God morgon gott folk!

3rd november 2021

God morgon!
Lika bra att maila tidigt för helgen börjar nu den här veckan.. 
Kanske som alltid iofs men eftersom vi har stängt på lördag tänkte vi sätta fart tidigare så formuläret är klart..

Men just det måste ju börja med det viktigaste! 
Vi ska ha ett litet litet gästspel på Långbro Värdshus hos Fredrik Eriksson
Varje onsdag har dom något som dom kallar 100-lappen. 
Dvs att dom bjuder in olika vänner, bekanta, leverantörer och annat löst folk som får laga mat. Under epitet löst folk går så klart vi in. 
Har varit löjroms-onsdagar, vi var där när vår underbara diskfirma lagade Peruansk mat. 
Ja det kan verkligen vara precis allt!
Och vi ska då köra krabba, något som jag får säga att vi kokar hyfsat bra. 
Sen blir det två av sorterna av smörgåstårta som Ullis gjorde på Tv4´s morgon här tidigare i höst. 
Det går av stapeln på onsdag den 10 november. Det går inte att boka bord men efter pandemin har dom fixat och trixat så det går in många gäster. 
Så ta dig en tur till Fruängen och Långbro park, det blir både gott, trevligt och verkligen billigt!
Hade en äldre herre inne i butiken för något år sedan som var så bekant. 
Visste att han inte var en av er stammisar så frågade helt sonika varifrån han var så bekant?
”Det är inte via Långbro? då jag nästan var säker på det och var via Fredrik Eriksson. 
Han tittade lite argt på mig och stövlade ut från butiken. 
Kunde inte riktigt förstå varför han blivit förnärmad men insåg snart att mannen i fråga mycket väl kände till Långbro men från den tiden då det agerade mentalinstitution…  (säger man så, lät inte helt rätt)
Skämdes rejält och det är inte ofta jag har vett att skämmas för mig som bekant… 

Denna vecka fortsätter vi med krabban som varit fullkomligt magisk de sista veckorna. 
Havskräftor av lite mindre storlek dvs 11/20 på ett kilo men ett rackarns bra pris, 398:- kg. 
Hummer från Sverige kostar 1100:- och från Canada 350:- st. 
Räkorna kostar idag 440:- kg och hoppas på hyfsat lika pris på fredag. 
Har lubbfilé från Smögen för 210:- kg. 
Perfekt fisk att fritera, något jag har snöat in på just nu… 

Annars kör jag bra pris på Frankly´s chorizo i helgen 298:- per paket och ett paket är lagom för 2. 
Snöat in lite på chorizon också för Jonas gjorde Moule smaksatt med chorizo, paprika och grädde. Toppas med ett chorizosmul och serveras med vitlöksbaguette 165:- pp. 
Magnus har gjort kåldolmar med potatispuré, gräddsås serveras med rårörda lingon samt pressgurka för 165:- pp. 

Smörrebröden den här veckan innehåller bohusröra toppat med stenbitsrom, parmaskinka med kronärtskocka och bakad tomat och dagens ost på frukt & nötbröd
3 st 140:- 

Sen finns det ju pajer, laxpuddingar, fiskgratänger, blodpudding, ostar, såser, kolapajer, köttbullar, rimmad lax & dillstuvad potatis ja allt du kan tänkas för att mathelgen ska bli så bra som möjligt.. 
Har även 100 gram störcaviar som en kille beställde med avsikt att INTE hämta.. 
Så trist men jag litar som vanligt blint på folk och vill inte börja ta förskottsbetalning utan har tillit till folk.. 
Kanske jag ska sluta med.. 
Bra hållbarhet och håller långt efter jul/nyår. 
Vill du ha så ring så får du ett bra pris.. 
Kommer snart mer caviar från Artic Roe också men återkommer om det. 

Tove ska göra en färskostdessert med päron & ingefära samt chokladfondant som du gräddar av i ugnen i 175 grader i 8 minuter. 
Kommer med vispad grädde och något mer gott som vi inte har bestämt än… 

Nä du, nu får det allt räcka!
Och lägg till Långbro värdshus i kalendern nu. 
Vi ses!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882 
eller via formuläret