Hummerpremiär!

23rd september 2020

Halloj!

Allt väl med dig? 
Här är det bra även om jag är besviken på er. 
Väntar fortfarande med någon lösning på mitt klock-problem…
Fått några svar men inge vidare skulle jag säga. 
Tänk på att det står fria skaldjur livet ut på spel bara jag får klockan att ticka snäppet långsammare. 

Lika bra att komma till skott med mailet va?
Måste ju tacka för en supertrevlig fredag!
Jösses vad ni verkade gilla Victors korv från Frankly´s, har en del kvar i frysen för er som inte hann med. 
Och tack Jan & Margareta för trevligt korv-bok-häng
Såldes mycket böcker men vet att ni vara ganska många som drog er för att komma för ni visste att det skulle bli en del folk men jag har böcker kvar i butiken. 
Signerade och kör samma pris 190:-. 
Finns också med i beställningsformuläret, bara att klicka i. 
Ska försöka fatta mig kort och mest rabbla vad vi har i helgen. 

Matkassarna:
Förrätter /mellanrätter
Pankopanerade friterade  havskräftsstjärtar med Sean Connerydressing serveras i salladsblad 110:- pp 
Tonfiskcarpaccio med friterad kapris, parmesan & tomat 110:- pp 
Varmrätt 
Torskrygg med rödvinssås, grönkål, champinjoner samt potatispuré 125:- pp 
Drick Pinot noir Bourgogne Rouge med artikelnummer 547501 för 119:-
Biff A  La Rydberg serveras med senapsgrädde 125:- 
Där kanske en Mont redon med artikelnummer 546101 för 119:-?

Smörrebröden denna vecka: 
Skagenröra med pepparrot 
Oxkind med päronmajonnäs 
Dagens ost med tomat & vaniljmarmelad på frukt/nötbröd 
130:- per paket. 

Dessert blir choklad & havtornsdessert på lite olika sätt tror jag bestämt. 

Trist det här blev då… 
Skriva i punktform?! 
Nä du jag är alldeles för bra på att prata för det. 
Du får dras med mina långrandiga mail, ledsen!

Eller klicka bara på formuläret så slipper du mig;) 
Kötthyllan är hårt uppbullad i helgen. 
Dels Victors korvar då Salsiccia, Chorizo, Nurnberger och är packade ca 3 hg´s frp för 90:- 
Entrecoté för 598:- 
Jonas blodpudding 75:- lagom för 2 personer. 
Kalvstekar som är nätade och klara för 265:- kg. 
Ligger på 8hg- 2 kg och finns även gräddsås att köpa till. 
Magnus köttbullar i paket om 10 st. 79:- och lagom för 2 även där. 
Finsk biffrad med kappa för 498:- superfin. 

Och skaldjur i massor så klart. 
Trodde ni hade tröttnat på insjökräftor men det verkar ju inte vara någon hejd på er i år… 
425:- kg kostar dom. 
Havskräftorna 690:- kg och då är det stora. 
Hummer i olika former blir det så klart
Dansk eller svensk, lite oklart just nu men kostar 1200:- kg. 
Hummer från Irland 950:- kg och dom från Canada som ligger mellan 4-5 hg´s för 290:- st. 
Knäck en flaska cremant Louis Bouillot med artikelnummer 768801 för 135:-pix.
Räkorna kommer kosta 420:- kg. 
Så var det ju det här med krabban då. 
Blev smärre kaos förra helgen när jag fick ynka 30 kg av de 200 kg jag hade förbokat. 
Skulle ha fått 75 kg i dag men det kommer först i morgon så har nog ingen krabba att sälja innan fredag. 
Men boka för ni som hade bokat fick ju dela systerligt och så är det ju att om man förbokar har man första tjing. 
349:- kg kostar krabban. 
Man kan ju trösta sig med att den krabban jag fått so far har varit superfin. 

I fiskdisken blir det marulkskinder för 398:- kg och laxfilé för 329:- båda från Island.
Skulle säga att den bästa kvalitén på fisk är den fisken som kommer från Island just nu. 
Finns även rödingfilé därifrån för 440:- kg. 
Massor av annan fisk men pallar inte rabbla mer och framförallt börjar jag bli hungrig och vill ha middag… 
Boka nu dina godsaker via mailen eller ring i morgon efter 08.00. 
Kram Pernilla