Bild från lastbilen utanför vid jul..

Jag ber om ursäkt redan nu…

7th november 2023

Hej gott folk.. 
Lika bra att börja be om ursäkt med en gång för mailet blir långt idag.. 
Men blev ju en så rolig stundande helg helt plötsligt..
Vad som är extraextra kul är att ni verkar gilla idén med Gåsa-middag. 
Har bokat på en hel del och det är lite anledningen till att jag mailar redan idag. 
Så vi får ett hum om hur många portioner vi ska göra. 
Jag har ringt La ferme Landaise och bokat på mer gåsbröst 3 ggr redan. 
Ambitionen är så klart att det ska finnas i butiken att köpa utan att ni har förbokat men denna vecka är det extra bra om ni bokar. 
Det blir en klassisk gåsamiddag där vi börjar med svartsoppa och kråskorv. 
För er som inte riktigt är så ”hard-core” ska Kajsa koka en jordärtskockssoppa att börja med. 
Som ett litet dryckes förslag tycker jag vi ska ta en halvtorr Madeira J.H Goncalves med artikelnummer 7805 för 119:- bagis. 
Gåsbröstet kommer serveras på klassiskt vis med confitpotatis, äppelcidergräddsås, rödkål och äppelmos 195:- pp 
Där dricker vi en Pinot Noir som tex Markowitsch med artikelnummer 6695 och kostar 129:- 
Dessert blir det en skånsk äppelkaka med vaniljkräm 85:- st. 
Är ni fortfarande vinsugna finns det något trevligt på den tillfälliga hyllan just nu. 
Garnatxa ett starkvin från Katalonien med artikelnummer 92487 för 159:- Och om du fortfarande är vinsugen ska jag slå ett slag för vår vän Anna aka ”Sommelierskan” som har supertrevliga vinprovningar nere i Gamla stan.
Den 26 november är det en provning ”Portvin, ost och choklad” (hur gott låter inte det?) 
Och den 6 december är det Sherry & Tapas. 
Säg att jag har skickat dit er för jag sa att hon skulle ge dig lite rabatt då;) 
”Pernilla sa” är väl ett bra kodord?
Man ska aldrig skämmas för sig, det har då inte jag gjort som bekant… 
Det är inte bara provningar hon håller i utan även vinresor runt om i världen. 
Spana nu in hemsidan!

Det är ju inte konstigt mailen blir långa för det är ju stört omöjligt för mig att hålla mig kort och saklig.
Men en liten sak till bara innan vi fokuserar på helgen.. 
På måndag är det Smörgåstårtans dag om ni vill fira den kanske? 
Vi kommer bulla upp med vår populära smörgåstårta som jag drar ner priset på  måndag till 130:- 

Eller vänta, bara ytterligare en liten sak.. 
Kanske inte en ” liten sak” för nu stundar strax vår absoluta högtid dvs julen. 
De färdiga julborden är ju klara sedan några veckor tillbaka men nu har jag äntligen fått styrning på beställningsformuläret inför jul. 
Längre än någonsin med mer kött, nya sillsorter fler desserter. 
Ingen idé att rabbla för mailet är långt nog som det är.
Men gå in på Julens mat och boka ditt käk. 
Har även sagt att om ni bokar innan första december bjuder jag på 1 kg julgodis. 
Så sätt dig till rätta i soffan och börja klicka;) 

Nä nu måste jag verkligen fokusera på den här veckan.. 
Vi har haft ett riktigt Paté-race här. 
Vad sägs om kycklingpaté med pistagenötter eller en  grovmalen lantpaté. 
Servera med picklad rödlök och majonnäs eller vår hemkokta cumberlandsås. 
Även skaldjurspaté samt en laxpaté med kallrökt lax. 
Servera med vår skärgårdssås. 

Från och med i morgon redan börjar vår ”Ärtsoppe-torsdag” 
Ärtsoppa med fläsk serveras med fläskkorv och hemgjord senap. 
Nystekta pannkakor med sylt/grädde 
165:- pp.

Bortsett från Gåsen den här veckan kommer vi göra en helgkasse på  rödingfilé som vi kommer fylla med färskost.
Serveras med krämig svampsås (finns fortfarande kantareller som jag plockat på Plåten ) samt duchessepotatis. 
195:- pp. 

Smörrebröd den här veckan blir med kycklingpatén med picklad rödlök och majonnäs. 
Röra på rökt lax med äpple och kapris 
Dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 165:- 

Den svenska hummern har gått ner den här veckan och kostar nästan som hummern från Canada.. 
890:- för den svenska och 790:- från Canada. 
Räkorna kostar 29:- hg i morgon men vet inte riktigt vad priset blir framåt helgen. 
Havskräftorna kostar 630:- med en liten brasklapp även där.  Kan bli dyrare framåt helgen men hoppas inte det.

Kommer torskrygg för 410:- kg, kanonpris. Stor rödspätta för 440:- och sejfilé för 189:- 
Vill du köpa gäss utan att köpa  hela middagen går det så klart också bra. 
Gåsbröst för 479:- kg. 
Hela gäss för 398:- 

Bortsett från full rulle i butiken har vi dessutom 2 privata sittningar i butiken i veckan. 
På fredag ska vi fixa en ”LUS” dvs ”lunch utan slut” för 93 kvinnor som ska kalasa precis hela dagen. Från lunch till vickning.
Vet inte ens om jag skulle få ihop 93 tjejpolare.. 
Sen är det ju Fars-dag på söndag men den får vi ta lite på volley känner jag. 
Du kan ju alltid fira pappsen med kroppkakor eller blodpudding? 
Brukar gå hem..

Kika nu runt på julkäket och vet du med dig att ni ska ha julfest så hojta. 
Jag har kranar på ,förutom julmaten, företag som kommer och pyntar ditt kontor, företag som levererar käket och personal att tillgå om ni behöver hjälp med servering.
Behöver ni en tomte kan jag ställa upp, ingen gör sig  bättre än jag att tomta..
Nog om allt.. 
Och förlåt ingen för min långrandighet… 

Trevlig helg säger jag redan nu trots bara tisdag.

Kram Pernilla på Hammarströms som nås på vändande mail. 
Alternativt på telefonnummer 08-640082 eller via helgformuläret. 

Ps insåg att jag slutade förra veckans mail väl tvärt men fick besök så glömde avsluta;) 
Perfekt kanske så mailen blir kortare?