Helg igen!

17th mars 2021

Halloj gott folk!

Jag har vårfeeling fast det är galet kallt ute. 
Kanske mest för att jag fick ett mail om att den första vita sparrisen kommer i nästa vecka. 
Dock inte från Tyskland men jag är så sugen på sparris så det kommer lira med den från Holland!
Bara jag får sparris, hollandaise och riesling.. 
Sen har vi kokat in lax i dag, också ett säkert vårtecken. 
Kommer finnas till helgen med dillmajonnäs och pressgurka. 
Påsken är ju också på intågande, vårtecken om något. 
Vi planerar hårt vilka sillsorter som ska läggas in, hur mycket lax som ska gravas och lammstekar som marineras. 
Verkar bli körigt med svenska stekar men blir Nya Zeeländska men vi har jobbat med dom tidigare och är kanonfina!
Påskpåsen verkar bli en hit även att det ser ut som det får bli mat i ett par dagar för 2 personer för restriktionerna för att umgås verkar inte lätta… 
Ta dig en titt under fliken så hittar du all påskmat samt information om hur du får din mat hemkörd till påsk. 
Och du, boka i god tid. Du kan ju alltid ändra din beställning all eftersom men då vet du att du är garanterad din mat. 
Spelar ingen roll att vi skriver upp ungefär hur mycket vi köper till varje påsk/jul/midsommar. Stämmer ändå aldrig inte. 
Säger kanske mer om oss…

Nog om de, nu fokuserar vi på helgmaten!
Matkasse denna vecka blir en pankofriterad vitlingfilé som serveras med pepparrotsmajonnäs, grillad citron och ett potatispuré smaksatt med gräslök. 
Anna på Handpicked tycker vi ska unna oss på vinfronten denna vecka och jag är som bekant inte sen på att unna mig… 
Verdelho Azores med artikelnummer 93289 för 249:- men du får gå till gänget i Söderhallarna. Hoppas hon har dubbelkollat tillgången för det har hänt att dom haft väldigt få flaskor på hyllan när ni har lyssnat på mig;) 

I den andra kassen blir det kycklingwallenbergare med vispat smör, potatispuré och ärtor. 
Där dricker vi en Cabarnet Sauvignon Chocapahla med nummer 95343 för 149:- 

I morgon kommer det kalvkotletter från Östra Vreninge utanför Sala. 
Ligger styckade i ca 4 hg´s frp för 349:- kg. 
Servera med vårt vitlökssmör med persilja? 20:- st. 

Sjötunga kommer det med bilen från Smögen på fredag, inga supermängder så läge att boka.
1:ans och är hela fiskar som väger ca 8hg upp till 1,1 kg. 
Hojta hur stor du vill ha firren som kostar 340:- kg. 
Även lubbfilé för 198:- kg, god att smörsteka. 
Hälleflundrafilé för 420:- (ord 520:-) 
Krabbkakor smaksatta med paprika och vitlök 125:- st. 
Finns ju massor av såser att välja med i formuläret. 

Smörrebröden denna vecka kommer i sorterna bohusröra toppat med stenbitsrom, rostbiff med pepparrotsmajonnäs samt getostkräm på frukt & nötbröd. 
3 st för 140:- 

I skaldjurdisken tycker jag det är precis som vanligt, inget direkt att skriva hem om… 
Hummer från Canada 320:- st, storstora havskräftor 690:- och stora för 590:-.  Fortfarande fina men inte så magiska som för ett par veckor sen.. (Kanske jag inte ska säga men så är det… Fast fortfarande det bästa skaldjuret i min värld och även den sjukt bortskämda katt-fan Elvis)
Räkorna från Norge som kommer i morgon kostar 340:- kg och vad priset blir från Smögen vet jag inte riktigt än. 
Förra veckan kom det lite olika svenska ostron men det fick jag inte nys om förens torsdagskväll så dom hann aldrig komma med i formuläret men hoppas det kommer lite sånt till helgen igen. 

Victor från Frankly´s kommer med mer korv i morgon, jag lovade visst lite för mycket förra veckan. 
Begriper kanske inte hur mycket körv ni äter… 
Har även några ex kvar av Jan Schermans signerade korvbok som du måste ha om du inte införskaffat den än. 
190:- pix och är ett rackarns bra pris. 
Finns inte med i formuläret men skriv bara i övrigt fältet om du vill ha ett ex. 

Till dessert i helgen blir det klassisk äppeltarte tatin med punchgrädde. 85:- pp. 
Väldigt gott, kanske för att det är massor av smör/socker/grädde… 
Säljer ut Chokladfabrikens salta karamellgodisar, lite kort datum så säljer dom för 35:- frp i stället för 55:-. 
Morbier, kittost från Jura halvhård i konsistensen med en askrand i mitten. 
Förr var randen för att skilja på mjölken som ena lagret var av morgonmjölk och andra på kvällsmjölk. 
Inget som görs idag dessvärre.. 
350:- kg (ord 425:-) 

Ska passa på att tacka för alla trädgårdstips också! 
Dom flesta tipsen gick ut på att jag inte ska göra ett jota utan se vad som händer! 
Vet inte om ni säger så för att vara snälla och ni känner mig? 
Passar ju utmärkt!

Kör  på det och fokuserar på att fylla den gigantiska jordkällaren med vinflaskor, lagom med jobb;)
Kanske därför huset tilltalade mig lite extra när jag såg jordkällaren/vinkällaren? 

Ha nu en trevlig helg så ses vi.
Kram på er /Pernilla på Hammarströms fisk som nås på vändande mail/formuläret eller på telefon på nummer 08-6400882

Glöm inte hålla koll på sociala medier där det uppdateras lite allt eftersom när vi ramlar på bonus-godsaker!