Lyxhelg med bubbel, ostron & caviar!

1st september 2022

Hej! 
Vad säger du, ska vi inte lyxa till det lite i helgen? 
För er som följt mig genom åren vet att jag tycker alla dessa dagar som det ska firas något i tid otid är så lökigt.. 
Det ska ju firas allt från höghus till kommatecken till mjukisbyxor.. 
Usch nu låter jag så där grinig, var inte min mening. 
Men nu i helgen finns det något som jag verkligen kan tänka mig fira. 
Ostronets dag! Kanske för att ostron kräva bubblor i glaset och det gillar jag;) 
Kommer ha Fine De Claireostron för 15:- st. 
Passa på att göra Rockefellerostron kanske? 
Favorit hos mig. 
Har även Tablegrown ( 20:-)som är ett ostron från Holland som odlas i korgliknande bord därav namnet… ( på tal om lökigt…) 
Gillardeauostron från Frankrike med en lite nötig/söt smak. 40:- st 
och sist men inte minst Tsarskayaostron som är namngett efter en rysk tsar. 
Beskrivs som krämigt en beskrivning  som jag har svårt att föreställa mig men det är gott;) 
Kanske du får köra en provning där hemma i helgen? 
När vi ändå har korkat upp en flaska bubbelvin så vill vi kanske äta något annat gött till? 
Torbjörn från Artic Roe var här i går med hans svenska störcaviar. 2o grams burkar för 380:- och 25 grams burkar för 480:-. 
Det som gör hans rom speciellt är att det är ett hållbart fiske då fiskarna genomgår ultraljud när fisken är redo att klämmas men kläms så dom inte dör. 
Varje burk är märkt med namnet på fisk-tjejjan som gett rommen. 
Lite rart (tror jag)

Vi fortsätter med bra pris på abborrfilé från Mälaren för 498:- kg samt i morgon kommer det stor bergtungsfilé med bilen från Smögen. 460:- kostar den. 
Gör en gratäng med bergtunga, vi har kokat en färdig räksås som bara är att slå på fisken. 

Fortsätter koka kräftor så klart, kör vidare på ett kräftpaket som innehåller 5 hg kräftor, rostad kumminmajonnäs, västerbottenostkräm, prästost, hembakat bröd och dagens dessert. 
Veckans dessert är cheesecake med endera äppelkompott och kanelcrunch eller cheesecake med sensommarbär. 
Ni är många som frågar efter krabban men ni får ge er till tåls ett tag till. 
Jag vet att det finns redan nu men är inte så bra som jag vill ha dom och då pallar vi inte koka för det är ganska mycket jobb. 
Den som väntar på något gott som bekant;) 

Helgkasse den här veckan blir halstrad rödingfilé med fänkålsrisotto med massor av vitt vin och parmesanost. 
175:- per peron. 
Vill man äta något annat än ostron till förrätt finns det ju skagenröra/gazpacho/kallrökt lax, färska räkor ja en massa godsaker. 

Smörrebröden den här veckan har smakerna
Varmrökt laxröra med äpple & gräslök. 
Pannbiff med karamellstekt lök och majonnäs 
Tallegioost med björnbärskompott på frukt och nötbröd 
3 st för 150:- 

Ullis pappa har varit här med zucchini (15:- kg) krondill (300:-kg) och röda vinbär (40:-) 
Han odlar själv hemma på gården utanför Löfsta bruk. 
Jag brukar baka på zucchini, typ som morotskaka med kardemumma (älskar kardemumma) toppat med frosting. 
Supergott! 

Havskräftorna denna vecka kostar 660:- kg, räkorna 490:- och hummern ligger kvar på 350:- st. 

Har lite gårdsostar från Sandagårdsmejeri som behöver ätas upp så rear ut dom med 25%. 
Väldigt trevlig kittost måste jag säga. 

Nä det var väl det? 
Ha en trevlig helg, det ska jag ha!
Bubbel och ostron på fredag efter jobbet sen på lördag kväll ska jag gå på Oaxen för första gången.. 
Kanske på tiden för dom ska visst stänga snart så jag måste passa på. 
Lyx på hög nivå för mig alltså i helgen. 
Som vanligt är det bra om ni använder formuläret när ni bokar.. 
Eller ring mig på 08-6400882 
/Pernilla på Hammarströms