Massor av godsaker till helgen…

9th mars 2017

Hej!

Ja den här helgen har vi då bullat upp med en drös godsaker.
Kanske på tiden då jag tycker jag haft klena helgtips på sistone…
Ska börja med att säga att det också ligger ett nytt inlägg från ”surtanten på Hammarströms fisk”.. Har känt mig en smula gnällig på dom två sista inläggen men ska bättra mig! 😉

Världens mest utskällda råvara…

Men i ”riktig” matväg den här veckan då?
Ullis har just kokat en skaldjurssoppa som börjar bli obligatoriskt till helgerna.
Zeke ska styra upp hummerhalvor som han ska göra ett gruyeresmör så det bara är för dig att dra på övervärme, in med hummern och när smöret smält så är det bara att mumsa på. (125:- halvan kostar hummern)
Tills dess ska du dock ha korkat upp vinet som jag tycker ska vara en vit bourgogne som tex Clotilde Davenne med artikelnummer 5562 för 129:- pix. En surdegsbaugette och fredagsmiddagen framför tv:n är fixad! Problemet blir kanske vad man ska se på tv:n? På spåret är slut och både Let´s Dance & Melodifestivalen ska jag har betalt för att titta på.. Oj nu kom surtanten tillbaka;)

I övrig skaldjursväg finns det lite av allt hemma, inget är speciellt billigt på grund av snöoväder på kusten men räkorna kommer att kosta 36:- hg, havskräftorna 440:- kg och hummern 310:-st.

Vad som däremot är kanonpris i helgen är skrei i olika slag!
Rygg med skinn 320:- (498:-) Filé 159:- (245:-) och tungor för 250:- kg.
Läge att boka dock..

Ullis har kokat en körvelsås att servera till. Finns även en  klassisk vitvinssås.
Koka fisken tills du når en innertemperatur på 48 grader, koka potatis och korka den här gången upp en Alvarinho Contacto med artikelnummer 6707 för 119:- som visst ska vara bra. Inte prövat sig men det ska snart rådas bot på…

Köttkylen har vi massor av godsaker, rosekalvschnitzel som jag tycker du ska dubbelpanera med pankomjöl servera med rostad potatis och vårt Café De Parissmör. 398:- kostar kalven.
Där gör sig kanske en pilsner sig bäst?
En klassisk pilsner som Urquell för 15.90 med artikelnummer 1566.

 
Har Black Angusbiff för 598:-.
Brösarps ekologiska kyckling med skinn för 169:- kg (kanonpris…)
Det finns en drös goda tillbehör till köttet såsom rödvinssås med anklever, potatisstomp som är parmesangratinerat, bara att värma på. ”Vanligt” potatispuré finns också.
Det finns även ankleverterrine att servera på tex vårt hembakta frukt & nötbröd samt en klick fikonmarmelad?

 

Prästost från Falbygden för 159:- kg (ord 210:-).
Perfekt mogen Camembert & Brie De Meaux har jag också.

I dessertväg har vi gjort en chokladfondant, i skrivandets stund är precis provsmaket klart så måste snart sluta så jag hinner få..
Grädda fondanten i ugnen på 175 grader i 14 minuter och servera med vår lingonkräm till.
Som vanligt finns det chokladtryffeltårtor, kolapajer, citrontarter och godbitar.

Nä nu får det räcka, nu vill Pernilla äta chokladbakelse!

Vi hörs!

Kram Pernilla på Hammarströms fisk

08-6400882 slår du om jag ska lägga undan något!