Kanonpris på hummer i helgen!

27th januari 2021

Halloj!
Allt bra med dig? 
Här är det bra, Trump borta, ljusare på mornarna, vaccin på G och underbara kunder som hör av sig när kokosnötter går förbi och vandaliserar fönstret i butiken.
(Rackarns positiv där men dom tog sig aldrig in och polisen ringde just och sa att tjyven var haffad.. Hade visst gått Östgötagatan upp och ner och bara sabbat bilar och fönster. Pucko!) 
Man får fokusera på det ”braiga” känner jag annars deppar vi nog i hop i den här pandemin. 
Vi fortsätter laga mat för glatta livet för det är då något ni verkar göra, äta er ur pandemin. 
Fast vad ska man göra när man bara måste hålla sig hemma? 
Vill du inte gå hit kan vi komma till dig med en lite förutsättning att du bor runt om i krokarna.. 
 
Denna veckas matkassar blir klassiskt som tusan. 
”Couer De Filé Provencale” på oxfilé dvs råstekt potatis, vitlökssmör, haricots verte som är baconlindade och bakad tomat för 165:- per portion. 
Drick en Cotes Rhone Delas Saint Esprit med artikelnummer 71832 för 109:- till.

Sen måste vi ha något i fiskväg så det ska göras en pilgrimsfärserad rödtunga med krämig skaldjurssås, potatisduchesse och sockerärtor för 165:- pp. 
Till det en riesling kanske? Von Vinning med artikelnummer 79393 för 119:- 
Till förrätt blir det tonfisktartar som är kryddad med chili, koriander serveras med soyamajonnäs och picklad rödlök för 95:- per portion. 

Blir även en krämig hummersoppa som är smaksatt med konjak att värma sig med.. 
Servera med vår surdegsbaguette kanske? 

Förutom skrei på längden, bredden och tvären kommer det även lakefilé som det är säsong för nu. 
Och gör inte som mormor och stuva fisken utan smörstek filén så blir det gott också;) 
Ös med mycket smör och servera med bakade grönsaker och kanske saffransaioli? 
Rackarns god och prisvärd fisk, 240:- kg för filén. 
Även fjärsing även kallad ”gurkfisk” då den faktiskt luktar gurka. 
God fisk att smörsteka även den. 
Det där smöret kommer bli mitt öde en vacker dag.. 
Och vinet,grädde och sockret… 
Men det blundar vi för.. 
98:- kg kostar fjärsingen. 

Victor från Frankly´s kommer på fredag med hemgjorda korvar.
Salsiccian som är smaksatt med svartpeppar och fänkål,Nurnberger/Bratwurst kryddade med kummin, senapsfrön,mejram och muskot. 
Blir även en Merguez, lammkorv som är kryddad med chili, vitlök och spiskummin. 
Nu blir min man glad, hans favoritkorv. 
Med all rätt, dom är så goda!
Finns under formuläret också så bara att klicka för den mat du vill ha.
Magnus ska göra kroppkakor, blodpuddingen står i ugnen. 

Smörrebröden den här veckan innehåller 
Bohusröra dvs en räkröra med stenbitsrom & krabba, kallrökt lax och dillmajonnäs samt baskisk getost med hemkokt marmelad. 
Har en hel del baskiska get & får ostar hemma så sänker priset från 450:- kg till 350:- denna vecka. 

Priset på canadahummer har gått ner från 320:- till 280:- st denna vecka. 
Ligger på ca 5hg. 
Idag kostar smögenräkorna 42:- hg men hoppas dom går ner lite till helgen. 
Havskräftor av den stora sorten kostar 660:- kg, är kanonfina. 
Snäppet mindre kostar 440:- och kokas på samma sätt men jag gillar när dom är storstora.. 
Kommer några nät med mandelmusslor också, ska inte äta med vispad grädde och hjortronsylt utan med vår goda martellipasta, chili & vitlök.
149:- nätet kostar musslorna. 
Rackarns bra pris men får inte så många så boka om du vill ha.

Ullis ska göra ett päronflarn med karamelliserade valnötter som kommer serveras med en färskost med yoghurt som är smaksatt med vanilj för 75:- pp. 
Kolapajer, citrontarter med italiensk maräng, chokladtryffeltårta med ganache och våra godbitar finns också så klart. 

Jösses vad mat det blir, den här helgen också… 
Kom nu och shoppa loss eller boka ditt bud för att få käket hemkört! 
Svara på mailet eller ring 08-6400882 eller klicka i formuläret, vilket är det lättaste.