Tjohooo! Nu är vi tillbaka igen…

16th augusti 2023

Hej gott folk!

Slut på lugnet, jag är tillbaka.. 
Men jag vet att du har saknat mig;) 
Jag har saknat er även att jag haft fantastiska veckor på Plåten i sommar. 
Kom på mig själv att först efter 3 veckor ta emot vänner i ”riktiga” kläder dvs inte arbetsbyxor och solkiga t-shirts med målarfärg. 
De vänner som kom i sluttampen hade tur och slapp arbetslägret.. 
Jag tror fortfarande stenhårt på barnarbete, det sägs att det inte är helt politiskt korrekt men på Plåten tillämpas det hårt. 
Du skulle se vilken fart ungarna fick både på gräsklipparen och ogräsrensingen av den långa grusgången.. 
Man måste bara jaga på dom ordentligt!

Men nu är vi alltså tillbaka med en ny säsong, älskar hösten med alla skaldjur. 
Kör på hårt med insjökräftorna, Annie kokar för glatta livet. 
Vi har ett fördelaktigt kräftpaket som är lagom för 2 personer och innehåller 1 kg kräftor, västerbottenostpaj, valfri sås. 
Hembakat bröd samt dagens dessert. 
Dessert den här helgen blir en vitchoklad/kardemummamousse med krusbär (85:-)alternativt Donut goes morotskaka dvs en donut med morot och frosting (55:-)
690:- kostar det paketet.
Kräftorna går givetvis att beställa utan tillbehör. 
550:- per kilo kostar kräftorna så du ser att paket är en rackarns bra deal. 
Pajer i massor blir det också så klart. 
Västerbottenostpajer/kantarellpajer är ett måste men vill du ha hela pajer från du mer än gärna ringa och boka. 
1 paj är lagom till 8-10 personer till kräftskivan skulle jag säga.

Turisterna verkar ha dragit sig tillbaka från Smögen för priserna har gått ner betydligt sen förra veckan. 
Om det var turisterna eller Hans som bidrog till priserna vet jag inte. 
Denna vecka kostar räkorna 36:- hg och havskräftorna 650:- kg.

Alla i köket ligger i rejält  för både blodpuddingen och kroppkakorna är klara redan. 
Precis som vanligt rekommenderar jag att ringa och beställa dina kroppkakor. 
Sist sålde kroppisarna slut på ett par timmar.. 
08-6400882 är numret som vanligt eller boka via formuläret

Helgkasse denna vecka blir halstrad rödingfilé som serveras med hasselbackspotatis och krämig kantarellsås med kantareller från Plåten 
(fick följa med en sväng på grannarnas svampställen i år också för dom räknar iskallt med att jag inte hittar tillbaka. Och det stämmer, man skulle behöva ha ett gps-halsband som man har på katter på mig när jag är till skogs)

Ullis har kokat färsk tonfisk och gjort vår populära tonfiskröra(45:-hg) med olivolja, vitlök, chili och persilja. 
Så gott att ha på ett vitlöksbröd som vi kommer baka  på fredag. 25:- st
Har fått in lite nya produkter bla superfina boquerones, sardiner & sardeller så tänkte köra ett prova-på-paket för 260:- (300:-) 
Servera med tonfiskröran, brödet och småfiskarna samt en skvätt aioli till förrätt. 
Eller perfekt plock efter Disco Inferno-konserten på Gustav Adolfstorg som är i morgon på kulturfestivalen
Sveriges radiosymfoniker framför gamla klassiska discohits. 
Var på Berwaldhallen i vintras och såg den konserten. 
Vilken glädje-boost det var!
Låt oss ses där? Eller i kväll kanske då jag ska ner och stuffa till finskt disco. 
Också ett tips att lyssna på gamla rockklassiker med finsk sång på Spotify, finns flera spellistor. 
Har spelats både en och annan gång på efterfester;) 

Det kommer färsk bläckfisk till helgen om du vill göra en god röra eller grilla till helgen? 
155:- per kilo kostar bläckfisken. 
Fick just hem superfin stor marulk för 550:-, det kommer mer längre fram i veckan. 
Perfekt att grilla också, vi får väl passa på nu när sommaren är tillbaka igen. 
Ullis har gjort en krämig potatissallad med lite italienska smaker som kapris,sardeller, tomat & basilika. 

För er tokfransar som äter surströmming har jag fått hem en laddning med Kallax hela fiskar. 
Kommer förhoppningsvis några andra märken nästa vecka men passa på att handla för bristen är kanske inte lika illa som ifjol men det finns inget överflöd. 
169:-/249:- kostar burkarna. 

Ny laddning med Sivan´s ostar kommer i slutet av veckan, vi fyller på butiken pö om pö men tycker vi fått igång det mesta faktiskt. 

Vi har även fått till lite nya cateringmenyer och tro´t eller ej så har jag publicerat julborden redan.. 
Kan vara för att jag fick sätta fart då första förfrågan redan har kommit.. 

Nu har jag inget mer att komma med förutom att se till att masa dig iväg till Gustav Adolfstorg i morgon. 
Kanske vi kan svänga våra lurviga ihop?

Boka din helgmat via formuläret eller ring mig på 08-6400882 
Kram Pernilla på Hammarströms