Helgens matkassar, bra pris på skaldjur och härliga vintips!

19th mars 2020

God morgon!

Telefonen går varm med er härliga trogna vänner som undrar vad helgens matkasse blir så jag insåg att kanske dags att steppa upp även där så det blir ett tidigt mail.. 
Var på företagarföreningen här igår och stämningen här på östra söder är väldigt deppig, som överallt ska tilläggas.. 
Jag vet att många av er undviker att gå på krogen då ni är i den sk riskgruppen så vi kämpar på lite extraextra för att du ska kunna äta gott. 
Hade hoppats på att kunna leverera men det kan jag göra men tyvärr bara om du bor i ”närheten” för då går jag gärna hem till dig!
Men ring så ska vi se vad jag kan göra. 
Ni andra som har möjlighet att svänga förbi med bilen, gör det så lägger jag ner kvittot i påsen så svishar du. Ring så springer jag ut med kassen.. 

Usch känns kymigt att säga det men inget ont som har lite gott med sig.. 
Skaldjuren från Smögen håller bra pris, förmodligen för att ingen krog vågar handla. 
Bara Klapp & Klang här som inte fegar. 
Stora fina havskräftor för 398:- kg och helgens räkpaket kostar 298:- och då innehåller det 8 hg räkor, valfri sås, surdegsbaguette, kokt ägg, dill & citron. 
Räkan i sig kostar 35:- hg. 
Blåmusslor för 85:- och vi har även kokat Moule som serveras med bröd för 110:- per portion. 
Dom övriga matkassarna denna vecka innehåller skreirygg med ett ris fullproppat med goda grönsaker toppat med chiliräkor och serveras med saffransaioli. 
Där festar vi på med ett lite dyrare vin, det är man värd i bland och jag brukar tänka att vad hade det här vinet kostat på krogen? 
Vips är jag värd det och har tjänat en massa pengar;) 
Garage Wine Isidore Semillion för 199:- och har artikelnummer 92026.

Halstrad rödingfilé med ett risotto smaksatt med spenat & västerbottenostkräm blir det också samt
vår klassiska fiskgryta med tomat serveras med surdegsbaguette och valfri aioli. 
Dessa kassar kostar 250:- och är då för 2 personer. 
Sen måste vi ju ha ett köttalternativ också mest för en ursäkt att öppna en flaska rött. 
Svensk entrecoté med krämig potatisgratäng, rödvinssås och Café De Parissmör för 300:- för 2 portioner. 
Där dricker vi kanske en Cabernet Sauvignon med artikelnummer 74083 för 179:- (även där tjänar du en slant om du tänker på vad du skulle ha fått betala på krogen, ja jag vet att jag är hopplös…)
Eller 2229 Dom Rafael som kostar 119:-?

Helgens smörrebröd har smakerna 
Haröröra som är en röra på rökt röding, kapris och sticklök. 
Hemgjord lantpaté med cumberlandskompott
Getost på frukt & nötbrödet med hemkokt tomat & vaniljmarmelad 
3 st 130:- 

Kommer även charkbricka med oliver, baskisk ost och pesto.
Till det vårt populära bröd med olivolja & flingsalt 
130:- kostar brickan. 

Skagenröra för 35:- hg (ord 49:-) 
På spisen står det en skaldjursoppa som snart börjar bli klar. 
Du skulle känna doften!
Mendel Semillon med artikelnummer 91297 för 159:- 
Kanske någon av er som prövade det vinet förra veckan?

Från Smögen kommer det inte bara skaldjur utan en drös fiskar men framförallt vild piggvar. 
Hade ju köpt på tok för lite förra helgen men läge att boka även att det kommer en hel del. 
279:- kg kostar dom. 
Marulk, hälleflundra, skrei, gös & hel uer kommer det också. 
Som sagt, vi fegar inte och har man inga varor har man inget att sälja det vet jag. 
Fullt så korkad är inte ens jag;) 

Desserter i helgen blir det en bakad brödpudding (galet god) fylld med jordgubbar serveras med vaniljkräm. 
Förra veckans chokladkaka som du fick baka av själv i 160 grader i en 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den var ju en succé så det fortsätter vi med. Serveras med vispad grädde. 
Även dom obakade godbitarna som är fyllda med körsbär & mandel. 
Bakas i ugnen på 175 grader i 20 minuter. 
Till det kommer det vaniljkräm. 

Höll på att glömma att blodpuddingen också är klar.. 

Sen ska jag säga av djupet av mitt hjärta, tack som tusan alla ni som kommer och handlar!!!! 
Om ni visste vad ni behövs just nu. 
Har omorganiserat lite med schemat för att få det att funka men visst märks det en markant sänkning i butiken så jag är så tacksam. 
Och glad över att ni fortsätter vara hungriga och komma till oss för din mat… 
TACK! 
Ring gärna och lägg undan på 08-6400882 så finns påsen klar när du kommer och då framförallt om jag ska skicka  kassen genom bilfönstret… 
Kram Pernilla