Hej på dig!

17th januari 2024

Hej på er i blåsten och kylan… 
Hade som plan att åka till Plåten framåt helgen men nu har 2 grannar ringt och sagt åt mig att hålla mig hemma… 
Grannarna plågar på Plåten men säger åt mig att hålla mig hemma;) 
Grannsamverkan på hög nivå måste jag säga. 
OM jag kommer iväg  blir det inget nyhetsbrev nästa vecka men ska försöka uppdatera formuläret. 
Det brukar gå att uppdatera formuläret via mobilen men att få iväg ett vettigt mail är omöjligt. 
Eller vet inte om jag får iväg vettiga mail med datorn oavsett… 

Vi fortsätter med skrei i olika former så länge säsongen är på gång. 
Helgkassen blir pankofriterade skreislag som vi serverar med en krämig röra på matjsill/ägg och gräslök & brynt smör och potatispuré. 
Själva slagen har vi marinerat i matjesillagen innan vi panerat fisken. 
Galet gott måste jag säga. 
195:- pp
Och vill du laga skrei själv så finns det i olika former som rygg, filé och slag. 
Slagen gör sig verkligen i fritösen måste jag säga.. 
Eller allt som är friterat är ju gott;) 

Som en liten mellanrätt har vi gjort pancetta med caponata & smörbönskräm. 
Ska kanske förklara lite närmare vad det är.
Pancetta är en uppbunden fläsksida som vi fyllt med persilja, vitlök & citronskal. 
Man bakar av sidan i ugnen på lång tid så svålen blir riktigt krispig. 
Till det blir det då Caponata som är paprika, zucchini, aubergine som är ihopstekt med olivolja för att serveras med en kräm på smörbönor. 
Ja du hör ju själv, kan inte gå fel!
Vad man annars är sugen på i detta ”dret-väder som man säger i Dalsland” är varma grytor.. 
Vi ska göra en klassisk Moule med baguette & aioli. 
145:- pp. 

I morgon är det dags för ärtsoppa med fläsk, fläskkorv. Serveras med hemgjord senap och pannkakor med syltgrädde. 
165:- pp. 
Fortsätter i husmanskostens tecken. 
Förutom kroppkakor & blodpudding blir det kåldolmar, hugos isterband samt rullader med morot och saltgurka. 
Mycket husmanskost blir det men det gillar ni ju. 
Jag också för den delen…..

Förra veckan var det ju kanonpris på räkor, så bra pris att många av er fick tji… 
Men med tanke på ”dret-vädret” får vi se om det blir något bra pris i helgen. 
Runt 400:- kg tippar jag på. Å andra sidan är dom kanonfina just nu så i min värld värt en go macka till På spåret… 

Smörrebröden den här veckan blir med Gubbröra med gräslök & matjesill 
Hemgjord leverpastej med bacon & chapminjoner 
Karamelliserad Lyckebyost från Sanda Gårdsmejeri
3 st 165:- 

Dessert till helgen blir en chokladkräm med blodapelsinsallad och söta krutonger. 
Sen blir det något annat gott men inte spikat vad det blir än. 

Vi har fått ihop lite nya cateringmenyer också för er som behöver hjälp med festligheter. 
Klicka på länken för att se våra förslag. 
Hittar du inte det du söker kan man alltid vända på steken så du säger vad du söker. 
Brukar inte vara några konstigheter, löser det mesta här. 

En anna bra sak är att hålla lite koll på sociala medier som Facebook & instagram där det regelbundet dyker upp olika erbjudanden.. 
Kan ju inte tjata med mail till dig i tid och otid… 

Ska förövrigt nämna en annan sak och det är att vi söker kock till köket. 
Klas ska dessvärre dra i handbromsen och ta steget att bli pensionär (vips så lät han 1000 ggr äldre) 
Jag har full förståelse, kommer inte heller jobba för länge. 
Finns alldeles för mycket jag vill göra. 
Kruxet är att jag kanske inte kan pensionera mig vid 48? 
Ni får dras med oss ett tag till. 
Med det sagt, vet du någon glad & duktig kock som du tror skulle passa hos oss? 
Be hen mail eller slå en signal på 08-6400882 och fråga efter mig eller Ullis. 
Samma nummer om du vill lägga undan något gott inför helgen… 

Ha nu en trevlig helg och ta det lugnt i snöstormen.. 
Kram Pernilla på Hammarströms