Helg igen!

19th januari 2022

Hej på dig!
Kommer ett sent brev idag… 
Det var kanske naivt att tro att vi skulle klara oss från ”omikromet”. 
Precis som alla andra har vi personalbortfall även om det inte ”bara” är omikrom utan ska kanske säga att det mer är semestrar och vabbande som sätt käppar i hjulet för oss.. 
Så vi är underbemannade men som bekant är vi sjukt sega;) 
Mycket ska till för att jag & Ullis ska gå bet.. 
Och det ska även mycket till innan jag tar in fler än 3 vänner i butiken, dels för din del men även för min egen. 
Kanske kan vara en anledning till att jag klarat mig från all sjukdom.

Förra veckan hade jag fegat på alla skaldjur så det tog slut redan på fredag eftermiddag…..
Än en gång gör sig vikten av att förboka sig påmind.
Som bekant stormade det en skvätt på västkusten häromdagen men fick tag på superfina superstora havskräftor från Norge i stället. 
Vet först i morgon hur det ser ut med leverans från västkusten till helgen men passa på att boka dom norska kräftorna. 
Räcker med 1 eller kanske 2 per person. 
Kommer lite svensk hummer till helgen i alla fall, 1200:- kg. 
Räkorna kostade i dag 45:- hg sen får vi se på fredag.. 

Vad som blev bra pris på i alla fall  till helgen var gösfilé för 398:- kg 
Supergott att smörsteka och kanske servera med Ullis vitvinssås som hon smaksatt med blåmusslor & ostron? 
Även bra pris på färsk tonfisk för 485:- kg. 
Servera med mangosalsa och chiliaioli. 

Blir även lite ”Jonas tonfisk på burk 2.0” dvs kokt marinerad färsk tonfisk med massor av chili/olivolja och vitlök. 
Perfekt på våra surdegsbaguetter som snacks innan middagen.. 

Helgkassen den här veckan blir sterlinghälleflundra i hummerconcassé serverat med kuvertbröd. 
Enkelt och såå gott! 
Tove ska göra en semmelkladdkaka till dessert
Hur gott låter inte det? 
Det kommer garanterat följa med ett par bitar med mig hem.. 
Blir säkert någon bonus-dessert i glas också om jag känner Tove rätt.. 
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta och godbitar finns så klart också. 
Är du mer en ostmänniska så har jag bra pris på Brie De Meaux och Tallegio 350:- kg. 
Vårt hembakta frukt & nötbröd är ett måste till. 

Skrei-priset har gått ner lite denna vecka så den hela fisken kostar 220:- kg, slaget 340:-, filé 390:- och ryggen 520:- kg. 
Funkar finfint med blåmussel/ostronsåsen också. 

Ni verkar ha fått feeling för ”vårmat” för många av er som frågat efter inkokt lax. 
Och är det det ni vill ha får vi väl styra upp det? 
Kommer inkokt lax med sauce verte och pressgurka till helgen. 
Märks även på försäljningen av rimmad lax och dillstuvad potatis vid luncherna. 
Men jag håller med, så klar med vintern nu och vill ha vårkläder och ljummen vårvind. 
Fast får kanske lugna mig lite.

Förra veckan nämnde jag något om kroppkakor… 
Skulle jag inte gjort för gjorde  många besvikna som hoppades på kroppisar. Dessvärre gör jag dig besviken  igen för att göra kroppkakor finns det då inte tid med;) 
Har vi tur så hinner vi få till blodpudding till helgen. 
Om två veckor är alla tillbaka från sina semestrar och då ska vi producera så inåt pipsvängen. 
Men det finns ju så mycket annat gott i helgen, skrei/gös och havskräftor är dom stora vinnarna i helgen!

Och utan varken sett eller prövat så går jag i god för Toves semmelkladdkaka;) 

Måste ju nämna veckans smörrebröd som har smakerna 
Sikaforsröra med rom
Kallrökt lax med västerbottenostkräm och pepparrot 
Stiltonkräm på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Nä nu kallar duschen för snart ska jag vara på jobbet igen så vi hinner klart tills det är dags för er att spisa gott till helgen. 
Vintips får ni på bolaget den här veckan för nu är jag trött;) 
Ring mig på jobbet från 08.00 om jag ska lägga undan något eller svara på mailet eller boka via formuläret
Trevlig helg och hoppas du håller dig frisk!

Kram Pernilla på Hammarströms 
08-6400882