Hej!

2nd mars 2022

Hej på dig. 
Allt väl? 
Eller så bra det kan bli i dessa tider, vill mest dra till Plåten. 
Sätta mig i potäte-källaren (eller vinkällaren som det nu är) och låsa dörren om mig.. 
Att behöva uppleva det här läget i världen trodde jag aldrig. 
När dåren i Väst blev vald var jag inne på att bli en snäll diktator och åka över havet och styra upp, sen styra upp i norra Asien för sen en vända i öst… 
Måste kanske ta tag i det snart, tror ingen misstänker en småtjock tjej i sina bästa år med prickiga skor och randig överrock.. 
Så om ”Gone-fishingskylten” hänger uppe vet du var jag är. 
Hoppas någon hinner före om jag får säga så, trodde jag aldrig jag skulle säga.. 
Trots mycket smolk i bägaren är vi fortfarande här, många av er är på sportlov  märker vi  så räknar med en lite lugnare helg. 
Men vi kommer givetvis göra helgkassar
Ledsen för förra helgen men att skreitorsk-kassen skulle vara slut halv elva på förmiddagen trodde jag kanske inte. 
Sen är det ju så svårt när det väl är slut att vi inte hinner göra mer. 
Denna vecka tänkte vi slå ett slag för en gammal klassiker som vi gjort tidigare och blev rackarns poppis. 
Den hederliga Mandel-torsken! 
Vi har brynt smör, blandat ut med rostad mandel som vi kommer toppa skreiryggen med för att servera med bakad lök, potatispuré och rödvinssås. 
165:- per portion. 
Musslorna förra vecka var också poppis så nu gör vi en variant med äppelcidern från Skåne som vi säljer, rökt bacon, äpple och så musslor så klart. 
Kommer med surdegsbaguette. 145:- per portion och bara värma i en kastrull. 
Kanske dricka cidern till? 
Den alkoholfria har jag i butiken och cidern med alkohol får du så klart gå till bolaget för. Artikelnummer 18025 för 75:- pix. 

Till dessert blir det en annan gammal klassiker, apelsinfromage med blodapelsin/grapesallad smaksatt med cointreau i glas. 75:- st. 

Kanske ska slå till den en förrättsklassiker också när vi är i gång? 
Gubbröra på Norrönamatjesill på kavring toppat med en äggkräm och gräslök
120:-

Smörrebröden blir dem smakerna 
Husfrusill 
Köttbullar med rödbetssallad 
Dagens  ost på frukt & nötbröd med hemkokt marmelad. 
Klassiskt även där. 

Skaldjur till helgen blir det så klart, kräftorna har gått ner lite 690:-. 
Räkorna kostar i dag 340:- kg. 
Säljer ut smögenräkor från frysen, 1 kg för 250:-
Hummern ligger kvar på 380:- st, kungskrabban 1200:- kg. 
Ostron blir Fine De Claire för 23:-. 
Hjärtmusslor för 250:-, gott att göra pasta på. 
Känns som om jag tjatar samma sak varje vecka och kan inte erbjuda något pang-pris på några skaldjur. 
Hoppas på ändring snart på den fronten.

Rödingfilé från Island 398:- kg samt gösfilé med skinn för 450:-. 

Det var kanske det jag hade att komma med precis nu. 
Som sagt lite lugnare här den här veckan så jag kommer inte ta hem fullt så mycket skaldjur så extrabra om du bokar. 
Ring mig på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Ha nu en trevlig helg och ta vara på varandra.. 
Med vänlig hälsning en småtjock tjej i sina bästa år med prickiga skor som hoppas någon hinner före….