Midsommar, total utförsäljning & semester!

16th juni 2021

Halloj!
Då var det dags för min favorit ”högtid” om man nu kan kalla det för högtid? 
Här är det i alla fall hög tid.. 
Vi river av midsommar i nästa vecka, öppet som vanligt dvs 10-18 fram till torsdag men sen stängt på midsommarafton. 
Sen är det en ”vanlig” vecka för att sen sälja ut precis hela sortimentet i sedvanlig ordning. 
Rubbet ska väck, fisk/löjrom/skaldjur/ost/bröd/kolonialvaror dvs allt. 
Kommer maila efter midsommar om mer information hur det kommer ske. 
Sen är det dags för semester, jag är ganska semester-klar känner jag. 
Får man säga så? 
Fast det får man för som vi har jobbat den sista tiden. 

Inför midsommar har vi så klart börjat ladda hårt. 
Formuläret är så gott som intakt skulle jag säga. 
Kanske lite mer priser och fler alternativ till grillen på kvällen men annars är det nog som det blir. 
Midsommarmeny säljer på bra, verkar bli en succé. 
Den innehåller
Midsommarbakelse
 gravad lax, sill
gräslök & ägg på kavring

Skärgårdssill
 med rom & rödlök
Senapsill

Västerbottenostpaj
Skagenröra med pepparrot

Inkokt lax
Dillmajonnäs
Svensk färsk potatis
Citrondressad fänkål & gurka

Sivans extralagrade prästost
Hemgjort fänkålsknäcke

Citronkaka med jordgubbsmousse

Det är ett minimum på 2 personer och menyn kostar 369:- per person. 
För er som fått en lapp i butiken står det fel sista bokningsdatum. 
Det som gäller är måndag 21/6 kl 12. 
Men måste som vanligt blanda in Herr Brask(lapp) om det börjar bli för mycket så vi inte hinner med och vi slutar ta emot bokningar.
Dessvärre har ju det hänt både till påsk/jul/nyår på sista tiden så boka din mat i god tid.. 
Det är bra att boka sen kan man ju ändra lite i efterhand om det blir ändringar. 
Vad som är extrabra att boka är Sivan´s ostar, fått hem en stor laddning men vet av erfarenhet att det tar slut. 

Även nu som påsk/jul/nyår kommer Spårvägens Simförening leverera mat. 
Perfekt sätt att slippa köa den 24/6. 
Det kostar 200:- innanför tullarna och 300:- utanför. 
Pengarna där går oavkortat till ungdomarna så det är bra för alla parter!

Ska du lägga in sill/strömming själv så rekommenderar jag handla i helgen. 
Ring ner så lägger jag undan till dig. 
Detta blir sista mailet innan midsommar så glöm nu inte boka;) 

Denna vecka kommer vi så klart fokusera på att förbereda till midsommar men vi ska väl hinna med lite gott ändå? 
Helgens formulär är uppdaterat hyfsat bra skulle jag säga…
Solen ska ju skina som tusan i helgen så då måste vi kanske dra fram grillen? 
Magnus gör just nu ett paket för grillen med havskatt, vit sparris, färsk potatis samt ett smör på citron & vitlök. 165:- pp. 
Paket gör sig självklart bra i ugnen.
Annie har gjort grillspett som är marinerade i ramslöksolja. Lax & hälleflundra är det på spetten som kostar 155:-. 
Skalade Wanamee-räkor för 498:- kg finns för grillen också. 
Eller kanske grilla hummer? 
Kommer hummer från Canada för 320:- st. 
Havskräftor får vi se lite vad som kommer, just nu vet jag ingenting.. 
Däremot kommer det Lyngenräkor! 
Bästa räkan om du frågar mig. 
Stora och saftiga. 
Kom en laddning i dag också så det blir en sån macka i kväll. 
Kanske med ett kallt glas druvmust?
45:- hg kostar räkorna.

Ullis har gjort sin bläckfisksallad på svensk färsk bläckfisk som är smaksatt med vitlök, citron, paprika och persilja 85:- hg. 
Servera med en liten surdegsbaguette (30:-) och en klick aioli. 
Finns även Gubbröra & tantröra som är en krämig blandning på sill, äpple & rom. 
Kanongott på Olov Viktors surdegsknäcke. 
Vit sparris kom det just hem, näst sista veckan så passa på! 
Det gör då jag och det bästa är att man får dricka druvmust varje gång…

Svensk durockarré från Erik Janssons gård för 156:- kg. 
Entrecoté för 698:- kg. 
Inga direkta tillbehör har vi hunnit med men grilla grön sparris till? 
Kan nog se till att det finns lite kryddsmör klart.

Det kom en stor laddning från Sivan´s osthandel i går, bland annat ett gott potatis & dillfröknäcke som jag inte tycker du ska glömma när du gör din midsommarbeställning.. 
Massor av goda ostar men alla finns inte med på formuläret som gäller i helgen men du kan kika på osten när du kommer. 
Vaccinet börjar ju breda ut sig men kommer fortfarande se till att det inte är för mycket folk i butiken men det gör det extrabra om du förbokar din mat så går det snabbt och kön inte blir så seg.. 
Tycker dock att det funkat fint under hela perioden.
Eller vad tycker du?

I dessertväg blir det en dessert med saffran/choklad & björnbär på något sätt. 
Tove hade inte bestämt sig än vad det skulle bli;) 
Men en Blondiekaka ska det visst bli, det är som en kladdkaka men gjord på vitchoklad i stället för den klassiska på mörk choklad. 
Kolapajer, citrontarte med italiensk maräng, godbitar & chokladtryffeltårta finns som alltid. 

Nä du, jag har inget mer vettigt att komma med förutom boka din mat nu!
Ha nu en fantastisk midsommar om vi inte ses. 
Kram på er!
/Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882 
Glöm inte kolla på sociala medier där det händer massor hela tiden!
Kollade du in Ullis för övrigt på morgontv häromdagen? 
Jösses vad vi har sålt smörgåstårta efter det;) 
Får kanske se till att hon blir ett stående inslag där?