Lite ”Från-frysen-rea”….

30th oktober 2024

Hej på er!
Tillbaka från Paris, lite tyngre ,lite taskigare lever samt lite lättare plånbok… 
Men det var det värt, älskar den stan. 
Är ni någon därute med en lägenhet man kan få hyra ett halvår eller så är det bara att hojta. 
Slänger upp ”Gone Fishingskylten” och kommer tillbaka senare.. 
Kanske ingen bra idé att stänga för tror vi kommer vara saknade.. 

Fast håll kvar tanken med lägenhet för jag ska bo i Paris någon gång i mitt liv. 
Fram till dess får jag väl hålla  jag mig här.. 
Lite lugnare den här veckan då det är röd dag på lördag och med det stängt. 
Många av er som är bortresta för höstlov och det märks. 
I kväll är det dags för sittning i butiken igen så vi har att göra ändå.
Det börjar dra ihop sig för säsongen nu, lite kallt att sitta i butiken snart. 

Något som också börjar dra ihop sig för säsongen är krabban.. 
Denna vecka blir det från Irland men givetvis kokta av oss här i butiken. 
Fick en liten batch av den irländska förra veckan och den var kanonfin. 
Men läge att boka din krabba för det kommer inte riktigt lika mycket som föregående veckor
Hummern har gått upp ett snäpp till 1100:- och hummern från Canada kostar 770:- 

Röjer lite i frysen och säljer ut insjökräftor kokta av oss för 250:- st. 
1/2 kg frysta smögenräkor för 120:- st. 
De färska räkorna kostar runt 40:- hg denna vecka. 
På tal om vår frys så är ni ganska många som har löjrom att hämta upp.
Snälla gör det så fort som möjligt, trångt som tusan… 

Helgkasse den här veckan blir kåldolmar med gräddsås, potatispuré och rårörda lingon. 
195:- 
Kommer även en fiskgratäng med skaldjurssås och toppat med hummer & räkor även den för 195:- 
Dessert blir med päron & cognac på något sätt. Vet att desserten kommer serveras med råkräm till. 
85:- stycket. 

Smörrebröd blir med en skagen på rökta räkor, pulled pork med picklad rödlök. 
Och dagens ost som blir med Kaltbach och marmelad. 
3 st för 165:- 

Det  kommer som vanligt finnas lite av varje i butiken. 
Reubenmackor/blodpudding/ kroppkakor (om inte Niclas ruttnar för han gör kroppkakor minst 3 ggr i veckan nu). 
Torskrygg, havskräftor/bröd och desserter.. 
Ja precis som vanligt med andra ord.. 

Min ambition är att få fart på formuläret inför både jul och nyår i dagarna. 
Julbordsmenyerna ligger uppe redan nu och jag ska förtydliga att den 22 & 23 har vi inget miniantal på jultallrikarna så där kan du beställa hur få som helst. 
Lastbilen för utlämning är bokad och senapsfröerna ligger i blöt för att göra senap. 
Det är väl bara att inse att det lackar mot jul. 
Börjar få en bra rutin efter 18 år och även ni måste jag säga. 
Ni har blivit grymma på att förboka er julmat. 
Kanske för att det är så smidigt  att hämta upp käket i lastbilen utanför. 
Men mer om julen framöver.. 
Orkar inte tänka på den riktigt än men  är ni några som planerar julfesterhttps://www.hammarstromsfisk.se/julbord/ till jobbet så då är det okej att ringa;)
Inget gig är för stort och vi ordnar med bud. 
Med lite god framförhållning kan jag också ordna med personal. 

Ha nu en trevlig helg. 
Mvh Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882 om det är något du undrar över.. 
Finns även på Sociala medier för sista-minuten-tips…