Midsommar, helgtips & rea….
11th juni 2024Hej på dig!
Saknade du mig förra veckan?
Vi hann helt enkelt inte med att göra några matkassar pga av alla cateringar.
Sen var det Nationaldag så jag trodde ändå inte du hade tid med mig;)
Men nu är jag tillbaka, får bli ett sent mail eller tidigt beroende på hur man ser det.
Finns en luckai tiden så jag passade på.
Bortsett från att förse halva Stockholms studenter med käk försöker vi hinna grava lax och lägga in sill för det är visst midsommar i nästa vecka..
Formuläret är nu publicerat, klicka bara på länken och boka din mat.
Tycker du det är svårt att beräkna? Skriv i övrigt fältet hur många ni är så hjälper jag till.
Blir lite goda sillnyheter som vanligt, försöker ju få till något nytt vid varje högtid.
I år blir det en krämig matjesill med brynt smör och gräslök.
Givet på mitt bord i alla fall.
Sen blir det en krämig sill smaksatt med ramslök & citron.
Alla de övriga sorterna finns upprade i formuläret, tillsammans med Sivan´s ostar, västerbottenostpajer, grillpaket, laxar i alla dess slag, jordgubbar och till och med midsommarkransar;)
Sassa på InBloom tar vi vårt formulär emot beställningar som du kan hämta samtidigt när du hämtar din midsommar mat.
Vi håller öppet mellan 10-18 den 20/6.
Stänger sharp för sen går bilen på två hjul ner till Plåten;)
Så med andra ord håller vi stängt på midsommarafton.
Inför den här helgen kommer vi bulla upp med lax/strömming/urvattnad sill för er som vill göra egna inläggningar.
Jag vet att listan inför midsommar är lång men det är samma sak vid varje högtid..
Vi älskar helt enkelt denna typ av mat alldeles för mycket.
Men ta dig ett glas och slå dig ner i lugn och ro, boka din mat.
Jag kommer garanterat märka om du tagit ett glas för mycket vid din bokning, då ringer jag;)
Det blir inget nyhetsbrev nästa vecka utan tänker att det här får räcka, kommer inte ha så mycket mer att komma med.
Du får hålla koll på Sociala medier istället, där läggs det upp inlägg löpande.
Om jag inte blir avstängd dvs för fick ett argt mail om att mina inlägg var stötande och hot om avstängning.
Det enda jag gjort var att påminna och uppmana alla använda sin demokratiska röst ochgå för att rösta..
Skrev inget om VAD eller rättare sagt vad ni INTE skulle rösta på..
Hade jag precis lika gärna kunnat gjort men var för en gångs skull ”tyst” .
Men det räckte för jag skulle få mig en reprimand men det hjälpte kanske inte för jag gjorde ett inlägg om det också..
Det ska mycket till innan jag är tyst som bekant.
Tjatar till och med i brevform… Förlåt..
Denna vecka är ambitionen att hinna med lite matkassar..
Varmrätt blir en pasta Vongole med vitlök, chili, tomat, zucchini och kommer serveras med en olivbaguette. 195:- pp
Det blir inga smörrebröd eller det blir istället en chorizoburgare med chilislaw som ”mellanrätt” samt ett smörrebröd med friterad rödspätta med curryremoulade.
Dessert blir någon form av jordgubbsmousse i glas för 75:-
Kommer garanterat något mer men oklart just nu.
Vi kommer koka in rödingfilé för 490:- kg (0rd 690:-)
Finns som vanligt diverse såser samt svensk färsk potatis att servera till.
Kanske köra sista rycket på den tyska vita sparrisen till rödingen?
Hoppas det kommer finnas sparris till midsommar, det brukar det göra men sen är det allt slut.
Kommer mer av den finfina finska biffen med kappa för 598:- kg.
Mer korv kommer det hem.
Högrev/ baconkorv samt ramslökskorv.
Glöm inte vår västerbottenostkräm till korven.
Ny laddning av Sivans ostar är på väg hem.
Fick i måndags en stor laddning av ”Gammel knas” som är en extra lagrad havarti..
Måste erkänna att det är en ost som gått mig helt förbi.
Kanske för att jag inte gillar dansk ost men det verkar ni göra…
Jösses vilken blick ni fått när ni sett att vi har osten.
Hade en laddning till påsk men tog slut i ett nafs och har nu fått hem mer.
Passa på och bunkra inför sommaren..
På tal om att bunkra, 2 veckor efter midsommar drar vår rea igång.
Årets rea där vi säljer ut hela vårt sortiment.
Precis allt ska bort innan jag får åka på semester.
Men mer om det i nästa veckobrev..
Glöm nu inte att förboka din mat via formuläret.
Eller kom in för din beställning eller ring på 08-6400882 det funkar också.
Om vi inte ses så ha en fantastisk midsommar!
Kram på er!
/Pernilla på Hammarströms
Ps Ullis hälsar så gott..