Godsaker till helgen

7th september 2017

Hej!

Allt väl? Här är det prima, hade första ”Öppna Bordet” sen vi öppnade. Det är verkligen så roligt måste jag säga. Vi gravade & rökte äggulor, gjorde böcklingbuljonger och varianter på Mc Nuggets med hummer. Blev lyckat och gott. Vi fick till och med ordning på gulan, faktiskt nästan enda gången vi prövat något innan. Fick iof inte till det först men skrev ändå upp det på menyn. Som sagt, ingen kommer ihåg en fegis!;)
Gjorde desserter i Kinderäggsformar så leksakerna däri fick även bli fiskdamm innan gästerna gick hem. I ägget gömde sig en syrlig vitchokladmousse med en passionsfruktscurd i mitten så det såg ut som ett verkligt ägg. Det blir även helgens dessert i butiken fast i ”vanlig” tappning. 

Den här helgen har jag bra pris på flådd hel rödtunga, Annie laddar för att flå fisk i massor i morgon.
198:- kg kostar rödtungan och jag tycker den gör sig absolut bäst till att steka. Mjöla innan och snåla inte med smöret. Kommer få hem karl-johansvamp i morgon, även kantareller och champinjoner. Kanske steka svamp till, slå på en skvätt grädde och koka ihop. Servera med rostade jordärtskockor & rotselleri till.  Väldigt gott! Drick ett gott vitt vin som finns i det tillfälliga sortimentet men visst i de flesta butiker-Quinta do Ameal med artikelnummer 94287 för 129:- pengar. Vill du hellre ha ett rött vin så testa Madai som också är från Spanien med artikelnummer 2276 och kostar 99:- . Det vinet fick visst 5 av 5 möjliga av Alf Tumble i Dn och hans rekommendationer funkar alltid. Kanske toppa anrättningen med lite knaperstekt bacon då också?

Havskräftssoppan puttrar just nu på spisen, Nat håller på och ska kalljäsa surdegsbaguetter över natten.
Till det kanske vi ska dricka en Chablis till? Clotilde Davenne´s Chablis för 169:- och har artikelnummer 6307.

I skaldjursväg kommer jag ha krabba, har fått tag på betydligt mer än i förra veckan men ring ner och lägg undan.. Tog som bekant slut väldigt fort i förra veckan… 
240:- kg kostar krabban, havskräftorna kostar 460:- och är av blandad storlek. Räkorna kostar 39:- hg. Fortsätter med Hjälmarekräftor någon vecka till men börjar lida mot sitt slut.. Jag har inte ätit en redig kräftmiddag än så länge i år.. Heller.. Måste skärpa mig. 
Hummer finns från Irland för 650:- kg samt från Canada för 250:- stycket. Ostron, Fine de Claire kostar 19:- st.

Kör bra pris på skagenröra till helgen också, 39:-hg (ord 49:-) gott till förrätten. Gammal klassiker som alltid funkar. Frukost, lunch eller middag,sak samma. 
Servera på Olov Viktors goda handgjorda knäckebröd.

Ja vad har vi mer, massor av kött och ost. Bunkrar upp hårt med bröd till helgen och även skaldjur. Ledsen att så mycket tog slut i förra helgen men som sagt, ska försöka bättra mig. Vore dock grymt bra om du kunde höra av dig om jag ska lägga undan något till dig…
Superfin Billingeost från Sivans som nu kostar 259:- kg i stället för 320:-.

Nä nu får det räcka, kolla in olika social medier för bilder från gårdagen vettja. 

Facebook

Instagram
Och ska även nämna att ”Eva” från Miljöförvaltningen fortfarande inte hört av sig.. Väntar med spänning.

Mitt senaste möte med miljöförvaltningen

Kram på dig och trevlig helg!

/Pernilla på Hammarströms fisk

08-6400882