Kräftor kräftor och åter kräftor…
24th augusti 2022Halloj!
Allt väl?
Trodde kanske vi skulle få en mjukstart men nä så blev inte fallet.
Kräftskivorna avlöser varandra men inte undra på det, man vill ju aldrig gå in på kvällarna.
Så ljuvligt så man måste ju passa på att njuta i vänners lag med vin och kräftor..
Kanske bra för mig om det började regna snart..
Förutom att koka kräftor, baka bröd och göra desserter skolas det in en drös med ny personal.
Tyvärr har Jonas & Tove sagt upp sig för att börja på Ica i Årsta.
Inte min favoritbutik i dagsläget men förstår dom att det är dags att gå vidare och inte trampa runt i en gammal fiskbutik hela livet.
Bara jag & Ullis som står still;)
Eller nä Annie är ju ”kvar” sen knappt 30 år och Nat hon är med sedan starten när vi tog över för 16 år sen.
Men som bekant kommer ingen ihåg en fegis så nu kommer du träffa så många nya sköna bönor för det kommer börja hela 5 (!) nya kvinnor.
Har ju ökat en del under pandemin och hoppas innerligt inte att trenden kommer vända.
Så det verkar behövas mer personal och får ju en del förfrågningar om personal på fester och event så det kan vi nog kunna erbjuda framöver.
Så se nu till att rekommendera oss så vi inte tagit oss vatten överhuvudet;)
Fast kommer sakna Tove & Jonas oerhört…
Det som är mest aktuellt just nu är ju kräftor som vi kokar ett par hundra kilo i veckan.
Många företag som vill äta kräftor när ”alla” är tillbaka på jobbet.
Kräftmenyn har blivit populär och det är som en komplett middag med 5 hg kräftor, västerbottenostpaj, rostad kumminmajonnäs, hembakat bröd, prästost samt dagens dessert som i helgen är en vispad choklad pannacotta med körsbär och crunch.
450:- per portion kostar menyn.
Går så klart att beställa via formuläret tillsammans med all annan helg mat.
Smörrebröden gör comeback denna helg.
Ullis sillröra med picklade grönsaker på det ena.
Kallrökt lax med pepparrot på det andra och sist men inte minst parmaskinka med brieost.
150:- för ett paket med tre.
Varmrätt denna vecka blir en Clam Cowder, något av en favorit av mig.
Kanske för det ryms så mycket godsaker i en panna.
Eller vad sägs om hälleflundra/marulk/musslor/bacon/grädde/vin/persilja och plugg!
Kan ju inte bli fel eller hur?
Helgens dessert blir den där chokladpannacottan jag skrev om här ovan..
Fått hem superfin stor abborrfilé från Mälaren för 498:- kg.
Finns ett kantarellsmör som blir toppen till den smörstekta abborren.
Hoppas på svenska kantareller också framåt morgondagen.
Jag har inte plockat dom den här gången men ska ner till Plåten om ett par veckor så vi får väl se om det kommer en ny laddning då.
Ska du havskräftor till helgen får du mer än gärna förboka för jag har visst fegat varje helg sen vi öppnat och dom har tagit slut på fredagen.
Bara så jag tar hem tillräckligt mycket. Priset blir 620:- kg och insjörackarna kostar 580:- kg
Också bra om du bokar..
Räkpriset vet jag inte än men ”billiga” idag så hoppas på samma på fredag.
Lite färre norrmän på kusten för susen för priset;)
Första laddningen av höstens blodpudding är klar ska jag också nämna.
Precis som vanligt finns det lite av allt.
Inkokt lax, räksmörgåsar, entrecôte, Sanda gårdsostar, stekt inlagd strömming, hummer, citroner, kolapajer, smörgåstårtor, ostron, aioli, op & kumminost, kantarellpajer, färsk potatis, strömmingsfilé, parmesan & nötkex, olivolja ja du det finns då det mesta så välkommen in.
Och kanske ge Jonas en kram som sorgligt nog gör sin sista dag i morgon..
Gå in på formuläret och boka din mat.
Slå även en kik på cateringdelen där det finns en del nya menyer.
Och glöm inte att gilla oss på Facebook och Instagram för där kommer det fler tips och trix!
Så snart får vi hälsa Carina, Millan, Kerstin, Lena & Gun till butiken.
Känns helt galet att det ska börja så mycket nytt folk men alltid bra med nya ansikten eller hur?
Ha nu en trevlig helg, det ska jag ha.
Ska till Zinken på fredag och spana in Lasse Winnerbäck
Kanske ses där i vimlet?
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882 eller som svara på ditt mail också