Nu tycker jag vi ska lyxa till det ordentligt!

27th september 2023

Hej på er!

Tillbaka från Paris med portvinstå, fyllenäsa samt taskig lever.. 
Nä så illa är det inte men visst har jag gått mot folkhälsomyndighetens rekommendationer på 4 enheter per månad…. På en vecka dessutom..
Det värsta är att jag  inte kommer rätta mig i ledet när det gäller enheterna framöver heller.. 
I synnerhet när det kommer svensk hummer och ett kanonerbjudande på svart caviar i helgen.. 
Som krävfa sitt bubbelvin. 
Det blir så klart inga 44000:- för den svenska hummern utan 1100:- kg. 
Canadahummern ligger kvar på 720:- kg. 
Som en extra förevänding  att verkligen öppna en flaska bubbel är en liten förrätt som vi gör i helgen. 
Tänkte passa på att servera det här när vi ändå ska göra till en catering.
En liten burk med caviar, 15 gram som ligger på ett tunt lager med smetana och gräslök. 
150:- per caviarburk och det finns 15 burkar att slåss om så föreslår du bokar på formuläret fort.. 

Krabban var ju kanonfin från dag ett i år. 
Som vi vill ha det för att jobba med halvtomma krabbor är hopplöst. 
470:- kostar krabban. 
Verkar bli sista rycket på insjökräftorna så passa på. 
550:- kg kostar insjökräftorna . 
Havskräftorna kostar 790:- kg och är stora rackare då. 
Räkorna kommer ligga runt 55:- hg i helgen, får återkomma med exakt pris. 
Det är  verkligen tid för skaldjuren just nu, det är det man ska passa på att käka. 

Men kanske kan fresta med vår matkasse om du inte vill käka skaldjur. 
Tycker givetvis att du ska börja med en burk med caviar, kanske inte så många av er som prövat det? 
Varmrätterna denna vecka blir Schnitzel Cordon Bleu dvs fylld med extrarökt skinka samt gruyereost. 
Serveras med en potatissallad som du med fördel ljummar på. 
Salladen är kryddad med senap, purjolök & kapris. 
Riktig gammal klassiker måste jag säga. 
Men ni verkar gilla dom gamla klassikerna. 
Sillbullarna tog slut i ett nafs för ett par veckor sen så det kommer vi faktiskt göra igen, det trodde jag aldrig;) 

Är du av det ”mordärnare” slaget kan jag erbjuda en halstrad marulk som serveras med kimchimajonnäs, sotad pak-choy samt friterade risbollar där riset är kokt i kokosmjölk/citrongräs och limeblad. 
195:- per portion kostar varmrätterna. 
Dessert blir en kaffe & baileysmousse som serveras på en nöt/chokladbotten. 
Kommer bli något i glas också till helgen, lite oklart  än så länge dock.. 

På tal om klassiker så kommer det finnas kroppkakor/blodpudding/kåldolmar samt inkokt lax till helgen. 
Jag gillar verkligen svensk husmanskost. 
Eller gillar husmanskost oavsett land.. 
I Paris  var det ostron, choucroute, foie gras,rilette,  löksoppa, sniglar, eclaire, mille fuille och baguette för hela slanten.. 
Mer franskt än så blir det knappast… 

Smörrebröden den här veckan kommer ha smakerna
Varmröktlaxröra med soltorkad tomat & kronärtskocka 
Ibericoskinka med burratakräm med oliver & rostade solrosfrön 
Lantbrie med tomat & citronmarmelad 
3 st 165:- 

Vill du laga själv kommer jag ha marulksfilé för 598:- kg. 
Tacksam fisk att steka eller grilla. 
Gör sig kanske inte fullt lika bra i kastrullen.. 
Torskrygg för 590:- kg. 
Sen får vi se vad Smögen har att erbjuda framåt helgen. 
Du behöver kanske inte hänga på låset på fredag om du ska ha skaldjur så vi hinner koka skaldjuren. 
Vägarna på västkusten är ju som bekant inte vad dom borde vara just nu.. 

Årets kalixlöjrom är på intågande men vi ligger lite lågt tills det är dags för den andra ”klämmingen” som jag vet av erfarenhet är mycket torrare i konsistensen.
Men vad det verkar så kommer priset gå ner lite mot ifjol. 
Att något faktiskt skulle bli billigare trodde man ju kanske inte.. 
Och vips en anledning till bubbel strax igen.. 
Behöver du fler orsaker kan du fira att på söndag är det 18 (!) år sedan jag och Ullis köpte butiken.. 
Arton år.. 
Ingen aning om var dessa år blev av men roligt har det varit. 
Sen får vi se hur många år till vi håller i men tuffar på ett tag till, det lovar jag. 
Så länge vi har er går det ju inte att kliva av! 
Vill du ha fler anledningar till bubbel så fyller Ullis år i nästa vecka.
På onsdag är det kanel-bullensdag. 
Det ska vi ju så klart fira med att baka bullar men kanske låter just bubblet stå den dagen. 
Behöver du bullar till jobbet så kan du väl förboka? 
Ring mig så löser jag det. 
Är kontoret på andra sidan stan hjälper vår budfirma till med leverans. 
Behöver ju inte vara kanelbullensdag för att få käket till jobbet.. 
Budkillarna kör dagligen kors och tvärs genom stan med lunchbud för vår räkning. 
Bara att hojta om ditt jobb också vill bli faktureringskund hos oss.

Nä nu har jag svamlat nog, ila iväg och köp några flaskor bubbel och kom förbi oss. 
Boka gärna din mat via formuläret eller ring mig på 08-6400882 
Kram och trevlig helg säger 18-åringen Pernilla på Hammarströms fisk
Glöm inte hålla koll på oss på facebook och instagram