Hallå där!

2nd november 2022

Hej där!

Deltidsarbetaren här.. 
Förra veckan var jag borta och käkade på Äng ute på Ästads vingård. 
Där var jag på torsdagen, drog av ytterligare en stjärnkrog på fredag.. 
Knystaforsen men innan dess på vad man skulle kunna tro vid första anblicken Sveriges sjavigaste pizzeria.. 
Lilla Napoli var namnet. 
Förlagd i Falkenberg i ett skjul med skitiga persienner från tiden då det låg en tobaksaffär där. 
Men kan säga att det var i särklass bästa Napolitanska pizzan jag någonsin käkat..
Åk dit vettja och till Äng! 
Magiskt. 
Och i morgon drar jag till Plåten med mannen i ett par dagar. 
Ja jag är biten av latmasken just nu men ska hålla mig här i kväll då det är Öppet Bord. 
Näst sista för säsongen om du inte vill ha en privat sittning men ring då så pratar vi ihop oss. 

Ska säga att det är stängt på lördag också men öppet som vanligt på fredag dvs 10-18.30
Första laddningen krabbor kom just hem, såg toppenfina ut. 
Verkar kanske som om säsongen inte kommer hålla på fullt så länge i år så passa på. 
450:- för krabban, 950:- för den svenska hummern vilket är fortsatt prisvärt. 
Idag kostar räkorna 35:- hg men kan inte lova samma pris på fredag.. 
Havskräftor för 690:-. 
Ungefär som vanligt skulle jag säga;) 

Smörrebröden den här veckan blir med smakerna 

Lindström Junior med kaprismajonnäs 

Kallrökt lax med västerbottenostkräm
 
Dagens ost med marmelad på frukt & nötbröd 

3 st 150:-

Verkar vara ett stort sug efter Smörgåstårtor i helgen..
Har en hel del beställningar så tänkte göra ett par extra att sälja här. 
Blir sorter som vi vanligtvis inte har i butiken. 
En sort med parmaskinka, kronärtskocka, bakade tomater och basilikakräm som vi kallar ”Italienaren”. 
Även en vegetarisk med bakade betor, kikärtor, rostad vitlök samt valnötter
Går så klart också att beställa via formuläret. 
Boka på!

Varmrätt denna vecka blir en höstig 
Boeuf Bourguignon med champinjoner, bacon och smålök serveras med mandelpotatispuré 175:- pp
Till det kanske knäcka en flaska Côte-du-Rhône med artikelnummer 2011? 

Dessert blir en variant av Ullis och Patriks bröllopsdessert men kanske lite 2.0 för dom gifte sig vid förra seklet. 
Höstens frukter med chokladfondant med guldkant. 
Ljumma på chokladbakelsen några sekunder i micron. 
75:- pp
Ullis ska även göra en citrongräs & limepannacotta med limejordgubbar i glas för 75:- st 

I fiskdisken den här veckan kommer det vild hel piggvar från Smögen för 398:- kg 
Handskuren stor rödspätta för 398:- kg även den
Koljafilé för 298:- kg. 
Finns så klart både vitvinssås, pepparrot och ett dillsmör smaksatt med citron att servera till. 

Har lite ostar från Sivans med kort datum som jag säljer ut till 50%. 
Bra för jag behöver göra plats för alla julostar.. 
Vet inte om jag är riktigt redo för julen men ni ger oss inget val.. 

Förutom krogtipsen här tänkte jag tipsa om Nils- Gunnar Zanders utställning som öppnar på fredag kl 17 på Benhuset vid Katarina Kyrka. 
Hans tavlor är så fantastiska, har en som pryder vår vägg hemma. 
Miljön, stämningen som är där när mörkret lägger sig är magiskt. 
Brukar passa på att ta en sväng och morsa på gamla vänner som dessvärre hänger vid Katarina numera. 
Så saknade men skönt att liksom ändå ha dom ”nära” och kunna gå förbi och säga hej ibland. 

Det var väl det, boka nu din mat via formuläret eller ring på 08-6400882 
Och vill du ha en egen skaldjurssittning i butiken så ring mig så pratar vi ihop oss. 
Ha en trevlig helg, det ska jag ha!
Hörs nästa vecka och glöm inte att ni hittar oss på Ps Matsalar på onsdag nästa veckan men är fortfarande lite oklart vad vi ska göra där men vi är där..

Kram Pernilla på Hammarströms