg. 
Till det kommer det finnas vitvinssås, färsk pepparrot samt en brynt smörrulle med ägg toppat med en krassekräm & picklade gulbetor. 
Bara att koka potatis till. 

Från och med i morgon återupptar vi våra ”Ärtsoppe-torsdagar” med fläskkorv, senap samt pannkakor med sylt/grädde för 165:- pp. 
Kör hårt med husmanskosten just nu. 
Kåldolmar med gräddsås finns det. 
Snart är kroppkakorna klara, blodpuddingen är klar.

Måste ju även dra igång med helgkassarna. 
Denna vecka blir det en rödingrulle som vi kommer servera med gräddkokt svartrot samt ett potatispuré smaksatt med brynt smör och creme friache. 
195:- pp. 
Bouef Bourguignon med champinjoner & bacon som även det kommer serveras med potatispurét med brynt smör (brynt smör är ju aldrig fel)
Även den 195:- pp

Fick en beställning på hummersoppa från en kund som  beställde det  till helgen.
Vi är inte sämre än så att det blir en ny laddning.
69:- hg kostar soppan. 
Dessert blir en körsbärstartlette med chokladkräm för 75:- st. 
Kolapajer/citrontarte/ chokladtryffeltårta kommer det också finnas.

Smörrebröd blir det också..
Bohusröra med stenbitsrom, crab fish och räkor. 
Oxbringa med picklad gulbeta samt dagens bästa ost på frukt & nötbröd
3 st 165:- 

Räkorna kostar i dag 28:- hg och var kanonfina. 
Det är också en trevlig sak så här års är ju alla fina skaldjur. 
Hoppas snart på havskräftor från Norge också. 
Mina favoriter, stora som humrar.. 
Måste nog säga att havskräftor är det absolut godaste skaldjuret… 
Havskräftorna kommer denna vecka från Smögen och kommer ligga under 600:-. 
En sänkning med 50% sen nyårsafton, tycker nästan att det är fräckt att priserna ska gå upp så sjukt mycket. 
Men dom vet ju att dom får betalt så… Tillgång och eftefrågan.. 

Jag säljer ut lite sillar/jugodis och julostar efter julen till 30-50%. 
Börjar sina men finns lite godsaker kvar som man kan fynda på. 

Nä det var det, nu ska jag försöka fokusera lite på att skriva lite nya cateringmenyer. 
Fått några förfrågningar redan så bara att sätta fart.. 
Kommer lite nya förslag med nästa veckas mail. 

Och precis som vanligt blir jag superglad om du använder dig av formuläret.. 
Eller ring mig på 08-6400882 
Kram på er 
/Pernilla på Hammarströms 
Ps alltid bra att följa oss på Facebook & Instagram där det kan dyka upp ”sista minuten tips”