Kungskrabba, hummersalsa & seabream till helgen?

4th maj 2017

Halloj!
Slut på lugnet, jag är tillbaka efter ett par fantastiska dagar i Paris. Glad att det var den här helgen som var och inte nästa.
På 9åringens lista stod det ett besök i Eiffeltornet så det var bara att gå. Jag har aldrig varit uppe tidigare och jag var glad att toppen var stängd.. Jösses vad det var högt! Ovan att resa med halvfigurer, det var mycket att förklara och många frågor… Det har avhandlats fransk politik/fransk stormaktstid och varför Centre Pompidou ser ut som det gör.. Tur man kan googla i smyg..
Inser att jag verkligen älskar Paris!

 

Den här veckan har vi extrabrapris på kungskrabbor i den mindre modellen för 249:- (598:-)
De färska räkorna kostar 42o:- kg, havskräftorna kostar 440:- kg.
Hummern fortsätter vara ganska dyr, 680:- kg men kanonfin, välmatad! Ostron, Fine de Claire för 19:- st.

 

Det ska även göras små minipizzor med ricotta & färska fikon som du ljummar på lite försiktigt och serverar innan grillen blir varm för den ska du använda till helgens tips! 😉

 

Ullis har precis gjort en hummersalsa med papaya, vattenmelon & mango. Servera som tillbehör till helgens Seabream som du lägger på grillen. 135:-st (ord 155:-). Har massor av goda aiolisorter att ha till. Om du inte vill ha hummersalsan till fisken så kan jag rekommendera att lägga lite i gemsallad (2 i varje påse som kostar 25:-) och servera toppat med lite aioli och som endera snacks eller förrätt.
Eller kanske koka lite nudlar till?
Till den grillade seabreamen tycker jag du ska dricka en Pinot Gris med artikelnummer 12105 Hubert Beck för 99:-. Gör sig bra i glaset.

 

Vi ska även göra ”pilgrimstuttar” lät kanske inte så bra men det ser ut som bröst då vi gör en färs av pilgrimsmusslor och gräddar av. Servera med en sås på ramslök & blåmusslor. Koka färskpotatis kokt & grön sparris från Holland.
Kanske dricka ett glas bubbel till det? Det lustiga är att bubblet jag rekommenderade, Pierre Peters champagne har förekommit i så många recensioner den sista tiden som ett av dom mest prisvärda & bästa champagnerna! Roligt att det inte bara är jag som uppskattar det vinet! Artikelnumret på vinet är 7350 och kostar 349:-

 

Ny laddning med vit sparris AAA från Tyskland för 210:- kg. Givetvis har vi hollandaisesåsen till.

 

Mer biffrad i kappa för 598:- kg, ekokyckling för 198:- kg samt ankleverterrine. Kommer baka briocher om du vill ha det till anklevern.

 

Har bra pris på små fina franska kittostar för 39:- stycket.
Har fått hem en stor laddning med goda ostar som jag ska hinna ta itu med innan dagen är slut. Begriper inte riktigt var tiden tar vägen här… Har du kvar en skvätt pinot gris i glaset är det bara bra för det gör sig ypperligt till kittosten.

 

Connie ska göra en dessert på krossad citron & havredessert, vi får väl se hur det blir;)
Det finns kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta samt godbitar också.

Nä nu får det räcka, har inte tid med dig längre måsta ta itu med ostdisken! 😉

Som vanligt blir jag glad om du ringer ner om jag ska lägga undan något!

08-6400882 slår du då.

Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms fisk