Fira Nobel med mig! Hummer, hummer, hummer & hummer!

6th december 2023

Halloj!
Allt bra? 
Vad säger du, ska vi inte fira Nobel i helgen? 
Tycker vi börjar på fredag redan.
Ska kanske erkänna att jag inte sitter direkt klistrad framför tvn när det är Nobel. 
Skulle väl vara för de vackra klänningarnas skull. 
Saknar Sara Danius av många olika anledningar och hennes fantastiska statement-plagg på Nobel genom åren. 
Vilken kvinna, sann förebild! 
Jag blir ju dessvärre aldrig bjuden på Nobel men tar tillfället i akt att knäcka en flaska bubbel och käka gott. 
Denna vecka kör vi en frossa i hummer.. 

En av varmrätterna är en Hummercannelloni smaksatt med dragon & citron serveras med gemsallad dressad med en dijonaise för 195:- pp
Svensk hummer för 950:- kg, det märks att kronan är svag för hummern från Canada håller nästan samma pris, 750:- kg. 
Det står hummerfond på spisen som ska bli en hummersoppa som är spetsad med cognac för 59:- hg. 
Samma pris för skagenröra som vi smaksatt med pepparrot dvs 59:- hg. 
Servera skagenröran i våra filodegscrustader, 75:- frp och det är 15 i varje. 
Årets löjrom från Kalix för 390:- hg, köp ett halvkilo för 1500:- så har du till jul och nyår. 
Störcaviar från Småland, 25 gram för 585:- om du vill lyxa till det ordentligt? 
 
Den andra varmrätten den här veckan blir en gammal klassiker som jag vet att ni gillar, Boeuf Bourguignon med champinjoner, bacon och smålök serveras med potatispuré 
195:- pp.
Dessert blir smördegsmazarin-äpplepaj med vaniljkräm för 145:- lagom för 2. 

Smörrebröden den här veckan blir med hemgjord ankpaté med anklever/aprikoser/pumpakärnor toppat med majonnäs & picklad lök (galet god om jag får säga det själv) 
Sill med stenbitsrom, rödlök & dill 
Dagens bästa ost med hemokt marmelad på frukt & nötbröd
3 st 165:- 

Har fint pris på koljafilé från Smögen 240:- kg. 
Ska koka en äggsås att servera till. 
Idag  är det kanonpris på räkor, 220:- kg och hoppas prognosen blir den samma till helgen. 
Hade jag varit räkfiskare hade priset legat på 798645983208:- kg för att ta sig ut i den här kylan… 
Idag jobbar jag i skidbyxor, täckkjol och Graningekängor.. 
Och fin-mössan från Stocksholms bränneri.. 
Ser ut som en komplett dåre men pallar inte frysa;)

Det var väl det jag hade att komma med för annars är det mest julstök för precis hela slanten.. 
Jag tjatar vidare om att boka din julmat igod tid. 
Supersmidigt att hämta maten utanför i lastbilen den 23/12 mellan 10-16. 

Nyårsmenyn ligger uppe på hemsidan eller under fliken, komplett med vintips från bästa Handpicked som hjälper mig med det. 

Till helgen blir det nybakt vörtbröd, julskinka, rödbetsallad och hemgjord senap. 
Det kom 200 kg med varor från Sivans osthandel igår så passa på att bunkra upp din julost, cheddar och hennes julknäcke. 
Har en laddning av hennes Rubinost även kallad Kaltbach som jag rear ut till 50%. Lång hållbarhet men jag får helt enkelt inte plats så behöver rensa ut lite. 
Så här års skulle vi behöva en dubbelt så stor butik… 
Eller kanske minska vårt utbud men det är ju så tråkigt… 

Det får räcka så här för nu måste jag ta tag i att följa upp de beställningar som ramlat in under dagen. 
Tänk vad ni är duktiga på att förboka, fast ni har ju lärt er den hårda vägen;) 

Ha nu en fantastisk helg och om någon där ute som ska på Nobel och inte har sällskap så har jag inga större planer i helgen. Inget jag inte kan ändra på i alla fall. 
Ring bara så kommer jag på studs… 
Jag nås på 08-6400882 
Kram Pernilla på Hammarströms