Löjrommen är här nu
12th september 2018Hej!
Då har den efterlängtade löjrommen här.
Därav ett mycket tidigt nyhetsbrev så ni hinner boka.
Rommen kommer dock inte före lunch på fredag så kom inte för tidigt!
Ring om du vill ha, ring på 08-6400882…
Sen var det ju det här med sälarna som jag har pratat om och som jag förutspådde har priset gått upp ganska rejält…
Jag kommer ta 3500:- för ett kilo, ordinarie pris kommer vara 4500:-)
Som bekant skäms jag inte för mig utan kollade runt lite vad dom andra tar och priset kommer ligga på 4500.- om inte mer på nästa ”klämming” men det är också ganska många som inte tar hem nu för denna rom kallas för jungfrurommen dvs mindre korn och med det exklusivare. (Paradoxalt då den är bättre nu och förmodligen dyrare sen men ville inte verka allt för näsvis..)
På mina 12 år har aldrig rommen blivit billigare på nästa varv, snarare tvärtom men visst är det kostsamt.
Rommen kommer i 1 kg´s burkar, det är det priset avser och jag skickar med 100 gr eller 280 grams burkar så får du frysa rommen. (Eller vilken storlek du vill men ganska bra med mindre burkar)
Jag har ca 30 kg kvar att sälja så hör av dig.
Och för er som beställt och känner att det blev ett hårt pris, ring gärna så snabbt som möjligt så jag vet om du vill ha.
Gäller även dig som bokat och är bortrest, då kan jag frysa rommen här tills du kommer hem.
Passa på att ta dig lite löjrom till helgen nu med ett gott glas Pierre Petersbubbel med artikelnummer 7350 för 349:-.
Synd att frysa allt med en gång menar jag. Ullis ska göra blinier att servera till rommen.
Och på tal om bortrest kommer jag åka till västkusten under helgen så det blir inget nyhetsbrev men matsedeln finns på hemsidan, uppdaterad från och med fredagkväll…
Nog om resor och löjrom vad ska vi äta i övrigt då?
Har tyvärr inga kilopriser på räkor & havskräftor än men den norska krabban kostar 250:-, kokas strax så finns kanske först i morgonbitti.
Irländska humrar ligger kvar på 699:- kg och dom från Canada 289:- st.
Hjärtmusslor för 249:- per nät och blåmusslor för 85:-.
Fortsätter med insjökräftor ett tag till, 480:- kg. Var riktigt stora dom som kom hem idag!
Annars blir det torskrygg för 349:- (498:- kg) och även hel torsk i bit för 198:- kg.
Fisken kommer från Island, mscmärkt.
Det har kokats en grönärtsås samt ska göra ett potatis & blomkålspuré att värma på till.
Calle ska göra en älggryta som är krämig med rotfrukter och svamp.
Funkar fint med blomkålspurén också skulle jag säga.
Kommer även entrecoté för 598:- kg.
Rödvinsås finns också.
Rödvinsås till torsken är en annan Pernilla favorit.
Ett lätt rödvin till som serveras svalt, gott gott!
Kanske Piemonte med artikelnummer 72782 för 119:-?
Ny laddning med Sivan´s ostar bland annat en grym Grevé.
Brukar inte vara någon större favorit men den här gör sig nästan bättre på ostbrickan än på mackan…320:- kg kostar den.
Fått hem mer av hennes Almnäs, opastöriserad ko som brukar jämföras med en svensk gruyere så det gör sig inte heller fel på ostbrickan.
Till dessert blir det en äppeltriflé i glas smaksatt med kola & kardemumma. Det har bakats en zucchinikaka och valnötter med en frostingtopping.
Höll på att glömma Smörrebröden, 3 sorter för 110:- alternativt 39:- st.
Det blir med räkor, dillmajonnäs och ägg eller inlagd sill med romkräm & picklad rödlök samt rostbiff med curryremoulade.
Nä det var väl det, vill du veta fler skaldjurspriser ring i morgon efter lunch.
Och vill du ha eller avboka löjrom, ring mig!
Kram på er säger Pernilla som då drar på lördag.
Känns lite som om nyhetsbrevet kvittar på måndagarna, har ju ändå bara matsedeln att komma med:)
Och Sassa på Inbloom ska ladda upp sin butik med växter för att höstfixa balkongen till helgen.
Gå dit och låt dig frestas vettja!
08-6400882 eller svara bara här!