Härligt att ni har saknat mig!

22nd februari 2023

Hej på er!

Rackarns trevligt att ni saknade mig i förra veckan. 
Många av er som stressat frågade om ni ramlat bort från nyhetsbrevet.. 
Var inte orolig, drog till Plåten  och mottagningen där är helt obefintlig. 
Får stå på en kulle, på ett ben och joddla så kanske jag kan få täckning. 
Var iväg igår för att byta ut min Nokia 3310 och mitt gamla abonnemang med 2G till något mer ”modärnt” så jag kan maila dig från Plåten också.. 
Men nu är jag på plats och har lagat mat som bara den idag… 
För ett tag sedan gjorde jag en lantpaté med pistagenötter som många av er missade för jag hade gjort en för liten batch. 
Nu har jag tagit i så det kommer finnas i helgen. 
Ullis har kokat cumberlandsås som sig bör så förrätten i helgen är lättlagad. 
Hon har även kokat en havskräftssoppa om du vill ha något varmt. 
590:- kg och kommer finnas nybakta baguetter att servera till. 

Har även gjort en pulposallad dvs vi har kokat färsk bläckfisk och vänt upp bläckfisken med paprika, vitlök/chili och olivolja. 
Perfekt med en baguette och en klick aioli. 
Har även lite boquerones om man vill ha lite mer plock. 
Älskar plockmat i alla dess former! 
Eller älskar ju allt som har med mat att göra.. 

Till varmrätter den här veckan ska Ullis göra queneller på hälleflundra (har jag försökt mig på en gång, dom var okej i smaken men jävlar vad fula 😉 
till det blir det en sås på jordärtskocka med forellrom samt potatispuré. 175:- pp kostar varmrätterna. 
Drick en Chardonnay från Jura (verkar som om det är det trendigaste just nu, tycker jag bara läser om gamla viner från  Juraområdet) med artikelnummer 2292 för 127:- bagis. 
Det blir även en krämig rådjursgryta med grädde, kantareller och rotfrukter som även den serveras med potatispuré. 
Där passar sig en Nebbiolo med artikelnummer 77488 för 141:- 

Kommer koka in lax till helgen, ni verkar vara sugna på våren.. 
Dammade av vinterkappan i morse för våren verkar fortfarande lysa lite med sig frånvaro…
Galet less på det här nu men kanske kul för er som kommer dra till fjälls nästa vecka…
Det finns sauce verte och pressgurka att servera till den inkokta laxen. 
Fått en stor beställning på ”Vårens smörgåstårta” så passar på att göra hit också. 
Läge att boka om du vill ha.. 
Klickar du på länken ser du vad den smörgåstårtan  innehåller.. 
Under den länken finns det också en drös nyskrivna cateringmenyer…

Ny laddning med blodpudding och OM vi hinner fler kroppkakor men vågar inte lova det.. 
Fina kalvkotletter på bitar på 4-5 hg för 298:- kg. 
Finns rödvinssås, persiljesmör och lite andra godsaker till köttet. 

Smörrebröden den här veckan har smakerna 
Stekt inlagd strömming med västerbottenostkräm 
Biff A La Lindström med majonnäs och kapris 
Dagens ost med hemkokt marmelad  
3 st 150:- 

Dessert i helgen blir en mandel & kardemummakaka med en äppelpannacotta och puffat bovete för 75:- 
Har lite annat på G men det får vi se hur det blir, håll koll när du kommer in.. 

Till helgen kan jag få in fransk hummer för 1200:- kg bokas så jag vet hur många jag ska ta hem… 
Räkpriset är fortfarande lite oklart, stormade på Smögen igår men borde avta.. 
Ev kommer jag få norska räkor men återkommer. 
Norska superfina havskräftor däremot. 
Helt oslagbara, kostar lite mer men är magiska.. 
760:- kg kostar dom. 

Förutom skreien i olika former finns det fin koljafilé för 360:- kg. 
Hel stor fin urtagen vitling för 150:- kg samt kommer lite seabream för 250:- kg. 
Finns rostad vitlöksmajonnäs till seabream som är god att steka eller slänga i grillpannan om det finns en sån.. 

Det var kanske det jag hade att komma med, ska iväg till Cirkus och se pöjkarna  Johnossi i afton.. 
Men vi ses i morgon!

Och du, om du inte följer oss på  sociala medier så börja genast.. 
Kan ju inte maila om allt i tid och otid, där kom det bra erbjudande inför Alla-Hjärtans dag och fettisdagen. 
Jösses vad vi sålde semlor.. 
Perfekt och skriva om vad du just missat men du förstår vart jag vill komma;) 
Signa upp dig för fler tips och tricks.. 
Ring mig på 08-6400882 eller använd dig av formuläret för att boka din helgmat
Kram Pernilla på Hammarströms fisk