God dag!

29th november 2023

Hej på er!
Förra veckan frågade jag vad  fredags-mat egentligen var för något då det rådde delade meningar här om fläsklägg och rotmos var fredagslyx. 
Med tanke på hur många portioner vi sålde hade jag rejält med medhåll;) 
Kan tycka fläsk och lökssås är fredagsmat så länge det är välgjort. 
Fast finns inte mycket jag inte äter.. 
Rom och lutfisk är två saker som jag aldrig skulle komma på att bjuda på iofs… 

Den här veckan har startskottet för julen gått här hos oss. 
Första julborden har rullat ut och vi har börjat producera sillar/strömmingar i massor. 
denna vecka tänkte vi köra lite adventsmats-tema. 
Griljerad skinka med hemgjord senap och vörtbröd till helgen. 
Sillar/strömmingar och stiltonostar. 
Tänkte att smörrebröden ska bli lite julinspirerade så julskinka med hemgjord senap på vörtbröd 
Gubbröra med gräslök 
Grönmögelkräm på frukt & nötbröd 
3 st 165:- 

Helgkassarna blir också lite julinspirerade 
Laxfärserad kummelfilé serveras med krämig apelsinsås, grönkål/brysselkål samt risolepotatis (confitstekt småpotatisar) 
alternativ kalkonbröst med samma garnityrer. 
Vi gör det enkelt för oss nu;) 

Till förrätt kommer vi ha ostron som gratineras med spenat, schalottenlök och ost 35:- st 
Ankpaté med anklever, aprikoser och pumpakärnor för 59:- hg. 
Jag har ätit den patén till middag de senaste dagarna… 
På rostat bröd, majonnäs, cornichons samt picklad rödlök. 
Galet gott måste jag säga. 

Dessert blir saffranspannkaka med lättvispad grädde och björnbärskompott. 
85:- pp
Fått hem julgodis från Cerry´s i Älvsjö samt goda pepparkakor från Huså. 
Pepparkaksdeg finns för er som vill baka kakorna själva.
Ifjol slängde jag in degen i frysen för då kan man hyvla med osthyveln.. 
Lat som jag är… 

Ska nämna att det är sista rycket på blodpudding & kroppkakor nu innan jul.. 
Så passa på om du vill ha det. 
Blodpuddingen går utmärkt att frysa men inte kroppisarna.. 
Allt nygjort så håller sig till i början av nästa vecka. 

Det kommer hälleflundra (först på fredag) från Smögen på fredag för 450:- 
Till det kommer vi koka en parmesansås att servera till. 
Eller servera med skirat smör, pepparrot. 
Världens enklaste rätt och bland det godaste man kan käka. 

På tal om hälleflundra blir det en av rätterna på nyårsmenyn. 
Den är äntligen klar och ligger uppe på hemsidan. 
Vinförslagen är på väg, ge oss ett par dagar till. 
Formuläret till nyår ligger också uppe men ganska knappthändigt so far.. 
Har inga priser än men det ”låga” priset på den svenska hummern verkar hålla i sig till nyår också.. 
Kika runt i lugn och ro, det är ju ett tag kvar till nyår. 
Alltid bra att boka nyårsmenyn i god tid…

På fredag kommer Alexandra från Stockholms bränneri samt Ryan från Järn som ska visa lite olika härliga alkoholfria alternativ till jul.. 
Så himla bra produkter, härligt att det finns bra såna alternativ numera. 
Jag vill gärna ha en snaps till sillen och finns det ett alkoholfritt alternativ kommer jag ta det, alla dagar i veckan. 
Vi kommer även bjussa på lite julsaker som några sillnyheter och annat gött. 
Från 16-isch är tiden som gäller. 

Har inga direkta skaldjurspriser som vanligt på onsdagar,ledsen för det men hinner ju inte maila på torsdagar så ni får helt enkelt ta det på wolley. 
Du kan ju alltid ringa mig för mer information.. 

Då ringer du 08-6400882 
Ha nu en härlig advent och se till att komma förbi på fredag! 
Kram säger Pernilla på Hammarströms fisk