Helgens tips

10th januari 2019

Hej!
Torsdag igen och allt borde vara som vanligt men det känns som jag slutat jobba, började året med att vara sjuk och är just nu i Uddevalla hos min mormor som dessvärre hamnat på sjukhus efter att dom hittat cancer i levern. 
Hon är 88 år och ”klar” som hon säger men det gör det inte det hela lättare. 
Fast har man haft  ynnesten att få bo hemma och klarat sig utan hemhjälp  kanske  man är ”klar”.
Ullis hade en kompis vars mamma dom hittade på balkongen i morgonrock, papiljotter i håret och en drajja samt en fimp i handen.
Hon skulle bara ta en snabb cigg innan hon fixade sig inför kvällens festligheter.
Tänk att få gå vidare så, förväntans full inför kvällens kalas och med en drink i näven?
Fix fox färdigt…
Kanske  inte vad du vill läsa om döden  i ett nyhetsbrev men så kan det bli med brev från oss/mig… 
 
Lite lugnare just nu vilket är ganska skönt, det har hunnits med att skriva nya cateringmenyer.
Måste säga att dom blev bra, hoppas dom säljer lika bra som dom förra gjorde.
Har gjort en 70-talsmeny fast i vår tappning, du kanske inte är så sugen på Joppes räksallad och oxfilé Provencale men det känns som det blir bra. Lovar att det blir en tvist på det hela. 
Desserten på den menyn är Radiokaka med lakrits och hallon. 
Kommer att bli helgens dessert, blev ner ringd efter inlägget på Facebook

Annars har skaldjurspriserna gått ner precis som  vanligt. 
Tycker nästan det är lite taskigt att allt blir så galet dyrt till nyår för att sen återgå till det normala veckan därpå.
Dom stora havskräftorna kostar denna vecka 450:- sen ska det göras kräftor som ska gratineras med vitlök och persilja. 
Ett paket på ett halv kilo kostar 270:-. 
På med övervärmen, när smöret smält skär du upp en surdegsbaguette  och korkar upp en Bourgogne Patriarche med artikelnummer 71159 för 109:-. 
Dom färska räkorna kostar denna vecka 32:- hg. 
Vad hummern kommer kosta vet jag tyvärr inte riktigt men tror den hade gått upp lite tyvärr.

Hoppas skreien är på intågande, borde kanske komma  till helgen.
Nu kommer perioden då jag äter torsk på längden och tvären…
Skickar en länk på vad skrei egentligen är.
Mina brev är långa som dom är redan.. 
Fanns en del recept där i länken också såg  jag. 

Nu finns det också tid för både smörrebröd och kroppkakor. 
Nämnde det i måndagens brev så mycket är redan förbokat men Calle skulle ligga i sa han.. 
Men läge att ringa 08-6400882. 
Mer blodpudding kommer det också. 
Smörrebröden den här veckan blir med hemgjord leverpastej med champinjonsallad
Rödbetsgravad  lax med västerbottenostkräm och friterad kapris. 
Samt någon ost men inte verkar vara helt bestämt än
3 st för 130:- kr. 

Kör bohusröra för 39:- hg (ord 49:-) om du vill göra egna goa mackor. 

Det finns även fiskgrytegrund som du bara kokar upp, lägger i  fiskbitar som får koka 25 sekunder.. Upp i skål, servera med  aioli och surdegsbaguette.. Även här och skulle säga att vinet gör sig bra här också;) 
129:- kg kostar grunden, fisken 398:- kg och aiolin 290:- och där finns  det en drös olika smaker att välja mellan. 

Ullis messade just och sa att det ska vara bra pris på Baskeriue också. 
Den basiska fårosten som blivit mångas favorit. 
Kanske för att det är en favorit hos mig och ni lyssnar på mig;) 
Fortsätt med den vita bourgognen tycker jag om det finns något kvar i flaskan? 
Annars får du helt enkelt köpa två flaskor så det räcker hela kvällen;) 

Nä nu börjar snart besökstiden så jag har helt enkelt inte tid med dig längre. 
Ha en trevlig helg, jag ska göra så gott det går…. 
Ring butiken på 08-6400882 eller maila tillbaka om du vill ha något. 
Glöm inte kolla in cateringmenyerna också.
Kram Pernilla