Halloj! Dags att fira igen kanske?

7th oktober 2020

Hej! 
Ja vad tusan du känner ju mig.. 
Tar som bekant alla chanser till kalas så fortsätter fira Ullis som fyllde år i går och i morgon kl 19 får vi besked huruvida vi vunnit ”Årets Matinspiratörer” 
Följ oss på Facebook där vi kommer uppdatera vad som händer. 
Hoppas så klart på vinst men blev så oerhört glad av att bara bli nominerad och förvånad ska jag säga. 
Du kan själv kika in på Fri Köpenskaps facebooksida vid kl 19 där alla vinnare koras. 
Ett härligt kvitto på att det vi gör uppskattas!
Förra veckans firande blev kanske lite utav ett fiasko dock… 
Hann inte riktigt med att servera bubbelvin men det kom liksom av sig när det var kö utanför så gott som hela dagen. 
Snittarna kom fram men ganska sent.. 
Men ni var då rara och kom med blommor & blader!
Tack snälla ni!
Får fira ordentligt nästa år när vi kan ta in mycket folk i lokalerna igen för fram tills dess kommer jag fortsätta försöka ha så få som möjligt inne i butiken. 
Och vill du inte komma in så boka bara din mat genom beställningsformuläret så kommer jag ut med påsen. 

Det fortsätter vara total fokus på skaldjur denna vecka också. 
Galet nog tog krabban slut i förra veckan men nu kokas det för fullt. 
Finns från och med i morgonbitti men extra bra om du bokar. 
Svensk hummer för 950:- kg och stora havskräftor för 440:-. Norska räkor för 35:- hg. 
Hummer från Irland är lite billigare, ligger på 850:- kg och dom från Canada 320:- st. 

Piggvarsäsongen håller i sig så 298:- kg denna vecka. 
Färsk laxfilé från Island mscmärkt och antibiotikafri för 329:- kg. 
Och torskkinder kom det också från Island, 398:-. 

Det finns lite av allt precis som vanligt. 
Jonas har gjort matkassar i from av hummerrisotto med vitvin, chili, parmesan för 165:- per portion. 
Även kalvstekar som är marinerade i persilja och vitlök som du stekar på till 58 grader och låter vila. 
Och som garnityr har han gjort en potatis & jordärtskocksgratäng. 155:- per portion
Moule marinire med foccacia för 145:- per portion finns det också. 
Ny laddning med blodpudding är i ugnen..

Smörrebröden denna vecka smakar följande 
Kallrökt lax med pepparrot
Magnus köttbullar med rödbetssallad 
Dagens ost med tomat/ vaniljmarmelad serveras på frukt & nötbröd 
3 st för 130:- 

Dessert denna vecka förutom kolapajer, chokladtryffeltårta och godbitar blir det en vaniljmousse med gul plommonkompott och mandelsmul som är i glas. 
Nä det får vara allt för nu, hinner inte riktigt med allt som ska göras inför helgen så du får helt enkelt kolla in beställningsformuläret… 
Och kila bort till Anders på bolaget vid Söderhallarna för vintips… 
Håll nu alla tummar och tår du har för att vi vinner i morgon
Kram på dig säger Pernilla som nås på 08-6400882