Lite nyheter hos oss!

13th maj 2020

Hej på dig!
Allt väl i ”bösvädret”? 
Fast det är mitt fel, jag bytte ut skogarderoben från Dr Martens till klackeskor i går… 

Ska börja med att säga att vi håller öppet i nästa vecka på själva Kristihimmelsfärdsdagen mellan 10-15. 

Vi har skrivit en meny som innehåller 
* Vispad kallröktlaxmousse som är toppad med vit sparrissallad & rom. 
Till det kanske vi ska ta ett glas med chardonnay Lioco med artikelnummer 90298 som visst ska lanseras i nästa vecka. 
* Hel vårkyckling serveras med ramslöksdressade grönsaker, färsk potatis samt Nobisdressing & friterade surdegskrutonger 
Där dricker vi ännu en ny lansering från Sydafrika Wine & Co som är en cabernet/syrah med artikelnummer 95654. 
Så jag har då ingen aning om vad jag rekommenderar men litar till fullo på eminenta Anna på Handpicked! 
* Kardemummafromage med rabarber & jordgubbskompott toppat med mandelströssel. 
Där fick vi tips om ett vin på beställningssortimentet men visst ska vara grymt. 
Vi drar denna gång till Italien Albana Di Romagna med artikelnummer 72101 för 221:-
Och bokas gärna så tidigt som möjligt och finns att få från och med onsdagen då. 
Budet kommer gå på onsdag i nästa vecka. 
Menyn finns under fliken ”Matkasse för hemleverans”
Och även om du beställer därigenom behöver du så klart inte få maten hemkörd utan får mer än gärna komma och hälsa på oss.

Förlåt men det blir ett ganska långt mail denna vecka för jag har en liten nyhet till som mest rör er som jobbar på större företag… 
Denna vecka har vi lanserat en sida där du kan beställa din lunch till jobbet och betala med ditt rikskort/sodexokort/kreditkort.
Tanken är att vi ska leverera till jobbet ditt. 
Har inte börjat gälla än och kommer i första hand gå internt till företag som känner att dom vill spisa vår mat.

Så vet du med dig att ni skulle ha intresse för det så ta gärna kontakt med mig så berättar jag mer.
Eller om du kan tipsa vidare för så att ni på jobbet  kan lägga det på något internt intranät så varje enskild medarbetare kan beställa sin lunch?
Vore guld värt för oss i dessa knastider… 

Ska försöka fatta mig kort nu… (trodde du på det…)
Räkpaketet denna vecka kostar 340:- för 2 och i lösvikt kostar dom 390:- kg. 
Paketet innehåller 8 hg räkor, valfri sås, surdegsbaguette, kokt ägg, dill & citron. 
Hummern kostar fortfarande 298:- st. 
Mellan havskräftorna 298:- kg och dom stora 480:-. 
Värda varenda öre i min värld, så goda!
Isländsk rödtunga sk 1:an för 198:- kg och är hel fisk. 
Vi har heminlagda rödbetor & kapris om du vill göra sk Grenoble dvs smörstekt helfisk (kom i håg, massor av smör!!) serverad med rödbetorna/kaprisen och den första svenska färsk potatisen som kommit. 

Norsk laxfilé för 198:- (ord 298:-) 
Goda tillbehör finns så klart. Kanske vår populära mangosalsa och chiliaioli? 

Matkassen denna vecka innehåller 
* Sallad Nicoise med halstrad färsk tonfisk, haricots verte, oliver, bakade tomater och en sardellkräm. 
Ätes ljummen. 
125:- per portion
* Oxrullader med gräddsås, potatispuré och svartvinbärsgelé
* Kalvfärsbiffar med gräddsås, potatispuré och svartvinbärsgelé 
150:- per portion. 
Magnus ska göra kroppkakor verkligen läge att boka. 
Tog slut blixtsnabbt sist..

Ullis ska göra en skagenröra på rökta räkor kryddade med äpple & gräslök 35:- hg. 
Smörrebröden denna vecka innehåller 
* Lammrostbiff med ramslökskräm
* Friterad rödspätta med curryremoulade
* Baskisk getost på frukt & nötbröd toppat med tomat & vaniljmarmelad
3 st för 130:- 

Dessert blir en basilika & kardemummapannacotta med jordgubbskompott toppat med rostat mandelsmul. 
Samt en citron/havre och yoghurtdessert på något vis, inte spikat än… 

Men kika på länken till matkasse där står rubbet inlagt, kanske uppdateras lite under dagen om vi får ett ryck att laga något mer. 
Fast du ska nog bli mätt i helgen ändå?

Och ring mig om du vill ha mer information om luncharrangemanget. 
Har några företag som börjat och även att dom flesta jobbar hemifrån vill vi börja så vi får in en rutin på det hela. 
Men det är inte bara att boka på än utan vill mest visa hur det kommer att se ut… 
Jag nås på 08-6400882 om du även vill lägga undan något smakens till helgen. 
Kroppkakor & skaldjur är det alltid läge att boka… 
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms