Krabba, krabba & krabba………

28th oktober 2021

Hej!
Du har inte ramlat bort från nyhetsbrevet, bara jag som är sen… 
Men härligt att ni saknar mig när jag är sen;) 
Var upptagen igår med ett möte på Kungsholmen där vi ska börja jobba med ett nytt företag/organisation där vi ska leverera luncher till
Vi har några större företag som vi skickar mat till regelbundet, jag mailar matsedlar för ett par veckor framåt så bokar dom in för sina möten. 
Vi budar över maten varm vid lunchtid i porslin eller engångsmaterial beroende på hur kunden vill ha det. 
Smidigt för alla parter och det går givetvis att få i större sällskap, det enda jag behöver  är ett par dagars framförhållning. 
Är detta något du också skulle vara intresserad av till ditt företag så är det bara att ringa mig så pratar vi i hop en lösning som passar er. 
Du når mig på 08-6400882 eller via mailen. 

Ska också börja med att be om ursäkt för att jag fegade så hårt förra veckan… 
Fattar inte varför för det är ju verkligen inte min melodi. ”Ingen kommer ihåg en fegis” är som bekant mer min melodi..
Krabban tog ju slut alldeles för tidigt men det kommer inte hända igen. 
Men som vanligt är det extrabra att boka. 
Däremot har jag stött på stooooora problem med havskräftorna denna vecka. 
Ingen av mina 5 leverantörer lyckas skrapa fram något eller jo, dom som är små som räkor och det vill vi inte ha… 
Så jag tänker att jag gör ett hummer erbjudande i stället? 
Logiskt va? 
Kör en hummerhalva som du ska gratinera i övervärme i ugnen så smöret som är smaksatt med citron & örter smälter ut över hummern. 
195:- pp och till det ska vi baka vitlöksbaguetter för 40:- att goffa i smöret. 

Räkorna kommer kosta 57:- hg, svenska hummer ligger på 1100:- kg. 
Lite Belonostron från Frankrike kommer det för 30:- st, Fine de Claire för 23:- st. 
På tal om ostron så har vi eller ska vi rättare sagt, koka en vitvinssås smaksatt med färska ostron. 
Kanske något av min favoritsås, alla pratar om ”Umami” när det gäller ostron och har kanske inte riktigt fattat vad det smakar om jag ska vara ärlig…. 
Ja jag är kock men Umami-smaken har jag kanske inte riktigt hajjat. 
Gott som tusan blir det i alla fall, räcker för mig. 
Till det har jag bra pris på hälleflundrafilén från Smögen för 398:- kg (520:-) 
Till det tänkte jag rekommendera Saint Véran med artikelnummer 5222 för 169:- pix. 

Även odlad röding hel fisk för 220:- kg.
Fisken ligger på ca 6 hg´s typ lagom för två. Kanske lite snålt i min mat-vraks-värld men för er mer normala människor så funkar det. 

Ullis ska ha middag på lördag och ska servera Osso Buco på kalvlägg.
Tänkte att när vi ändå ska förbereda det till henne så kokar vi en rejäl laddning. 398:- kg men ska tillägga att det inte kommer finnas några tillbehör men en god tomatsås och saffransris svänger du lätt ihop själv. 
Galet gott om du frågar mig. 

Smörrebröden denna vecka har smakerna 
Kallrökt laxmousse med pepparrot & gräslök 
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök 
Samt dagens ost på hembakat frukt & nötbröd toppat med körsbärsmarmelad 
3 st 140:- 

Helgkasse denna vecka blir marulk med en puré på blomkål & brynt smör serveras med svenska trattkantareller samt rödvinskokt lök. 165:- pp 
Till det kanske vi ska fresta med en Shiraz, Logan Weemala för 119:- kr och artikelnummer 2522

Steam Buns med pulled pork serveras med gemsallad, picklad rödlök/ chili & ingefärsmarinerad gurka  samt Sean Connerydressing. 
Du värmer på porken i kastrull och sen tar du lite vatten i en annan kastrull, lägger i en sil och värmer på buns”en” när du lagt på locket. 
Det är 2 stycken i en förpackning så endera blir det en varmrätt eller så delar ni på den som förrätt men pröva måste du.
Superenkelt och såååå gott! 
En av mina favoriträtter i synnerhet när allt är färdigt;) 

Dessert denna vecka blir en svartvinbärsmousse med citronkladdkaka för 85:- st. 
Tove var inne på någon bonusdessert också men det får vi se vad det blir… 
Kolapajer/citrontarte/chokladtryffeltårta och godbitar finns också. 

Ja som du märker kommer butiken snart fyllas till bredden igen för att tömmas lagom till lördag när vi stänger.. 
Måste ofta nypa mig i armen och för att förstå hur bra vi har det. 
Det är bara när jag fegat som jag får stå vid skampålen men för att försäkra dig om att du får är det alltid bra att boka. 
Endera via formuläret eller ring mig på 08-6400882 eller bara svara på mailet. 
Och känner du att det där med lunchleverans verkar intressant så ring mig så fixar vi något bra. 
Trevlig helg säger jag, Pernilla på Hammarströms