Jag skulle ju ha mailat igår så du inte missade det du just missade….

17th april 2024

Hej gott folk!
Allt bra? 
Själv känner jag mig lite nedslagen.. 
Var och såg Jan Schermans eminenta, viktiga och tänkvärda film Make democracy great igen… 
Jag visste att det var illa ställt med demokratin men så illa som att det endast är  13% av världens sk fullvärdiga demokratiska länder kunde jag aldrig tro…
En film som verkligen alla borde se och den  2 juni kl 21.00 måste du slå på Tv4. 
Vet inte om jag gör så mycket för demokratin själv men Ingvar Karlsson var med i ett efterprat där han talade om ”Demokrati-aktivist”. 
Kanske högtid att bli det… 

Ångrar du att du signat upp dig på mina förvirrade brev, börjar kanske inte så uppmuntrande men något måste göras. 
Insåg även att jag kanske inte gör så mycket för demokratin själv för att tänka tanken räcker inte.. 
Kanske lite paradoxalt då jag ska bli snäll diktator och styra upp i världen när jag blir stor…

Nä nu ska jag sluta.. 

Laddar just nu för kvällens ”Öppna bord”. 
Ska kolla över nästa datum snart men vill ni ha ett privat bord går det alldeles utmärkt. 
14 pers får plats runt bordet men innan ni sätter er till bords blir det lite plock i köket. 
Sen blir det skaldjursfrossa de lux ute i butiken där vi dukar upp.
Middagen avslutas med kaffe och dessert. 
Kanske en perfekt födelsedagspresent eller kanske dra ihop gänget på kontoret? 

Denna vecka har den tyska vita sparrisen gått ner rejält i pris till 450:- kg. 
Tackar vi för. 
Servera med hollandaise, forellrom och något riktigt riktigt gott i glaset. 

Förra veckan la jag ut en blänkare på sociala medier om en stor catering vi hade där vi serverade Buns i olika former. 
Ska genast sluta med det för många av er som blev besvikna när de inte gick att köpa i butiken… 
Men vi är väl inte sämre än att vi gör såna den här veckan men blir då i stället för smörrebröden. 
Bohusröra med räkor, stenbitsrom. 
Kallrökt lax med basilikafärskost och en kycklingcurryröra. 
80:- st och 3 st för 198:- 
Bara att blanda som du vill via formuläret. 
Det är en perfekt grej till jobbet om ni ska ha en större tillställning eller varför inte på den stundande studentbuffén när man inte vet hur många juniorer som dyker upp eller när för den delen. 
Bara att ställa fram när folket dyker upp. 

Helgkasse den här veckan blir blir en mjölad stekt långafilé med örtmajonnäs, bakade betor ett potatispuré smaksatt med citron samt picklade primörer. 
Alternativt en sesamfriterad kycklingfilé med en Beef-dressing, krispiga grönsaker, nudlar samt en ingefärsmajonnäs. 
Den rätten kan du äta både varm som kall. 

Dessert blir en variant på päron med after eight. 
Vi kommer göra en päronmousse med en glaze på choklad som vi smaksatt med mint. Serveras i glas för 75:- st 
Blir även en dessert med choklad i glas på något vis.. 

Hummern har äntligen gått ner lite i pris efter varit galet dyr en längre tid. 
Vi kör 498:- st för nykokta canadahumrar. 
Många av er som skulle överbevisa mig med Josephinostronen förra veckan men tack och lov har jag inte fått några rapporter om vistelse på Södersjukhuset! 
Däremot var ni många som höll med mig om att de var goda. 
Kommer en laddning till i helgen för dig som vill pröva. 
Lyngenräkorna kör vi vidare med, fick även en laddning räkor  från Smögen idag. 
Framstår som myror om man jämför… 
Goda ja men små.. 
Havskräftor kommer det så klart också, 750:- kg. 
Kanske en lite skaldjursfrossa i helgen? 
Det ska jag ha, vi ska sitta här.
Jag och mina tjejkompisar ska frossa skaldjur på lördag. 
Kanske en skvätt vin också…. 
Lyxigt att kunna sitta här och allt i en armlängds avstånd. 

Helgens bästa fiskerbjudande blir hel torsk för 230:- kg
Skreisäsongen är över för den här tiden, bra för mig så jag får börja äta lite annan fisk.
Till den hela torsken har Ullis gjort en äggrulle som alltså är på kokt ägg som hon ”bundit” ihop med smör samt toppat med räkor. 
Perfekt som garnityr till torsken som jag föreslår att du kokar. 
Koka en lag med rikligt med salt, lagerblad och vitpeppar. 
Koka lagen ordentligt så du kokar ur alla smaker ur kryddorna  och lägg sen i fisken. 
Lite beroende på storlek men räcker nästan att du stänger av plattan och lägger på ett lock i  10 minuter. 

Vet inte vad jag kan lura på er mer men butiken är ju fylld med hembakat bröd, desserter, stor ostdisk, blodpudding, sparris, isterband, löjrom, gravad lax, fiskgrytebas, olika såser, vaktelägg, västerbottenostpajer och en massa annat så något ska vi nog hitta på till dig att käka i helgen.. 

Passerar du på lördagkväll får du sticka in huvudet och morsa. 
Trevlig helg 
/Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 
Ring framförallt om du vill ha en egen sittning i butiken så kan vi kolla på datum som skulle passa. 
Ska du ha ”annat” kalas så har vi skrivit lite nya menyerhemsidan  också.
NU ska jag ge mig;)