Hej gott folk, nu är jag tillbaka!

14th augusti 2024

Tjoho!
Nu är jag tillbaka, ruskigt utvilad och laddad inför hösten. 
Nog för att det är skönt att vara ledig men jag gillar ju att jobba. 
Det skulle ju vara förödande om man inte gillade jobbet när tillbringar snäppet mer än 40 timmar här varje vecka. 
Extra härligt att veta att vi varit saknade under dessa veckor!

Det blev en farlig fart här med en gång måste jag säga. 
Märks att solen håller i för då blir kräftförsäljningen extra hög. 
Får kräftor varje dag men verkar som vi beställt lite för lite den här veckan så bra om du ringer/mailar om du ska ha kräftor till helgen. 
Har försökt av 3 leverantörer att få mer kräftor men fått tji. 
Finns färdigkokta men vi är lite svåra där och vill koka våra  själva.. 
Kräftorna kostar 620:- kg och havskräftorna 790:- kg. 
Vi har sammanställt en kräftpaket bestående av 1 kg kräftor 
valfri sås, valfritt hembakat bröd, Op& kumminprästost samt västerbottenostpaj. 
790:- kg (890:-) och det är lagom för 2 personer.
Räkor från Smögen för 360:- kg denna vecka. Ostron 25:- st och kungskrabba för 1800:- kg.

Denna vecka kommer det havskattfilé för 420:- kg från Smögen.
Perfekt att smörsteka eller slänga på grillen. 
Grillspett med marulk/tonfisk och bakade grönsaker för 195:- st. 
Det finns så klart en uppsjö av aiolisorter/mangosalsa och andra godsaker att servera till. 

För er tokfransar som käkar surströmming har jag några burkar kvar från i fjol, Kallax hela fiskar och burkar på 710 gram för 350:- 
Årets kallax file/hel för 250:- kg. Mindre burkar som ligger på 440 gram 
Mandelpotatis finns också att tillgå. 

Svenska kantareller för 350:- kg, dock inte från Plåten men ska försöka styra upp det när jag åker ner nästa gång. 
Fick en bild av Carina (som otroligt nog visat mig hennes smultronställen men hon är inte orolig för jag kommer inte hitta dit igen med mitt dåliga lokalsinne) där hon låg och plockade!
Kanske gräddkoka och servera till den smörstekta havskatten och lite rödvinssås? 
Fin marulk för 650:- kg finns det också. 
Fiskdisken kommer vara knök men just det här är tips-tipset den här veckan.

Vi har kommit igång med helgkassarna den här veckan. 
Börjar med en Vitello Tonnato med bakade tomater & kapris. 
För er som kanske inte är bekant med Vitello så är det tunnskivad kalv som man naperar med en sås gjord på tonfisk och toppar med parmesanost. 
Låter kanske inte så gott men är ljuvligt! 
135:- pp portion och är tänkt som en förrätt. 
Varmrätt blir kummelrygg som vi kommer servera med en rimmad gurksallad, dillmajonnäs och färsk potatis. 195:- 
Dessert blir olika varianter av blåbär, lite oklart än men gott blir det garanterat!

Smörrebröd blir det också: 
Kräftröra med gräslök & prästost 
Parmaskinka med gruyerekräm 
Brie de Meaux med hemkokt tomat/vaniljmarmelad 
3 st 165:- 
Kör även bra pris på Brie de Meaux för 380:- kg 

Ostdisken är annars  ganska uppfylld efter sommaren, kommer en laddning med ost från Sivan´s nästa vecka. 
Försökte förtvivlat jaga fram ett parti Gammel knas men gick bet men fick en annan ost som inte var riktigt lika vass men  väldigt god. Inte lika kolaaktig men väldigt trevlig.
Thise Westerhavsost är namnet på den.
Kom in och prova. 

Fått hem mer an den fantastiska finska biffen med kappa för 598:- kg. 
Lammkorv med parmesanost samt högrevskorv med bacon finns också. 
Höstens första laddning med blodpudding är också klar. 
Vi får se om vi hinner få igång en laddning med kroppkakor också men det får vi se.. 
Hoppas på det men vågar inte lova något. 

Tycker allt vi har legat i med tanke på hur duktiga ni var med att tömma butiken vid rean innan sommaren. 
Stolt och nöjd över er för ni såg till att jag fick gå tidigare på semester i år igen;) 
Men nu är vi alltså tillbaka, laddade och redo!
Många av er som vill ha egna sittningar i butiken, faktiskt en sittning i veckan september ut men vi har möjlighet för mer så hojta bara så fixar vi något. 
Kanske ha kräftskiva här? 
Just köpt nya bord för vi har kalasat sönder de gamla;) 
På tal om kalas så lägg in den 7 september för då blir det kalas. 
Lite oklart i vilken form men håll utkik på brevet så kommer det mer information. 
Får väl fira den 1 oktober också för då går vi in på vårt 19:e (!!!!!) år.. 
Är ju inte klokt ju… 

Som vanligt är det bra om ni använder er av formuläret och då i synnerhet om ni vill ha kräftor till helgen.
Även om du ”bara” vill ha 10 st så boka.. 
Du kan även ringa mig på 08-6400882 så lägger jag undan. 
Håll även koll på Facebook och Instagram för eventuella sista-minuten-tips.. 
Trevlig helg 
/Pernilla på Hammarströms fisk