Hummer, rödtunga & ostron till helgen!

21st februari 2019

Hej du!
Nå blir det någon skidåkning i helgen? 
Tänkte släppa iväg Ullis till Frankrike i en vecka, det behöver hon. 
Min tur att jobba lite… 
Nu vet jag ju av erfarenhet att det är många av er som drar till sportlovet och vill ha mathjälp så då får vi ju rycka in. 
Vi gör som vi brukar för det har varit väldigt poppis tidigare dvs vi lagar maten, vacumpackar i påsar lagom för 4. 
Det som blir är följande. 
Pulled pork
Kycklingcurrygryta med cocosmjölk och därmed laktosfri
Vegetarisk currygryta med tofu
Calles köttbullar med gräddsås
220:- 
Sen blir det fiskgryta med aioli för 440:-. Blandat med  lax och vit fisk. 
Ullis har på morgonen  varmrökt lax som är kryddad med sesam/paprika och fylld med Philadelphia. Kostar 90:- per bit. 
Blodpudding för 75:- lagom för 2 men rikligt. 
Potatispuré finns ju också färdigt om du vill ha det till. 

Men vi som håller oss i stan då? 
Ostronfrossa här i helgen!
Fine De Claire nr 4 för 10:- st. 
Kommer göra en variant av Rockefellerostron som är ett varmt ostron med spenat som ska gratineras. 
Även mirinkokta ostron som vi brukar börja med på ”Öppna bordet”. 
Väldigt populärt och även för dom som inte brukar äta ostron. 
Så fort dom är tillagade blir det ju något helt annat!
Eller varför inte passa på att googla massa roliga recept och laga det i helgen. 
Fin ursäkt att knäcka en flaska bubbel  också;) 
För dom stackarna som inte lärt sig äta ostron än kör vi en burk skagenröra för 100:- (ord 120:-)

Hel rödtunga för 149:- kg eller om du vill ha den flådd för 230:- kg.  
Smörstek i alldeles för mycket smör, ös fisken ordentligt för en krispig yta.
Vi kommer ha små burkar med kapris & rödbetor som du vänder ner i smöret du stekt fisken i och serverar till. 
Kokt potatis och öppna en flaska Von Winning med artikelnummer 79394 för 139:-. 
Brukar vara knivigt med vin till kaprisen men borde gå… 
Har så klart skrei fortfarande, såg precis att det kom hem torsktungor. 
En klar favorit hos mig. 

Äntligen fått lite irländsk hummer, det var ett tag sen. 
Kostar 989:- kg och borde ligga på halvkilot. 
Canadahummer för 310:- st

Räkorna kommer från Norge denna vecka och kostar 39:- hg. 
Havskräftor för 498:- kg. 
Och glöm inte ostronen till!

Sassa tänkte visst också ta sig lite sportlov nästa vecka så hon rear ut sina snittblommor denna helg. 
20% drar hon av. 
Där ska då jag fynda lite, helgen blir alltid lite härligare med en bukett från henne. 
Tvärsöver gatan från mig sett hittar du hennes grymma butik. 
Inbloom heter den

Höll ju på att glömma helgens smörrebröd… 
Då hade i och för sig mailen gått varm för det verkar blivit en riktigt tradition. 
Gäller även hemma hos oss, På spåret och lite smörrebröd. 
Vet bara inte vad jag ska titta på efter det är slut, det är det enda jag kollar på dvs på riktig tv förutom Rapport… 
Oxbringa med pepparrot & smörgåskrasse
Parmaskinka med kronärtskockskräm
Varmrökt lax med kapris & prästostkräm
3 st för 130:- 

Till dessert blir det en vispad vaniljpannacotta med körsbärskompott och mandel. 
Sen finns det kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta, godbitar. 
Det ska även göras sockerfria chokladbollar. 

Kolla in Facebook och Instagram  för fler tips men nu får det allt räcka.. 
Och tjatar vidare om att boka all din mat och det gör du genom att ringa på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Ha en härlig helg säger Pernilla på Hammarströms