Nyårsfirande hos oss!

27th december 2022

Hej på er och god fortsättning!
Haft en skön stilla jul? 
Det hade jag, knappt något vin och tidiga kvällar.. 
Men det behövde jag, känner att jag är  redo för nyår nu. 
Ska börja med några få praktiska saker som att vi håller öppet på nyårsafton mellan 10-15. 
Sen har vi beslutat oss för att hålla stängt första veckan i januari.
Jag skrämde visst slag på er i förra mailet. 
Känns skönt att ni läser vad jag skriver;) 
Så vi sparkar igång igen den 9/1 kl 10. 
Men öppning orkar jag inte tänka på nu utan det är fokus på nyår och en vecka i mörkret på Plåten med mannen. 

Tänker att jag börjar med att berätta om Nyårsmenyn som säljer på bra måste jag säga. 
Där börjar vi med en pilgrimsmusselterrine fylld med jordärtskocksmousse & löjrom.
Fått vintips från Handpicked så vi börjar med ett bubbelvin, Brocard Tradition Brut NV med artikelnummer 53489 för 339:- 
Sedan får ni välja om ni vill ha hälleflundra med en krämig skaldjurssås smaksatt med cognac & äpple serveras med potatisfondant samt en sallad på färska bönor och bakad schalottenlök 
Alternativt oxfilé med en krämig madeirasås, potatisfondant och sallad på färska bönor och bakad schalottenlök. 

Att ha i glaset där tipsar vi om en Balassa Rajnai Rizling från Ungern med artikelnummer 53818 för 249:- till fisken. 
Till köttet ett vin från Sydafrika, Avondale Genus med artikelnummer 2909 för 199:- 

Till dessert blir det björnbär & vitchoklad med en rostad mandelkaka
Menyn kostar 690:- per person. 

Det går inte köpa menyn i butiken på nyårsafton utan måste förbokas.. 

Vi kommer göra lite smått och gott som du enkelt kan göra din egna plockmat med. 
Skagenröra och bohusröra finns så klart alltid, löjrom från Bottenviken 430:- hg och ett halv kilo för 2000:-. 
Svensk störcaviar från Artic Roe finns det, 25 gram för 525:- 
Hummersoppan (59:-hg) står på spisen, perfekt förrätt eller som aptitretare serverad i liten kaffekopp. 
Vi kommer även göra lite crustader i olika former,mini”sar” för 25:- st samt snäppet större för 40:- st. 
Dom är perfekta som plock till champagnen innan och du toppar crustaderna med det du vill. 
Rom med creme friache och rödlök/skagenröra/ kallrökt lax. 
Det blir även en liten ”bakelse” som en muffins med smörstekt purjolök, cheddarost och potatis som du också kan toppa med något gott. 
Och samma sak där, toppa med vad du vill. 

Blinier ska också göras, blir stora som plättar ungefär så du får en uppfattning och storlek.
Glöm inte våra parmesan & hasselnötskex till drinken. 95:- påsen.
Allt finns så klart uppradat i formuläret som dessvärre blev rörigare än någonsin. (ledsen men det blev så nu;) ) 

Skaldjur till helgen blir svensk hummer till bättre pris än jag trodde 1300:- kg. 
Räkorna runt 550:- kg inte fått något slutgiltigt pris än. 
Havskräftor är det brist på så dom rallade på till 1600:- kg… 
Ostron i olika former kommer det, svenska gigas för 45:- st, 
Gillardeau för 35:- och klassiska Fine De Claire 23:- st. 
Kungskrabba som vanligt 1800:- kg och hummer från Canada 350:- st. 
Olika såser, surdegsabaguette, foccacia, västerbottenostpajer kommer det finnas till skaldjuren.. 
Även det uppradat i formuläret. 

Fiskdisken kommer vara laddad med lite allt möjligt till helgen men mest intressant brukar vara vild piggvar som kommer kosta 598:- kg. 
Hel sjötunga för 698:- 
Skriv bara i övrigt fältet på formuläret och du vill ha fisken filead. 
Torskrygg/hälleflundra för 790:- kg. 
Det är som vanligt, alla priser går tyvärr upp under storhelgerna… 

Oxfilé och Entrecôte för 740:- kg. 
Vi ska koka klassisk vitvinssås, krämig havskräftssås med äpple & cognac samt en sås på blåmusselfond, parmesan och persilja samt sist men inte minst rödvinssås. 
320:- kg kostar alla såserna. 

Ja det var väl det eller rättare sagt det får vara så.. 
Kommer säkert mer saker under resans gång men du får hålla utkik i butiken när du hämtar för det blir ingen bil utanför till nyår. 

Ring nu och boka på 08-6400882 eller använd formuläret. 
Gott nytt år så ses vi den 9/1 då vi går in på vårt 17:e år… 
Helt galet..
Och tack för i år ni underbara bästa bästa kunder, utan er ingen butik!!

Kram Pernilla & Ullis