Nu du, nu är jag tillbaka!

18th augusti 2021

Hej!
Nu var det slut på lugnet, nu är Duracell-kaninerna tillbaka!
Pigga och utvilade och oerhört redo för hösten. 
Semester i all ära men gött att vara tillbaka, har ju lyckan att älska mitt jobb. 
Kommer bli en rolig höst för i år blir det kalas, eller hoppas innerligt på det. 
Den första oktober är det 15 år sedan jag & Ullis tog över butiken. 
Var dessa femton år tagit vägen vet jag dock inte. 
Medan vi fyller 15 fyller själva butiken anmärkningsvärda 100 (!) år och bara det är ju verkligen värt att fira. 
Lite utav en institution är vår älskade låda. 

Men innan dess ska vi väl dra av lite kräftskivor och andra roligheter? 
Kräftskiva idag känns kanske lite avlägset men jag gör sol-dans så på fredag är det 25 grader och sol igen… Typ… 
Vi kokar kräftor som aldrig förr, dom kommer från Hjälmaren och jag tycker bestämt dom var större än förra veckan. 
490:- per kilo kostar dom och vi har gjort ett litet paketpris med 1 kg kräftor, västerbottenostpaj, valfri sås, valfritt bröd samt OP & kumminmarinerad prästost. 690:- och är då lagom för 2 personer. 
Övrigt i skaldjurskylen är allt lite oklart just nu. 
Canadahummer för 350:- styck vet jag med säkerhet. 
Färska räkor är det ju oerhörd brist på som ni kanske hört varav priset. 
Idag fick jag fina norska räkor för 610:- kg men kommer ändras till helgen. 
Samma sak gäller havskräftor, i skrivandets stund vet jag tyvärr ingenting men ring ner i morgon eftermiddag så borde jag fått klarhet. 
Boka dina kräftor via formuläret, enklaste sättet. 
Där finns alla helgens godsaker uppradade

Ullis har kokat hummersoppa till helgen, känns tyvärr mer aktuellt än kräftskiva. 
Fast jag har ju inte dansat klart än.. 
Det kommer även fänkåls-bröd för 20:- st. 

Vi väntar en vecka med matkassen men vad som kommer finnas är Havets Wallenbergare för 95:- st. 
Till det finns det brynt vispat smör för 20:- st. 
Sterlinghälleflundra på ben för 398:- kg. 
Lätt den bästa hälleflundra jag ätit, rekommenderar att äta den rå.. 

Det vi inte får hala på är visst smörrebröd. 
Redan fått in beställningar på kalas som ska ha det på fredag så då gör vi givetvis en extraladdning. 
Tove gör med kallrökt lax, västerbottenostkräm & Pepparrot. 
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök. 
Ostsmörrebrödet denna vecka blir med Saint Agyr på frukt & nötbröd. 
3 st för 140:- 

Magnus gör just nu första laddningen av blodpudding med rödlök, späck, äpple. 
Har du inte prövat den är det hög tid, verkligen skillnad på riktiga grejer. 
Men det vet ju du som handlar här säger jag ödmjukt… 😉 
Fått hem en stor laddning av Syltkrukans härliga produkter om du tex behöver lingonsylt till blodpuddingen. 
Fått hem flankstek av Black Angus för 349:- kg. 
Samt Durockarré från mina hoods dvs Dalsland som vi styckar i 5 hg´s  bitar för 165:- kg. 
Grilla karrén och servera med vår rödkålssallad med koriander och sesam kanske? 
Och lite chiliaioli sen är middagen fixad. 
Nästa vecka kommer det en ny laddning med Frankly´s härliga handgjorda korvar men vi skulle höras på måndag vad han hade för skoj att erbjuda. 

Tove har gjort ostkaka med jordgubbskompott och vispad grädde som helgens dessert för 85:- pp. 
Kanske en av mina favoritdesserter, galet gott!
Men precis som med blodpudding, det måste göras på riktigt. 
Inser att jag blir mer och mer hopplös när det gäller mat, är det inte bra/gott så äter jag hellre knäckebröd. 
Insåg det lite i Dalsland i somras, det kryllar ju inte av bra krogar direkt. 
Säger som Ullis ” Man gör det bättre själv”;) 

Under dagen kommer det en stor laddning av Sivan´s ostar bland annat kumminosten som många längtat efter för att inte tala om Wrångebäcksosten. 
Men hoppas dom kommer under dagen.. 

Hade kanske hoppats på att fatta mig kort under sommaren men tji.. 
Ska inte trötta ut er med min sommar men för er som följt mina mail om det nyinköpta huset Plåten ska jag bara säga att jag INTE behöver plöja upp hela dom 7000 kvm och odla potatis. 
Jösses vad det växt där nere och hittat så mycket skoj som kommit upp. 
Till och med kantareller/blåbär och smultron så jag är nöjd. 

Ja det var väl allt, precis som vanligt blir jag glad när ni använder er av beställningsformuläret när ni beställer. 
Fast trevlig när du ringer också, alltid kul att prata som bekant;). 
Ha nu en skön helg, jag är här hela helgen så bara att komma förbi. 
Kram på er
/Pernilla som nås på 08-6400882 
Ps var lite sen på bollen med vintips till kräftorna men tror bästa Anna på Handpicked kommer ramla förbi med lappar om tips innan helgen…