Hej…

26th april 2018

Hej!

Man behöver inte alltid vara på topp va? 
Less på att få cancerbesked och älskade kunder som lämnat mig… 
Ge fan i att bli sjuk, lova mig det…! 
Kan ingen bara hitta ett botemedel mot all skitcancer snart. 
Ska kanske bli forskare när jag blir stor. 
Jag skulle vara urusel men någon måste hitta något, NU!

Har två fulla listor med nya vänner som vill vara med på nyhetsbrevet men dom får vänta tills jag är mer på G… Kanske tristaste brevet någonsin.. 

Hade ett ”öppet bord” igår. 
Väldigt trevlig, hade tema att skriva menyn så trist som möjligt. 
Vad sägs om ”Makrill i tomatssås”, Fiskbullar i skaldjurssås, kycklingsallad, fläskfilé med svampsås, cambozola samt after eightpäron…. Lät supertrist på matsedeln men givetvis hade vi tvistat till det hårt. 
Fläskfilé var till exempel en Ibericofilé som vi gjorde en chimuchurry till. 
Mixa örter, speciellt persilja med vitlök, chili, olivolja, vinäger samt salt och peppar. 
Ska vara knallgrön och lite ”oljig”. Där hyvlade vi ner tunnskivade champinjoner. 
Jättegott!
Har ibericofilé  398:- kg hemma, finns även domtakarré  198:- som ett alternativ. Perfekt att grilla

Calle håller just på att färsera rödtunga som vi tar 85:- per portion nu i helgen. 
Till det har Stefan kokat en sås på ostron och ramslök. 
Koka färsk potatis och servera med grön sparris. Sparrisen kostar 198:- kg. 
Att dricka till det kanske en Alvarinho Contacto med artikelnummer 6707 för 119:-?
Eller en Gruner Veltliner (som alla dricker just nu känns det som) Leth med artikelnummer 76570 för 119:-. Fast just denna förstår jag, mycket god.

Den vita sparrisen har gått ner till 298:- och det finns så klart hollandaise att servera till. 
Eller bryn smör som du vänder i rostade hasselnötter i. 
Smör, Pernillas favoritråvara… Förutom grädde… 

Connie ska göra smörrebröd till helgen. Tror varenda bostadsrättförening äter det på sina årsmöten just nu;)
Det blir med friterad torsk med curryremoulade, bohusröra(typ skagen fast med krabba och stenbitsrom också) samt en kronärtskockspesto med coppa.  39:- st och 3 för 110:-. 
Bästa Connie ska ha bäbis så hon jobbar bara deltid nu så om du vill försäkra dig om att få dina smörrebröd  är det extra bra att beställa för när hon väl går hem på dagarna har tåget gått;). 

I skaldjursfönstret finns det lite diverse, färska räkor för 34:- hg (vill du ha räkor till måndag så ringer du så fryser jag räkorna i morgon fredag och tar fram dom på måndagmorgon och får tina sakta i min kyl..) 
Havskräftor för 298:- kg och är av den mindre sorten. 
Får inte hur mycket som helst så ring ner. 
Hummern är fortsatt ganska dyr, 289:- stycket. 
Ostron finns det 19:-st. 

Massor av goda Sivans ostar har det kommit hem, samt en ny laddning från Baskien.. 

Ullis ska göra en dessert med rabarber/jordgubbar/mandel och rostade nötter som kommer serveras i glas. 
Kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor finns det också. 

Ska även säga att vi håller stängt på tisdag men öppet  som vanligt på måndag. 
I lunchväg kommer det finnas det ”ordinarie” sortimentet. 
Dvs köttbullar,strömming, pokebowl, sallader, räkmackor ja du vet… 

Sassa på In Bloom har gjort lite härliga helgbuketter. En med lövkoja, Eucalyptus,olivkvistar och vild morot (?!).. Hemskt vacker men som sagt, fråga mig inte vilken blomma som är vilken.. 
Sedan kom det en bukett till som doftar ljuvligt, Clematis,murgröna och oranga luktärter, lövkoja. 
Hennes nummer om du vill boka en härlig bukett till valborg är 0707702271. 

Och jag har som vanligt 6400882. 
Ring gärna och beställ..!
Trevlig helg säger Pernilla 
Ps bilden kommer från gårdagens bord, kolla gärna in Facebook  och Instagram för fler bilder