Mellandagsrea!

11th januari 2018

Halloj go  vänner!

Allt väl? 

Här är det bra, börjar bli som vanligt igen efter en superlugn vecka. Vecka 1 är den enda veckan på hela året som vi har det lite lugnare. 
Lagom när det börjar ralla på tänker jag ta en veckas ledigt. Dags att åka och äta igen, var ju jättelängesen;) 

Ska även nämna att vi söker en kock, utbildad och med ett genuint matintresse! Behöver kanske inte vara lika knäpp som jag och resa jorden runt för att äta men rejält med erfarenhet kräver vi.. 
Har du någon härlig på lut eller är själv intresserad så hör av er till oss, maila cv eller ring ner på 08-6400882. 

Denna vecka har äntligen skaldjurspriserna gått ner lite, 1 kg räkor för 200:- köper du under kilot blir det 25:- hg.
Jämfört till nyår då räkrackarna kostade 690:- kg och då var vi nog billigast i stan, till och med Ica här tog 990:- kg..
Som sagt, skönt när allt blir ”som vanligt” igen. Havskräftorna kostar 398:- kg och är även det under halva priset mot nyårshelgen..
Det enda som gått upp lite i pris är paradoxalt nog den canadensiska hummern som annars ligger på sina stadiga 250:- har nu gått upp till 269:- st.
Sägs att det är för kallt i vattnet vilket också borde vara en paradox men men.. Satsa på havskräftorna till helgen är mitt tips. 
Kommer baka massor av surdegsbaguetter men kanske bra att säga till om det när du lägger din beställning.. 
Drick en god Pinot Gris till med artikelnummer 2119 från Alsace som kostar 99:- pix. 

För er som inte orkar skala räkor har jag bra pris på skagenröra för 35:- hg (ord 49:-)

Laddar upp med blåmusslor för 85:- nätet samt vongole för 189:-. 

Ullis håller precis på och gör en färs på pilgrimsmusslor som hon ska vända i pankomjöl och steka så det är bara för dig att värma försiktigt. 
Till det blir det en varm krämig ostronsås, galet gott om du frågar mig!
Nästan godare i såsform än äta naturella..
Servera med en blomkålspuré som också av en händelse också snart är klar.. Kanske en av dom ”vitaste” rätter vi lagat inser jag..
Drick även ett vittvin till, en Riesling Sander med artikelnummer 5368 för 99:- . 

Vill du ha rätten mer färgglad så kanske vi ska köra på mangosalsa med chiliaioli och picklad rödlök till pilgrimsbiffarna?
Gjorde ju succé som fisktacos där några veckor innan jul. 
Dom tillbehören finns numera i det stående sortimentet så det är alltid en bra plan B. 

Fiskdisken kommer fyllas upp å det grövsta i morgon. 

Calle ska förhoppningsvis göra blodpudding under helgen så det kommer snart att finnas. 

Det finns ankleverterinne som du serverar lite ljummen på vårt hembakta frukt & nötbröd med en liten klick fikonmarmelad. 

Connie ska göra Tiramisu till helgen.
Även kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor. 

Just det, jag nämnde ju mellandagsrea! Höll jag på att glömma av!
Jag gör det enkelt för mig och kör 30% rabatt på hela ostdisken. 
Bara att korka upp Allesverloren med artikelnummer 12109 för 159:-. 
Inte dumt till fredagens ”På spåret”. Äntligen något att titta på när jag har plöjt Peaky Blinders på Netflix! 
Kanske världens bästa serie eller nja kanske inte världens bästa men han är galet snygg att vila ögonen på.. 😉
Filmtips a la Pernilla… 

Vet inte riktigt hur det blir med nyhetsbrev i nästa vecka, kanske blir det men vi får se. Ring ner och kolla, något hittar dom alltid på. 
Och ring även ner nu om du brinner för matlagning och tror dig passa in i vårt dårhus.. 

Trevlig helg säger Pernilla som då drar till Italien för att äta på
Osteria Francescana.. Igen.. Också ett grymt Netflixtips, Chefs Table med just Massimo. Han verkar galet sympatisk, startat soppkök i NY bland annat.. Je like!

08-6400882 är vårt telefonnummer