Godsaker till helgen från Hammarströms!

15th juni 2017

Hej!
Allt väl?
Jaha ja, tänkte just tipsa om en drös goda grillarrangemang när himlen fullkomligt öppnade sig.. Fast hoppet är det sista som överger en! Ska grilla med min kompis Uffe aka ”God of lights” i dag så det spricker snart upp!
Vet inte vad det bjuds på men jag kanske själv tar med en fin entrecote som just kom hem 598:- kg. Calle håller som bäst på att göra högrevsburgare som jag tycker du ska grilla, servera med inlagd rödlök, tryffelmajonnäs samt hembakta briocher. Han har även styckat till bacon som är perfekta att grilla till.
Jag ska dricka en Borgogno för 109:- med artikelnummer 70384 till. 

Det är sista helgen med den vita sparrisen från Tyskland. Min sista chans att mumsa en av mina absoluta favoriträtter! Kommer äta den med den brynta smör vinaigretten med hasselnötter som jag har tjatat om ett tag.. Men du bara måste pröva om du inte gjort det! Och så dricker du Calles eminenta Riesling till med artikelnummer 72153 för 115:- pix.

I fiskväg har jag havsabborre/uer för 229:- som är mscmärkt från Island. Stek på skinnsidan och servera med Ullis sallad på rostad sötpotatis/fetaost/bakade tomater. Connie har gjort en aioli på soltorkade tomater att servera till. Till det tycker jag du ska dricka en trevlig sydafrikanare som Jonty´s Duck med artikelnummer 2950 för 109:- Alternativt så har jag bra pris på svärdfisk AAAmärkt och utmärkt till sashimi. 358:-kg (ord 480:-).

Connie har gjort en dessert med jordgubbar och citron i glas för 55:-
Kolapajer/citrontarter/chokladtryffeltårtor och godbitar finns också.

Nat har bakat en ny laddning med parmesan & nötkex. Hon ska försöka ladda hårt så det finns till midsommar.

På tal om midsommar som det visst börjar dra ihop sig till rekommenderar jag att beställa din sill/strömming & lax. Det råder full produktion hos oss. Blir några nya sorter samt de gamla klassikerna. Ring ner, orkar inte rabbla alla 20 sorter, mailen är långa som det är… Sivans ostar, midsommardesserter och massa gott kött att grilla kommer så klart också att finnas! Vi håller öppet som vanligt fram till torsdag 10-18  men stängt på midsommarafton. Säger som Ullis säger ”kan man inte planera bättre får man skylla sig själv och äta ABBAS” 😉
Vi kommer också koka in lax samt varmröka lax, vill du ha någon speciell storlek är det bra om du ringer innan så ordnar vi det!

Som vanligt rekommenderar jag att handla i god tid alternativt beställa. Sillen som görs nu håller i ett par veckor. Lägga in sill är som bekant en gammal konserveringsmetod. Rena bestick, hålla kylt (ställ bara fram det som går åt på bordet och fyll på) samt inga fingrar i burkarna så håller det sig länge! Hygien är som alltid A & O! Hade besök av miljöförvaltningen i veckan, de kommer alltid oanmälda men vi hade skött oss ypperligt! Igen;). Alltid lika skönt att få ett ”kvitto” på att vi gör rätt! Som sagt, hygien är A & O! Också ett sätt att skilja bra kockar från dåliga som Ullis brukar säga. Man ser raskt på deras förmåga på hur rent dom jobbar. På tal om det, vet du någon kock som söker jobb så skicka hen hit. Behöver förstärkning i höst!
Nä du, nu får det räcka. Hörs igen på måndag!
Ring ner om jag ska lägga undan något

Med vänlig hälsning Pernilla som ska börja göra soldans så hon slipper ha på sig regnkappan i kväll…

08-6400882 slår du om jag ska lägga undan något.