Helgens tips!

5th mars 2020

Halloj!

Ska försöka fatta mig kort men som du vet är det inte det lättaste för mig… 
Har så rackarns mycket att stå i vilket är härligt och med det ett måste.
Roligt nog är det lite större gig, 130 smörrebröd i eftermiddag, 80 wraps i morgon samt olika storlekar på Fix Fox färdigtmenyn sen ska Jonas & Anders på ett utejobb för 60 personer på lördagkväll. 
Behöver du personal så kan vi ordna det också om du ska ha lite större fester.. 

Fortsätter med räkpaketet även denna helg, för 340:- får du 8 hg färska räkor. 
Valfri sås, surdegsbaguette, kokt ägg, dill & citron och det är lagom till en goffamacka på kvällskvisten. 
Räkorna i lösvikt kostar 400:- kg så det är en god affär med ett helt paket.
Nu är ju På spåret slut så du får gärna tipsa om vad jag ska se på fredagskvällarna nu… 
Och ingen idé att tipsa om Mello i helgen för det är inte riktigt min kopp of tea.. 
Havskräftorna från Smögen håller bra pris, 460:- kg och är av mellanstorlek. 
Läge att boka… 
Ostron, kungskrabba, hjärtmusslor, blåmusslor och rökta räkor finns det också att tillgå.

Tove ska göra plockmat i ett paket av 6 st, 3 olika sorter som är med renstek med pepparrot, västerbottencrustad med rom och rödlök samt kallrökt lax med västerbottenostkräm. 
6 st för 160:-
Också läge att boka… 

Ni verkar gilla våra matkassar vilket är så skoj så denna vecka blir det 3 olika varianter. 
En för fredag, ett för lördag och sen är söndagsmiddagen också fixad;) 
Fiskbiffar kryddade med vitlök & chili som  serveras med en papaya & gruksallad med lime, fried rice och Sean Connerydressing. 
Lammfärsbollar typ Albondigas med kryddig tomatsås, färsk pasta och parmesan och bröd med olivolja & flingsalt 
Och till sist en ugnsbakad rödtunga med en risotto smaksatt med rödvin & getost samt bakade tomater. Den rätten som du ser på bilden..
2 portioner för 250:-. 

Det kom just hem kanonfin isländsk rödingfilé som håller den absolut bästa kvalitén. 
Halstra försiktigt på skinnsida och se till att du har en liten kärna kvar i fisken. 
360:- kg ordinarie 440:-. 
Skreien fortsätter ett tag till så passa på. 
Finns även kinder & tunga om du vill piffa till din fiskrätt lite extra. 
Så himla gott och det är bäst att steka kinderna och tungan.

Jonas har gjort en supergod lantpaté och till det har vi även kokat en rödlöksmarmelad som blir toppen till. 
Ett par cornichons till och förrätten är klar. 
För cornichons får jag iofs skicka dig till Ica för det har jag visst inga hemma.. 
Je suis ett proffs… 

Har lite svensk störcaviar hemma med ett datum som gör att du bör äta burken inom dom närmsta 3 veckorna så vill du ha så gör jag ett bra pris.. 
Kom in och deala med mig, ska nämna att jag nog varit bilhandlare i mitt förra liv så kan bli intressant;)

Tove ska göra äppelstrudel med vaniljkräm till helgen. 
Nat har bullat upp med kolapajer, citrontarter, godbitar och chokladtryffeltårta. 
Brödhyllan kommer vara byst i sedvanlig ordning. 
Ny laddning av Sivans ostar kom hem nu igen, det börjar bli tätt mellan leveranserna. 
Vintips har jag inte riktigt haft tid att fundera på utan du får höra av dig till Anders på Söderhallarna.. 
Börjar ha för mycket färdiglagad mat så  blir mååååånga tips;) 
Gå ner till dom så fixar dom det åt dig;) 

Annars kan jag tips om korvfestivalen på Munchenbryggeriet i helgen. 
Blir nog ett besök med min korvälskande man;) 
Kanske ses där? 
Kram säger Pernilla som är lite impad att jag lyckades hålla det ”ganska” kort.. 
Ring mig på 08-6400882 om jag ska lägga undan något..