Kanonpris på ostron till helgen och idag är det den klassiska ”Ärtsoppe-onsdagen”

1st november 2023

Hej gott folk!
Här har helgen redan börjat för denna vecka är ju lite upp och ner med röda dagar… 
Kommer frångå att ha stängt på Alla Helgona och faktiskt hålla öppet. 
Kör mellan 10-15 så km förbi vettja!
Är dagvill som tusan och började med ärtsoppan en dag för tidigt denna vecka.. 
Den klassiska ”Ärtsoppe-onsdagen” känner väl alla till? 
Idag och i morgon har vi ärtsoppa med fläsk samt fläskkorv, hemgjord senap. Nystekta pannakor med sylt/grädde för 165:- 
Åt det till lunch i går, inte ätit på 1000 år men jävlar vilken god ärtsoppa.. 
Ödmjuk? Nja men som tur är tycker jag ju vi lagar god mat. 

Kanske slå till på ett ostron eller 2 till helgen? 
Det ska jag käka , Celineostron nr 4 för 15:- st. 
Till det har vi gjort en vinni på mirin, gurka och forellrom att ha på ostronet. 
Kanske dags för dig att göra Rockefeller
Lite omständligt men sååå gott. 
Öppna ostronet, sjud i spadet någon minut. 
Fräs lite bladspenat med schalottenlök som du lägger på ostronet som du lagt tillbaka i skalet. 
Toppa med hollandaise, det kommer vi att göra. 
På med lite ost och bränn av. 
Så gott med ett glas bubbelvin till. 
Håll lite koll på brevet för den 24/11 blir det något skoj i butiken med ostron och just bubbel.. 

För att fortsätta festligheterna kommer det hälleflundra att baka sakta í ugnen eller koka. 
Där passar ju Hollandaisen också fint, kanske toppa med lite forellrom? 
Annars finns ju så klart vår vitvinssås samt en rostad paprikasås om du vill baka lite höstiga grönsaker till? 
Vi har även gjort ett potatispuré som vi smaksatt med citron & creme fraiche att servera till. 
498:- kg kostar hälleflundran (698:-) 
Det där med helgkassar blev det inte riktigt denna men vi har gjort en Coq Au Vin. 
Tupp i höna.. 
Eller vi har gjort det på knäredskyckling, bacon, syltlök och rödvin. 
450:- kg vilket blir ca 125:- pp. 
Serveras med potatispurét med citron och middagen är biff. Eller inte biff utan kyckling.. Äh du hajar.. 

Smörrebröd blir det inte heller utan vi kör vidare på champagne-mat. 
Ostron och sen ska Ullis göra en plocktallrik med canapéer. 
Skagenröra, gulbetstarte toppat med valnötter samt en sort med parmaskinka färskost och soltorkad tomat. 
100:- för en låda. 
Blir även bohusbakelse till helgen vilket är vår röra med räkor, stenbitsrom, kallrökt lax på kavringbotten 115:- 

Det verkar som fiskarna nere på kusten också har höstlov för priserna har gått upp lite. 
Svensk hummer kostar 1100:- kg, räkorna 38:- samt havskräftorna 750:- kg. 
Canadahummern ligger kvar på 790:- kg. 
Krabborna är fortfarande magiska och vi kör vidare ett par veckor till.
Brukar vara tvugna att sluta när julborden sparkar igång. 
Det finns också på hemsidan, våra julbordsförslag. 
Boka om ni ska ha julfest på jobbet. 
Vi kan köra ut maten till er. Eller vi och vi.. 
Vi jobbar med Godslogistik som hjälper oss med allt sånt.
Håller på med julformuläret också, kommer vilken dag som helst nu.. 
Vete inte hur det gick till men listan på julmat blir ju bara längre och längre. 
Mer kött/vilt och fler desserter i år. 
Men ge mig en dag eller två så kommer det upp. 
Håll koll på sociala medier som Facebook eller Instagram där jag hojtar när jag är klar..

Jag pratade ju om att ha Gåsa-middag förra veckan. 
Jösses det verkade ni tycka var kul för det kommer bli stora kastrullen till svartsoppan!
Vi gör då svartsoppa med kråskorv för ca 125:- pp för er som inte äter det kmmer vi även göra en jordärtsskockssoppa
Gåsbröst med confitpotatis, äppelcidergräddsås rödkål och äppelmos för 195:-
Dessert blir skånsk äppelkaka med vaniljkräm för 85:- 
formuläret finns det en ruta att kryssa för om ni vill ha det redan nu. 
Vore extrabra för oss att veta i god tid så vi vet på ett ungefär hur mycket vi ska göra. 
Kommer finnas i butiken som helgkasse också men risk att det tar slut om du inte bokar.. 

Dessert den här veckan blir en tartlette med päron, pistage och peacannötter lagom för 2 personer 125:- alternativt en 
chokladsvirl eller vad det hette med chokladganache, mini marshmallows toppat med italiensk maräng som bränns av.. 
155:- och även den lagom för 2.