Helgen många erbjudanden från oss på Hammarströms fisk

12th maj 2022

Halloj gott folk!

Allt bra med er? 
Kommit på att det är bättre att maila på torsdagar så har bättre koll på skaldjurspriser när jag mailar som nu.. 
Eller så ”vinner” jag en dag och blir mer poppis i köket.. 
För Göta Petter vad det jobbas frenetiskt där ska du veta… 
Annie är helt överhopad med att koka skaldjur över 100 personer som ska äta skaldjur i helgen. 
Bland annat jag själv som ska sitta med mina 10 bästa tjej-vänner i butiken på lördag och frossa skaldjur.. 
Inser vad bra jag har det, dels tillgång till skaldjur, en bra lokal där man inte blir utslängd efter 2 timmar, rejäl diskmaskin samt 10 underbara tjejer att äta med. 
Om du också vill äta skaldjur så har hummern äntligen gått ner till 350:- st. 
100:-bagis billigare än förra veckan. 
Havskräftorna som fortfarande håller en magisk kvalité kostar denna vecka 580:- , räkorna gått upp lite till 53:- 
Ostron Fine de Claire för 23:- st. 
Tänkte göra Rockefellerostron att bjuda tjejerna på. 
Scharlottenlök som sauteras i smör, i med ostronet och dess juice, tillsätt färsk spenat för att sen tillbaka i ostronskalet. Toppas sen med Hollandaise och gratineras med lite ost & brödsmulor.  Typ;)
Låter omständligt men så värt det. 
Lite bubbel till sen är det klart. 

I övrigt bullar vi som vanligt upp hårt.. 
Krämig hummersoppa för dig som vill ”äta skaldjur” men inte pallar peta;) 
95:- per portion. 
Förrätt blir även en sparrismousse i glas som vi kommer toppa med sparris och forellrom för 120:- st 
Helgens varmrätter blir Havets Wallenbergare serveras med citron & fänkålssmör, potatispuré samt ärtor 165:- pp 
Oxrullader med gräddsås, potatispuré samt svartvinbärsgelé 165:- även den. 
Dessert denna vecka förutom kolapajer, citrontarte, chokladtryffeltårta blir en mandeldessert med rabarber & jordgubbsmousse i glas för 75:- st. 
Erkänner att det är samma dessert som från Vårbuffén men för att bida tid måste vi göra det snäppet enklare för oss;) 
Tove precis som Annie är överhopad med jobb, Annie kokar skaldjur och Tove ska göra närmare 200 plockmat… 

Och smörrebröd som denna helg har smakerna 
Gubbröra med ägg och caviar 
Kycklingcurryröra med rostad lök 
Dagens ost med hemkokt tomat/vaniljmarmelad. 

Vill du laga lite egen mat har jag bra pris på hel bergtunga från Smögen för 340:- kg och är ca 5-6 hg´s fiskar. 
Gott att bara köra i ugnen i ca en halvtimme på 100 grader. 
Vild piggvar för 485:- kg, en av mina favoritfiskar. 
Blir även fiskspett att slänga på grillen, dock inte klart och blir nog först i morgon. 
På det spettet sitter det lax, tonfisk samt havskatt och kostar 149:- st. Är ca 200 grams spett vilket är lagom för 1 person. 
Aioli i olika former, mangosalsa finns att servera till. 
Gör sig bäst att grilla så klart och det kommer även en Iberico secretokarré från Spanien som är en gris uppfödd på ekollon vilket ger en speciell smak. 
Man säger att Iberico motsvarar klassificeringen Wagay fast på gris då. 
560:- kg. 
Finns även lufttorkad att äta som lite pinxos innan griller blir klar. 
Ullis har gjort Boquerones dvs små strömmingar i detta fall smaksatt med citron/vinäger, vitlök och rostad paprika som är kanongott på våra baguetter 32:- hg. 
Ny laddning av Losadosoliver också, supergoda för 75:- per burk. 
Bara att styra upp plocktallrikarna och korka upp vinet. 
Blir inga vintips idag pga av tidsbrist och redan alldeles för långt brev men länkar till systembolaget som kommer guida dig rätt;) 

Det får helt enkelt räcka för nu ska jag snart öppna vår lilla låda. 
Ha en trevlig helg och boka nu gärna via formuläret om du vill ha något gott till helgen. 
Och då framförallt om du vill ha skaldjur… 
/Pernilla på Hammarströms 
Btw ett kvällstips är att se om du får plåtar till Al Pitcher i kväll på Annexet. 
Såg föreställningen igår, så bra! 
Älskar folk som har distans att driva med sig själva och i detta fall svenskarnas i bland underliga beteende. 
Han hade just varit på kosläpp.. 
Vi betalar dyra pengar för att se ”Cow´s get out of a barn” för att sen servera hamburgare;)