Jag är så besviken….

20th mars 2024

Hej!
Jag är så besviken… 
Ingen nappade på mitt erbjudande om en helg på Plåten… 
Ja du kanske tyckte jag bjöd in med armbågen men det finns ju massor av vin ju… 
Får väl åka ner själv till påsk och elda lite. 
Påsken stundar ju hårt här, mest fokus på det faktiskt. 
Några helgkassar har vi så klart fått till men vi tänker mest sill/lax och lamm här… 
Kommer bulla upp med urvattnad sill/salt sill samt färsk strömming till helgen för dig som vill lägga in själv. 
Många tycker jag börjar alldeles för sent med att lägga in sin sill/grava lax. 
Så länge råvarorna är bra, hygien god (alltid a och o) och allt hålls kallt håller sig allt i minst 3 veckor. 
Att grava/lägga in fisk är som bekant gamla konserveringsmetoder, min gammelmormor hade alltid några sillburkar i jordkällaren. 
Tro mig, de hade stått längre än 3 veckor… 
Anledningen till att jag är sen idag är att jag fick hem ett berg av ostar. 
Och snart kommer det mer från Sivan´s osthandel för där hade jag handlat alldeles för lite visade det sig. Också en god anledning att boka din påskmat…
Det är bra om du lägger din påskbeställning så snart som möjligt. 
Framförallt kollar in ”Påskpåsen” som är tänkt som käk för 2 personer i två dagar alternativt går att bygga om till en buffé för 4-6 personer. 
Finns även en hel del nyheter där som ramslökssill med prästost/sill med brynt smör & gräslök och några andra sorter. 
Lammstekar & färsk potatis ja du hittar det mesta i formuläret. 
Vet inte om jag bryr mig om att maila dig nästa vecka, kommer bara upprepa det som står här redan. 
När jag väl mailar kommer det vara försent att boka ändå tror jag… 
Ha  koll på sociala medier som facebook och Instagram där jag lägger upp saker löpande. 

Öppettiderna nästa vecka är skärtorsdag 10-18 
Långfredag stängt samt påskafton öppet 10-15 för att ha stängt påskdagen och annandagpåsk.
Ska även nämna våra ändrade öppetider på fredagarna 10-18. 
Att vi inte gjort det tidigare, jösses vad den där halvtimmen gör för välbefinnandet.. 😉 
Det märks att man inte blir yngre….

Kanske ska fokusera lite på vad som händer den här veckan då? 

Den tyska vita AAA-sparrisen har äntligen kommit. 
Hollandaise/kallrökt lax och löjrom finns att tillgå som garnityr för er som vill ha det. 
Kom just på att vi nog måste ta hem någon skinka till nästa helg också… 
Men det blir först då.. 
650:- kostar sparrisen, dyrt ja men 2 stycken gör också susen för välbefinnandet! 
Och ett litet glas riesling sen är man nära himlen.. 

Helgkasse denna vecka blir en riktig 80-tals klassiker. 
Jag hittade ett gammalt klipp på vår vän Fredrik Eriksson där han gjorde det på Tv4 morgon så det måste vi ju göra. 
Havskräftsstjärtar flamberade i pernod vändes upp med sauterad paprika/champinjoner serveras med kuvertbröd. 
De gamla kockrävarna hörs jubla av lycka.. 
145:- och då kommer vi även baka ett kuvertbröd att doppa i den goda såsen. 
Varmrätt blir skreirygg med en brynt smörhollandaise samt vit/grönsparris samt färsk potatis. 195:- pp. 
Skreien fortsätter vi med i alla dess former. 
Rygg/filé och slag samt hel på bit. 
Får hem min favoritfisk makrill till helgen, hel för 145:- kg. 
Skriv i formuläret om du vill att vi ska filea fisken åt dig. 
Äts med klassikern stuvad spenat eller som vi brukar äta den med bakade grönsaker, oliver, kapris & rostad potatis med saffransaioli. 
Så gott!
Hel vitling från Smögen för 135:- kg 
Lyngenräkor för 39:- hg.
Samt stora fina havskräftor från Smögen för 750:- kg. 
De som kom i dag var superfina för er som vill äta naturella i stället för de ”Förälskade havskräftorna” 
Vad är det för namn för övrigt? 
Men något ska man ju hitta på… 
Lite som mina ”Champagne-korksräkor” om de stora Lyngenräkorna. 
Förra veckan var dom inte riktigt så stora men hoppas på bättre tur den här veckan.. 
Tur är väl att räkorna är magiskt goda… 

Smörrebröd blir med friterad rödspätta och curryremoulade
Köttfärslimpa med västerbottenostkräm & cornichons 
Getost på något sätt… 
3 st 165:- 

Ny laddning med blodpudding/kroppkakor samt oxrullader/ fläskrullader och potatispuré finns. 
Svensk entrecôtè och Vaggeryds Isterband.. 

Dessert blir chokladpudding med vispad grädde i glas för 75:- 
Kommer säkert något mer innan helgen stundar men det är det som är spikat so far.. 
Boka din mat i formuläret, både till helgen och till påsk. 
Har inte så mycket mer att komma med och säger trevlig helg och glad påsk om vi inte ses innan dess. 
/Påskkärringen Pernilla och Ullis 
08-6400882 ringer du om du vill ha något till helgen eller påsk.